in ,

T World: Türk Süper Kahraman Evreni Sonunda Geliyor

Türk süper kahramanlardan oluşacak bir dizi ve sinema evreni hazırlığı başladı. İlk T World dizisi Altay adını taşıyacak.

kayra han altay mitolojisi
- Reklam -
- Reklam -

Marvel ve DC sinema evrenlerinin her yapımının gündeme oturduğu ülkemizde sonunda bize özgü bir süper kahraman evreni oluşturulacağı T World yapım şirketi tarafından duyuruldu.

21. yüzyılın en büyük olaylarından birisi de her biri birbirinden farklı yeteneklere sahip olan süper kahramanların teknolojiyle buluştuğu sinema ve televizyon yapımlarını takip etmek. Fakat artık Marvel ve DC yapımlarının yanında İslam kültürü ve Türk mitolojilerinden beslenen Türk süper kahraman filmleri ve dizileri izleme fırsatını bulacağız.

Türk yapım şirketi T World Entertainment and Productions, Türkiye’de geçecek hikâyelerden oluşan T World evrenine dair filmler, televizyon dizileri, video oyunları ve çizgi romanlar yayınlayacaklarını açıkladı. Şirket, Türk kültürünün yanında Rus ve Yahudi kökenli hikâyelerden de esinleneceklerini ve Anadolu coğrafyasındaki farklı mitlere değineceklerini de dile getirdi.

- Reklam -

T World Evreni’nin İlk Dizisi Altay, Bobby Roth Tarafından Yönetilecek

Şu anlık bildiğimiz kadarıyla bu sinematik evrende geçecek iki film ve üç dizi planlanıyor. Bu yapımlardan ilki baş kahramanıyla da aynı adı taşıyacak olan Altay dizisi olacak. Dizinin ilk bölümünü Türkiye’de Kalbimin Sultanı, Amerika’da ise Lost, Prison Break, Agents of S.H.I.E.L.D. gibi yapımları da yöneten Bobby Roth yönetecek. Diziye ait ilk fragman ise 2020 yılında Cannes’da, MIPTV adlı bir dizi ve içerik fuarında gösterilecek.

altay mitoloji sanat
Çizim: İsmail İnceoğlu

T World Sinematik Evreni’nde Altay karakterinin yanında Rumi, Su Perisi, İkizler, Nazar ve Su isimli başka süper kahramanlar da yer alacak. T World Entertainment and Productions’ın kurucusu Bülent Turgut, karakterlerinin hikâyelerinin birçok farklı kültüre ve mitolojiye hitap edeceğini dile getiriyor. Rus ve Yahudi karakterlerin de yer alacağı evrende Türk kültürünün zenginliğini ve Anadolu coğrafyasının çeşitli yapısını sunmayı umduklarını da ekliyor.

- Reklam -

Bülent Turgut’un hedefleri arasında bu Türk sinematik evrenini Netflix, Apple TV+ ve Amazon Prime Video gibi servis sağlayıcılarıyla Avrupa, Amerika ve Orta Doğu gibi pazarlara açmak var. Halihazırda Türkiye’nin çeşitli dizilerinin Latin Amerika ve Orta Doğu’ya da ihraç ettiğini düşündüğümüzde bunun mümkün olduğunu söyleyebiliriz.

Peki siz yerli süper kahramanlardan oluşacak bu evren hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* Marvel’ın İlk Müslüman Süper Kahramanı “Ms. Marvel” Dizi Oluyor

Kaynak: Play Tusu
Kapak illüstrasyonu: Eren Arık

Oğuzhan Koç

1998’in sonbaharında, İstanbul’da dünyaya gözlerini açan yazar hala doğduğu semtte yaşamakta. Küçük dünyaların büyük hayalcisi olması nedeniyle zaman zaman kabına sığamıyor. Eskinin öğretmen lisesi şimdininse Çapa Fen Lisesi’nde okurken lise fanzinine yazdığı şiirlerle ilk eserlerini okuyucuya sunmaya başladı. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Matematik Mühendisliği okurken aynı zamanda da edebiyat ve sinemayla ilgileniyor. Gezmeyi, izlemeyi ve yazmayı bir bütün haline getirdiği eserler verme hayali içerisinde yaşarken şimdilik sadece sitelere birkaç haber yazmakla yetiniyor.

