in ,

Studio Ghibli Filmi Aya to Majo İçin İlk Görseller Yayınlandı

Yeni Studio Ghibli filmi Aya to Majo için ilk kareler paylaşıldı. Gorō Miyazaki’nin yönetmenliğinde hazırlanan anime filmi yakında çıkıyor.

Yeni Studio Ghibli Filmi Aya to Majo
- Reklam -
- Reklam -

Yeni Studio Ghibli filmi Aya to Majo (Aya and the Witch) adına ilk görseller sonunda yayınlandı. Aralık ayında Japonya’da yayın yapan NHK kanalında yayınlanacak uzun metrajlı animasyon filminin yönetmen koltuğunda, Hayao Miyazaki’nin oğlu Gorō Miyazaki oturuyor.

Studio Ghibli, 1985 yılında kurulduğu günden bu yana Japonya’nın en ünlü animasyon stüdyosu ve tüm dünyada en başarılı animasyon işlerinin yapımcılarından biri olmaya devam ediyor. Tabii insanlar bu stüdyonun adını duyduğuna hâlâ akıllarına ilk olarak tartışmasız şekilde Hayao Miyazaki geliyor. Oscar ödüllü yönetmenin, şirketin yaratıcı ve itici gücü olduğu konusunda herkes aynı fikri paylaşıyor.

Yeni Studio Ghibli Filmi Aya to Majo

- Reklam -

Aslında baba Miyazaki, 2013 yılında yayınlanan The Wind Rises (Rüzgâr Yükseliyor) filmiyle 73 yaşındayken artık emekliye ayrıldığını ve yeni bir anime yapmayacağını söyleyerek hayranlarını oldukça üzmüştü. Ancak neyse ki üç yıllık bir emeklilikten sonra fikrini değiştirip sahalara geri döndü. 2017’de çıkan 12 dakikalık kısa bir anime olan Boro the Caterpillar’ı yönetti. Aynı zamanda stüdyonun bir diğer büyük yapımı olan How Do You Live? filminin de yönetmenliğini üstleniyor. Miyazaki’nin bu filmini izlememiz için biraz daha zaman gerekiyor. Çünkü stüdyonun kurucu ortaklarından Toshio Suzuki, geçen ay yapımın henüz yarısının tamamlandığını ve üç yıllık bir süre daha gerektiğini söyledi.

Yeni Studio Ghibli Filmi Aya to Majo 3D3G Teknolojisiyle Hazırlandı

Her ne kadar Ghibli’nin Hayao Miyazaki ile anıldığı doğru bir bilgi olsa da, stüdyodan başka birçok önemli yapım da çıktı. İşte bunlardan bir yenisi daha, Gorō Miyazaki yönetmenliğinde gelmeye hazırlanıyor. Bu ay başı itibarıyla geleceği duyurulan Aya to Majo için nihayet ilk görseller de yayınlandı.

- Reklam -

Yeni Studio Ghibli Filmi Aya to Majo

Studio Ghibli’nin 3D3G teknolojisinde hazırladığı ilk film olma özelliğini de taşayan ve Diana Wynne Jones’un Earwig and the Witch adlı kitabından uyarlanan animasyon filmi, önceki stüdyo işlerine nazaran farklı olduğunu görselleriyle hemen hissettiriyor.

Dünya genelinde ne zaman yayınlanacağı henüz belli olmayan yapım, önümüzdeki aralık ayında NHK kanalında ilk gösterimini yapacak.

Yayınlanan yeni görselleri sizler nasıl buldunuz? Sizce Ghibli’nin de klasik çizim dışında bu tarz farklı çalışmalarla başarılı olması mümkün mü? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden belirtebilirsiniz.
Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Howl Howl dedi ki:

    Yine bir Diana Wynne Jones romanı demek. Howl’un kitabı ile film nerdeyse bambaşka şeylerdi ama ikisi de güzeldi. Bu defa nasıl bir şey olacak bakalım.

    Ama bu 3D3G teknolojisi sanki çok fazla gecmiyo insana daha bi yapay geliyor ya da sadece bana öyle geliyordur bilemedim.

  2. Avatar for axolot axolot dedi ki:

    Çok çok çok büyük bir kalp ve hayal kırıklığı yaşattı. Elbette güzel bir film olacaktır ama bu teknik aynı duyguları yaşatmayacak. Fazla üzüldüm…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Antarktika Fosili Yumurta

Antarktika Fosilindeki Gizem Çözüldü: 68 Milyon Yıllık Bir Yumurta

alkolik maymun hindistan

Alkolik Maymun Dehşeti: 1 Kişiyi Öldürdü, 250 Kişiyi Yaraladı