in

Yeni “Süper Mario” Filmi Gişede Rekor Kırdı: Tüm Zamanların En Çok Hasılat Elde Eden Oyun Uyarlaması

Super Mario Bros. Movie gişe rakamları ile ses getirdi. Önceki rekor Duncan Jones imzalı “Warcraft” uyarlamasındaydı.

Super Mario Bros. Movie Gişe
- Reklam -
- Reklam -

Super Mario Bros. Movie gişe rakamları ile kendi türünde zirveye oturdu. Chris Pratt’in Mario’yu seslendirdiği yapım, kısa sürede 500 milyon dolar hasılat barajını aşmayı başardı.

Yönetmen koltuğunu Aaron Horvath ve Michael Jelenic ikilisinin paylaştığı yapım, Nintendo’nun dünyaca ünlü oyun serisini bir kez daha beyaz perdeye taşıyor.

Universal Pictures tarafından sinemaya taşınan Super Mario Bros. Movie, dünya çapında 508,7 milyon dolarlık hasılata ulaşırken yalnızca Amerika kıtasında 260 milyon dolarlık gelir elde etmeyi başardı.

- Reklam -

Yapım, Detective Pikachu (433 milyon dolar), Rampage (428 milyon dolar), Sonic the Hedgehog 2 (405 milyon dolar) ve Uncharted (401 milyon dolar) gibi hit video oyun uyarlamalarını geçmeyi çoktan başardı.

Super Mario Bros. Movie Gişe Hasılatı

ABD prömiyerini 1 Nisan 2023 tarihinde yapan film, Türkiye’de 14 Nisan’da vizyona girdi.

Super Mario Bros. Movie Gişede Hızlı Bir Başlangıç Yaptı

Yayınlandığı ilk gün 31 milyon dolar, ertesi gün 26 milyon dolar ve cuma günü 55 milyon dolar hasılat elde eden Super Mario; ABD’de ilk haftasında 204 milyonu geçmeyi başardı.

Bir başka hit oyun uyarlaması olan Warcraft, çıkış haftasında 210 milyon dolar; toplamda ise 400 milyon dolar hasılat elde etmeyi başarmıştı. Animasyon türündeki Frozen 2 ise 358 milyon dolarlık bir açılış yapmıştı. 2023’ün en büyük açılışı ise 225 milyon dolarlık hasılatıyla Ant-Man ve the Wasp: Quantumania olmuştu.

- Reklam -

Super Mario Bros. Movie izle

Chris Pratt’in Mario, Charlie Day’in ise Luigi’yi seslendirdiği yapımda Jack Black de Bowser’a hayat veriyor. Animasyon türündeki filmin seslendirme kadrosunda Pratt, Day ve Black’e Anya Taylor-Joy, Seth Rogen, Khary Payton, Charles Martinet, Sebastian Maniscalco, Rino Romano, John DiMaggio, Jessica DiCicco, Keegan-Michael Key, Eric Bauza ve Fred Armisen gibi isimler eşlik ediyor.

Süper Mario Kardeşler, daha önce başrollerini Bob Hoskins ve John Leguizamo’nun paylaştığı 1993 tarihli bir live-action yapıma da konu olmuştu.

Yeni uyarlamanın güçlü gişe performansında, Universal’a yapımda eşlik eden Illumination’ı işaret ediyor. Illumination daha önce Despicable Me ve Sing serileriyle 2 milyar dolarlık hasılat yakalamayı başarmıştı.

Siz Super Mario Bros. Movie yapımını izleme fırsatı bulabildiniz mi? Filme dair yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla sinema içeriği için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Marvelous Mrs. Maisel Günü New York

New York, 14 Nisan’ı “The Marvelous Mrs. Maisel” Günü İlan Etti

Elijah Wood, Yeni Yüzüklerin Efendisi Filmleri İçin Endişeli

Elijah Wood: “Yeni ‘Yüzüklerin Efendisi’ Filmleri Sadece Para Kazanmak İçin Çekilmemeli”