in

Steven Spielberg’ün Yeni Filmi, Yönetmenin Çocukluğundan İzler Taşıyacak

Steven Spielberg yeni projesini duyurdu. Ünlü yönetmen sıradaki yapımında çocukluk yıllarına odaklanan otobiyografik bir işe imza atacak.

Steven Spielberg Yeni Filmi Çocukluk
- Reklam -
- Reklam -

Steven Spielberg yeni projesi için çalışmalara başladı. Ünlü yönetmen yeni filmi için ilhamını çocukluk yıllarından alacak. Yapımın ismi ise henüz belli değil.

Schindler’s List, E.T. the Extra-Terrestrial, Saving Private Ryan, Raiders of the Lost Ark, Jurassic Park ve Jaws gibi başarılı filmlerin yönetmeni Steven Spielberg, yeni filmi için kolları sıvıyor. Otobiyografik ögeler taşıyacak bu yapımda, Michelle Williams da yönetmenin annesine hayat verebilir.

Son olarak 2018 senesinde Ready Player One ile izleyicinin karşısına çıkan Spielberg, akabinde West Wide Story’nin yeniden çevrimini yönetmişti. Bu yapımın normal şartlar altında geçen yıl vizyona girmesi gerekiyordu. Ancak Koronavirüs pandemisi nedeniyle film, birçok yapım gibi ertelendi. Spielberg ise daha fazla beklemeden sıradaki projesi için adımlar atmaya başlıyor. Usta ismin gelecek filminde, yönetmenin Arizona’da geçen büyüme hikâyesi konu alınacak.

- Reklam -

Yeni Steven Spielberg Filmi Kadrosuna Katılacak İlk İsim Michelle Williams Olabilir

İsmi The Fabelmans olarak açılanan yapımın başrolünde ise Spielberg’ün annesini canlandırmak üzere Michelle Williams’ın geçeceği konuşuluyor. Williams, Brokeback Mountain, Blue Valentine, My Week With Marilyn ve Manchester by the Sea gibi yapımlarla Oscar’a aday gösterilmiş; dikkat çekici bir aktris.

Öte yandan Spielberg, kendisinin gençliğini canlandıracak oyuncuda henüz karar kılabilmiş değil. Bu rol için görüşmeler hâlâ devam ediyor.

Michelle Williams

Yeni filmin senaryosunu yazma konusunda Spielberg’e eşlik eden isim ise Munich ve Lincoln filmleriyle Oscar’a aday gösterilen Tony Kushner oldu. Bu iş birliği ile birlikte Spielberg, 2001 yılındaki A.I. Artificial Intelligence filminden sonra ilk defa çekeceği bir yapımın senaryosuna doğrudan katılacak.

- Reklam -

Yönetmen daha önce Arizona’nın hikâyelerine, karakterlerine ve konseptlerine ilham olduğunu açıklamıştı. Yeni filmde, yönetmenin yaşamına dair pek çok kapının aralanacağı düşünülüyor. 2017 yılında HBO kanalında Spielberg adını taşıyan 2 saat 27 dakikalık bir belgesel yayınlanmıştı. Susan Lacy’nin yönettiği belgesel açılışını New York Film Festivali’nde yapmıştı.

Spielberg’ün sıradaki filminin çekimleri önümüzdeki yaz aylarında başlayacak. Yapımın vizyona bulması ise 2022 yılını bulacak.

Steven Spielbergyeni Steven Spielberg filmi Yeni Filmi Çocukluk

Peki sizce başrolde hangi oyuncu yer almalı? The Fabelmans filminden beklentileriniz neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Powerpuff Girls Dizisi Başrolleri

The Powerpuff Girls Dizisinde Başroller Belli Oldu

Trendeki Yabancı 19. Sayı Pencere Mart 2021

Trendeki Yabancı 19. Sayısı ile Okurun Karşısına Çıkıyor