in , ,

Kimi no Na Wa Yönetmeni Makoto Shinkai’nin Yeni Filmi “Suzume no Tojimari”den Yeni Fragman

Suzume no Tojimari filmi için uzun fragman yayınlandı. Kimi no Na Wa ve Tenki no Ko yönetmeni Makoto Shinkai, yeni bir gerçekliğe kapı açıyor.

Suzume no Tojimari fragman
- Reklam -
- Reklam -

Suzume no Tojimari filmi için beklenen uzun fragman yayınlandı. Kimi no Na Wa (Your Name / Senin Adın) ve Tenki no Ko (Weathering with You) filmlerinin ödüllü yönetmeni Makoto Shinkai tarafından hazırlanan yeni animasyon filmi, Suzume’nin hikâyesini izleyicilerle buluşturmaya hazırlanıyor.

İlk olarak 15 Aralık 2021’de duyurulan ve 2022’nin sonlarına doğru Japonya’da sinemalara geleceği açıklanan Suzume no Tojimari, Makoto Shinkai’nin 3 yıllık bir aranın ardından yeniden sinemalara dönüşünü de gösterecek. Shinkai her zaman olduğu gibi filmin yönetmenliğinin yanı sıra senaryosunu da kaleme aldı. Shinkai’yle daha önce çalışmış olan Masayoshi Tanaka, yeni filmin karakter tasarımcısı olarak geri dönüyor. Suzume no Tojimari’nin animasyon yönetmenliğini Kenichi Tsuchiya ve sanat yönetmenliğini Takumi Tanji üstleniyor. Prodüksiyonu ise CoMix Wave Films tarafından yapılıyor.

Suzume no Tojimari, Shinkai’nin, 43. Japonya Akademi Film Ödülleri’nde “Yılın Animasyonu” ödülünü kazandığı 2019 tarihli Weathering with You’nun (Tenki no Ko) ardından 13. yönetmenlik çalışması. Shinkai, 40. Japonya Akademi Film Ödülleri’nde 2016 filmi Your Name (Kimi no Na Wa / Senin Adın) ile “Yılın Yönetmeni” ödülünün yanı sıra dünya çapında en yüksek hasılat yapan üçüncü Japon filmi başarısının da sahibi oldu. Shinkai’nin daha önceki çalışmaları arasında The Garden of Words (Kotonoha no Niwa / Kelimelerin Bahçesi ), Children Who Chase Lost Voices (Hoshi wo Ou Kodomo / Kayıp Seslerin Peşinde) ve 5 Centimeters per Second (Shinkai’nin Byōsoku Go Senchimētoru / Saniyede 5 Santimetre) gibi yapımlar yer alıyor.

- Reklam -

İlk tanıtım fragmanı geçen nisan ayının başlarında yayınlanan Suzume no Tojimari’den nihayet beklenen uzun fragman dün resmi Twitter hesabı üzerinden yayınlandı. Hemen aşağıdan İngilizce altyazılı olarak izleyebilirsiniz.

Suzume no Tojimari Fragmanı | İZLE

YouTube video

11 Kasım 2022’de Japonya’da vizyona girecek olan film, 2023 yılı içerisinde tüm dünya genelinde gösterim alacak. Şu an için ülkemizde gösterime girip girmeyeceği bilinmeyen yapımın tanıtım yazısı ise şu şekilde:

Kapının diğer tarafında bütüncül zaman vardı…

Suzume no Tojimari, Japonya’nın çeşitli felaket bölgelerinde yıkıma neden olan kapıları kapatması gereken 17 yaşındaki ana karakter Suzume’nin yetişkin olma hikâyesini konu alıyor.

Suzume’nin yolculuğu, Güneybatı Japonya’da bulunan Kyushu’daki sakin bir kasabada, kendisine “Bir kapı arıyorum” diyen genç bir adamla karşılaşmasıyla başlıyor. Suzume’un bulduğu şey, harabelerin ortasında dimdik duran ve sanki başına gelen her türlü felaketten korunmuş gibi gözüken tek bir yıpranmış kapı. Kapının gücüne kapılmış gibi görünen Suzume, topuza uzanıyor ve ardından Japonya’nın her yerinde kapılar birbiri ardına açılmaya başlıyor: yakındaki herkesi yıkıma uğratıyor. Suzume, daha fazla felaketi önlemek için bu geçitleri kapatmak zorunda.

- Reklam -

Suzume no Tojimari fragmanı

Daha önce eşi benzeri görülmemiş manzaralar, karşılaşmalar ve vedalar… Yolculuğunda Suzume’yi sayısız zorluk beklemekte. Önüne çıkan tüm engellere rağmen Suzume’nin macerası, günlük hayatı oluşturan en zorlu kaygı ve kısıtlamalara karşı verdiğimiz mücadeleye bir umut ışığı saçıyor. Geçmişimizi bugüne ve geleceğe bağlayan bu kapanan kapıların hikâyesi, hepimizin yüreğinde kalıcı bir iz bırakacak.

Gizemli kapılar tarafından çekilen Suzume’nin yolculuğu başlamak üzere…

Suzume no Tojimari’nin yayınlanan yeni ve uzun fragmanını sizler nasıl buldunuz? Makoto Shinkai’nin en son projesiyle ilgili beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: Crunchyroll

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Handmaid's Tale 5. sezon tanıtım fragmanı

Distopya Türündeki “The Handmaid’s Tale”ın 5. Sezonundan İlk Fragman

Yüzüklerin Efendisi Dizisi Güç Yüzükleri Fragman Değerlendirmesi

Yüzüklerin Efendisi Dizisi “Güç Yüzükleri”nin Yeni Fragmanına Dair Detaylı Bir Analiz