in ,

Studio Ghibli’nin Lucasfilm Projesi Ortaya Çıktı: “Zen – Grogu and Dust Bunnies”

Zen – Grogu and Dust Bunnies kısa filmi yayınlandı. Kısa süre önce Studio Ghibli tarafından paylaşılan gizemli Lucasfilm projesi böylece ortaya çıktı.

Studio Ghibli Lucasfilm Projesi Ortaya Çıktı: "Zen - Grogu and Dust Bunnies"
- Reklam -
- Reklam -

Zen – Grogu and Dust Bunnies kısa filmi Disney Plus üzerinden yayınlandı. Studio Ghibli ve Lucasfilm’in ortak projesi olarak lanse edilen gizemli proje de böylece ortaya çıktı. Popüler anime stüdyosu, The Mandalorian’ın çıkışının üçüncü yılı şerefine, Grogu’yu (ya da daha bilinen adıyla Baby Yoda) odağına alan 3 dakikalık bir kısa film hazırladı.

Kısa bir süre önce Studio Ghibli, Twitter sayfası üzerinden sadece Lucasfilm ve kendi şirketlerinin logosu olan bir paylaşım yapmıştı. Bu paylaşımı Star Wars’un resmi sayfası da ReTweet yaparak desteklemişti. Söz konusu gizemli projeyle ilgili kısa süre içerisinde yüzlerce teori ortaya atıldı. Bunlar arasında en çok popüler anime stüdyosunun Star Wars evreninde geçen bir film hazırlığında olduğuydu. Ancak şimdi, beklenenden çok daha kısa bir sürede bu gizemli projenin ne olduğu ortaya çıktı.

Disney Plus, sosyal medya hesapları üzerinden Studio Ghibli’nin hazırladığı kısa filmle ilgili bir duyuru yayınladı. Gönderi açıklamasında “Zen – Grogu and Dust Bunnies, Studio Ghibli’nin elle çizilmiş bir orijinal kısa animasyonu. Yarın DisneyPlus’ta yayınlanacak.” yazıyordu. Yayınlanan görselde, Ghibli’nin sevilen is ruhlarıyla çevrili Grogu’nun bir illüstrasyonu bulunuyor.

- Reklam -

Studio Ghibli Star Wars Kısa Filmi "Zen - Grogu and Dust Bunnies"

Studio Ghibli Tarafından Hazırlanan Star Wars Kısa Filmi “Zen – Grogu and Dust Bunnies” Disney+ Türkiye’de de İzlenebilir Durumda

Aslında söylentiler, Disney+ İtalya’nın, bu ayın başlarında kısa bir Star Wars Zen: Grogu ve Dust Bunnies dizisini içeren bir program listesi paylaşmasıyla başladı. Disney+ İtalya hesabı orijinal gönderiyi silmiş olsa da, Star Wars hayranları bir ekran görüntüsü yakalamayı başardı ve bunu Reddit’te paylaştı. Yine de, Ghibli’nin paylaşımı sırasında bu durum pek akıllara gelmedi.

Studio Ghibli’nin Lucasfilm işbirliğiyle ilgili gönderisinden kısa bir süre sonra hayranlar, projenin Star Wars evreninde Ghibli’nin tarzında bir animasyon filmi olup olmayacağı konusunda tartışmaya başladılar. Lucasfilm, Indiana Jones ve Willow da dahil olmak üzere diğer birçok marka haklarına sahip olsa da, birçok hayran Star Wars evreninde geçen bir şey olacağına emindi. Ancak ardından stüdyo, söz konusu projelye ilgili bir ipucu verdiği, arka planında Hayao Miyazaki’nin flu bir şeklde yer aldığı Grogu heykelciğinin fotoğrafını paylaştı:

- Reklam -

studio ghibli grogu heykelciği paylaşımı

Paylaşım sonrası hayranlar noktaları çabucak birleştirdi ve bunun kısa Grogu ve is ruhlarını içeren kısa filmle ilgili olacağını anladı. Katsuya Kondo’nun yönetmenliğini üstlendiği 3 dakikalık kısa filme Türkiye’den de erişilebiliyor.

Kısa filmi izlediniz mi? İki şirketin ileride farklı projelerle bir araya gelebileceğini düşünüyor musunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: IGN

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for wehrnise wehrnise dedi ki:

    izledim hiçbirşey anlamadım, herhalde bana göre değil ama disney groot içinde yaptı onlar daha bi iyiydi sanki

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1923 dizisi harrison ford hellen mirren yellowstone

Harrison Ford ve Helen Mirren’lı Yellowstone Spin-Off’u “1923” Dizisine İlk Bakış

Yücel Balku Kitapları Yeniden Basılıyor

Türk Edebiyatının ‘Saklı’ Hazinelerinden Yücel Balku’nun Külliyatı Yeniden Okurla Buluşuyor