in ,

Sword Art Online Progressive: Aria of a Starless Night’ın Çıkış Tarihi Açıklandı

Sword Art Online’ın yeni filminin çıkış tarihi duyuruldu. Sevilen anime macerası, SAO Progressive: Aria of a Starless Night filmiyle geri dönüyor.

Sword Art Online Progressive: Aria of a Starless Night Çıkış Tarihi
- Reklam -
- Reklam -

Sword Art Online Progressive: Aria of a Starless Night çıkış tarihi, filmin afişi ile birlikte duyuruldu.

Aria of a Starless Night filmi Sword Art Online Aincrad bölümlerinin daha kapsamlı hikâye devamı olan Sword Art Online Progressive’i temel alacak. Serinin orijinal seslendirme sanatçıları da karakterlere yeniden hayat verecek.

Film, serinin yazarı Reki Kawahara tarafından kaleme alındı. Yönetmenliği Ayako Kono, karakter tasarımı Kento Toya ve müzikleri Yuki Kajiura tarafından yapıldı.

- Reklam -

Macera ve bilimkurgu türünde bir light novel serisi olan Sword Art Online, MMORPG (çok oyunculu çevrim içi rol yapma oyunu) ve sanal gerçekliği konu almaktadır.

Kısaca SAO olarak adlandırılan macera, aynı isimli sanal gerçeklik oyunu oyuncunun Nerve Gear isimli bir cihazı kafasına takmasıyla oynanmaktadır. Oyuncu zihninden geçenlerle oyundaki karakterini yönlendirebilmektedir. Bir gün oyun yöneticisi tarafından çıkış kapatılır ve oyun yönetici Ahiko Kayaba oyundan çıkma şartının 100 katlı oyun dünyasının 100. katındaki canavarın öldürülmesi olduğunu söyler. Fakat oyunda ölen, gerçek hayatta da ölecektir.

2002’de yayımlanmaya başlayan Reki Kawahara imzalı light novel Sword Art Online’ın illüstrasyonları abec (BUNBUN) tarafından yapıldı. Çizer abec serinin önemli bir ismi olsa da kimliği bilinmiyor. Hakkında söylenenler ve yazılanlar ise kanıtlanmamış bilgiler. Çizer için aynı zamanda BUNBUN adı kullanılsa da abec ve BUNBUN iki farklı kişi olduğu iddia ediliyor ve serinin çizeri olarak kaynaklarda abec ismi geçiyor.

Afiş Aniplex Online Fest’te SAO için yapılan program sırasında yayınlandı. Aria of a Starless Night Ekim 2021’de Japonya’da yayınlanacak. Amerika’da ve diğer ülkelerdeki tam yayın tarihi henüz belli değil.

Sword Art Online Progressive: Aria of a Starless Night Fragmanı | İZLE

YouTube video

Sword Art Online’ın anime uyarlaması ise 2012’de yayınlanmaya başladı. Aynı yıl aralık ayında 25 bölümüyle ilk sezonu sona erdi. Serinin Extra Edition özel bölümü ise 2013 Aralık’ta yayınlandı.

- Reklam -

İkinci sezon, 24 bölümüyle 2014’te, ana hikâye ile bağlantılı olan The Movie: Ordinal Scale 2017’de, 47 bölüm süren üçüncü sezon Alicization ise 2018’de yayınlandı.

Bunların yanında içinde Alternative Gun Gale Online animesinin, video oyunlarının, light novel ve manga uyarlamalarının olduğu birçok yan hikâye ürünler de yayınlandı.

Reki Kawahara imzalı serinin son filmi SAO Progressive: Aria of Starless Night, 30 Ekim 2021’de Japonya’da yayınlanacak. Filmin diğer ülkelerdeki yayın tarihi ise henüz belli değil.

Sword Art Online’ın yeni filmi hakkında siz neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: OtakuMode

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Witcher 2. Sezon çıkış tarihi

The Witcher’ın 2. Sezon Çıkış Tarihi ve Nightmare of the Wolf Fragmanı Paylaşıldı

The Witcher 3. sezon bölümleri

The Witcher 2. Sezon Fragmanı: “En Kötü Canavarlar Kendi Yarattıklarımızdır”