in

Suicide Squad 2’nin Senaryosu James Gunn’a Emanet

10 yıl önce pedofili ve tecavüz içerikli Tweet’ler attığı için Disney’den kovulan James Gunn, Warner Bros.’un Suicide Squad 2 filminin senaryosunu yazacak.

Suicide Squad 2 Senaryosu James Gunn
- Reklam -
- Reklam -

Hatırlarsanız geçen temmuz ayında sitemizde James Gunn‘ın Disney tarafından üçüncüsü çekilecek Guardians of the Galaxy filminden kovulduğu haberini yayınlamıştık. Durumla ilgili ünlü yönetmenden yeni bir haber geldi. James Gunn, Marvel’ın baş rakibi DC’ye geçiyor.

Amerikalı yönetmen Mike Cernovich ve yazar Jack Posobiec tarafından 10 yıl önce attığı tecavüz ve pedofili içerikli tweetleri ortaya çıkartılan ve halkın büyük tepkisiyle karşılaşıp işten kovulan James Gunn, Gizmodo’da yer alan habere göre Suicide Squad 2‘nin senaryosunu üstlendi.

Gunn attığı tweetler için özür dilemiş, o zamanlar genç ve dikkat çekme arayışındaki yeni yetme bir yönetmen olduğunu söylemişti. Bu olay Marvel hayranlarını da ikiye bölmüştü; kimisi bu tweetleri “kötü yapılmış ofansif şakalar” olarak görmüş, kimisi de yönetmeni ciddi bir şekilde kınamıştı.

- Reklam -

Guardians of the Galaxy ekibi de yönetmenlerini desteklemiş, Gunn’ın iyi bir insan olduğunu ve 10 yıl önce yaptığı hataların kariyerini etkilemesinin yanlış olduğunu söylemişlerdi. Daha sonra bu tweetleri ortaya çıkartan Mike Cernovich ve Jack Posobiec’in Trump yanlısı olmaları ve Trump karşıtı Michael Ian Black’in zamanında attığı pedofili şakalarını da ortaya çıkartıp yeni bir linç kampanyası başlatmaları ise çeşit çeşit spekülasyonlar doğurmuştu. Çünkü James Gunn da sivri yorumları olan bir Trump karşıtıydı.

suicide squad

James Gunn’dan gelen bu yeni haberin birkaç sebepten büyük etkileri olacaktır. Birincisi, James Gunn’ın Marvel’dan kovulup Warner Bros.’da işe başlaması… DC evrenini beyazperdeye uyarlayıp “genişletilmiş bir evren” yaratma çabasında olan Warner Bros. bir-iki film hariç pek de başarılı olamamış ve rekabetten kopmuştu. Ancak son zamanlarda solo filmlere yönelmeleri ve bu filmlerde de iyi işler çıkartmalarının üzerine bir de ezeli rakipten güçlü bir yönetmen-senarist takviyesi almaları rekabeti kızıştırabilir.

- Reklam -

İkincisiyse Suicide Squad 2 hâlihazırda yapım aşamasında. Edinilen bilgilere göre Gunn filmi tamamen yeni bir bakış açısıyla tekrar yazacak. Yani ilk filmin devamı niteliğinde bakmak biraz zor. Tamamen yeni ve farklı bir Suicide Squad geliyormuş gibi hissediliyor. Tüm bunların ne anlama geldiğini, nasıl sonuçlar doğuracağını, sonunda DC külliyatından uyarlanmış, hak edilen güzellikteki filmleri görüp göremeyeceğimizi bilemiyoruz. Ancak James Gunn, Guardians of the Galaxy serisindeki başarısıyla birçok farklı kişilikte ve güçteki karakteri iyi yansıtabileceğini kanıtlamış ki benzer bir filmin senaryo görevini alabilmiş.

Üstelik kendisi şu an filmin sadece senaristliğini üstlendi, eğer yönetmenliğini de üstlenirse Suicide Squad 2 – ilk filmin başarısızlığına rağmen – son zamanların en çok beklenen çizgi roman filmlerinden birisi olabilir.

Filmin yapımcılığını Peter Safran üstleniyor ve henüz belli bir vizyon tarihi yok. Ne dersiniz, beyazperdede rekabet kızışıyor mu?

Volkan Şahin

15 Mayıs 1996 İstanbul doğumlu. Edebiyata olan sevgisi babasıyla Sirkeci'ye gidip kitap aldığı çocukluk günlerinde başladı. Gazetenin birinin verdiği kuponları biriktirerek aldığı kitap setinin içerisinde, okuduğu ilk ciddi eser olan Suç ve Ceza ile tanıştığında on iki yaşındaydı. O gün Dostoyevski de, Edebiyat da onun için bambaşka bir boyuta ulaştı. Süperkahramanları sever, küçük bir çocukken koltuktan koltuğa zıplayıp "Ben Örümcek Adamım!" dediği rivayet edilir. Buna rağmen hiçbir zaman süperkahraman olmak istememiştir. Arada sırada meramını anlatmak için hikaye yazmayı sever. Fransız Dili ve Edebiyatı okuyor.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Çizgi roman sektörü iş alışkanlıklarını sinema sektörüne de yansıtmaya başladı :sweat_smile: Nasıl, zamanında çizgi roman sanatçılarından Marvel’le kavga eden DC’ye, DC’yle bozuşan Marvel’e geçmişse, benzeri burada da yaşanıyor.

  2. Avatar for Nemo Nemo dedi ki:

    Merakla bekleyeceğim yapımdan ziyade bu filme geçmesi hoşuma gitti. David Ayer’i de GotG 3’e tavsiye ediyorum. Böyle değişip dursunlar gayet makul.

  3. Avatar for mit mit dedi ki:

    James Gunn aykırı karakterlerin bir araya gelip takım olabilme işini iyi kotarmıştı Guardians’ta. Üstelik bunu güzel esprilerle de desteklemişti. Aynı başarıyı Suicide Squad’ta da yakalaybilirse güzel olur.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

donusum hastanesi inceleme

Dönüşüm Hastanesi: Savaşın Hastane Duvarındaki Akisleri

elric ruya diyarlarinda ust

Elric Destanı’nda Sıra “Rüya Diyarlarında” Kitabında