13 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Davram Davram dedi ki:

    Neden yeniden uğraşıyorlar bilmem. Bizim zaten süper kahramanlarımız var.
    Trambolinde zıplarken kafasını neredeyse uçağa vuracak olan Kara Murat, bir kılıç savurmasıyla bir kale dolusu haçlıyı biçen Malkoçoğlu, genç kızların gönül yarası, Camoka’nın belalısı Karaoğlan, -her ne kadar film boyunca ne yaptığını tam olarak anlayamasak ta- dünyayı kurtaran adamımız örnek olarak sunulabilir. (Tarkan’ı yazmadım, şu sebeple: Kurt ondan daha süper.)

  2. Avatar for ohyespatates ohyespatates dedi ki:

    Ya fiyasko çıkar ya da sonu Börü animasyonu gibi olur. Süper kahramanlık ya da daha doğrusu DC ve Marvel gibi evren yaratmak bizim kültürümüze uygun değil. Türk mitolojisine ait veya Türk tarihiyle harmanlaşan fantastik eserler kültürümüze daha uygun.

    Tarihimizle, destanlarımızla, mitolojimizle yapılacak onca şey varken gidip yine en kötüsünü seçmek başarı. Özenti olmayalım özgün olalım.

  3. Avatar for Vector Vector dedi ki:

    “Özenti” kelimesinin ruhumuzun ta en derinlerine kazındığına inanıyorum.

    Ä°nternetle birlikte tuhaf bir topluluk yetişiyor. Ben forum üyelerimizin bazıları gibi otuzlarında bir insan değilim. Ä°nternetle ve oyunlarla büyüdüm. Kendimi kültürümde ve vatanımda konumlandırmakta zorlanıyorum şahsen. Sanki 3.Tanzimat dönemini yaşıyor gibiyim. Suçu bu tip çalışmalara atacak değilim, suçun büyük bir kısmı bana ait ama insan düşünüyor işte. Kültür mültür kalmadı gibi. Tabii ben sadece bir gencim, söylediklerim ciddiye alınmayacaktır muhtemelen.

    Unuttuğum bir kısmı ekliyorum: Ben yeni işler, yeni hayallerin her zaman arkasındayım. Eğer böyle bir çalışma gerçekten yürekten yapılıyorsa desteklerim. Her şeyin yüzde yüz özgün olmasını beklemem hata olur, kültürler etkileşimle zenginleşir çünkü. Ben sadece kendi kültürümden kopukluğumu dile getirmek istedim. “Kültürsüzlüğüm” yazdıklarıma da yansıyor, başımı ağrıtıyor bu durum.

  4. Avatar for Enis_Berkay_Mert Enis_Berkay_Mert dedi ki:

    “Marvel ve DC yapımlarının yanında İslam kültürü ve Türk mitolojilerinden beslenen Türk süper kahraman filmleri ve dizileri izleme”

    Yani güzel hikayeler yazmak yerine “bakın, bunda sizin adınız geçiyor, hadi para verin bize” diyecekler.

    Avrupada bu tarz külliyatlar yaratılırken sadece kendi medeniyetlerinden esinleniyorlar. Brandon Sanderson romanlarını yazarken “Kanada kültürü hepinizin kültürünü döver” diyerek yazmıyor. Tolkien kendi evrenini yaratırken kendi halkının mitolojisinden esinlenerek bambaşka bir akım başlattı.

    Biz? Biz kendi kültürümüzden öğeler alıp yepyeni dünyalar yaratmak yerine kendi egomuzu tatmin edecek, “bakın biz ne kadar süpermişiz” dedirtecek ucuzluklar peşindeyiz.

  5. Avatar for Son.of.Yona Son.of.Yona dedi ki:

    Bizden böyle bir şeyler görmek beni oldukça heyecanlandırır. Filmlerden çok çizgi romanları merakla bekliyor olacağım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

8 cevap daha var.

Tom Ellis

Tom Ellis, Crisis on Infinite Earths Dizisindeki Lucifer Açıklaması İçin Özür Diledi

Saygı Behzat Ç.

Behzat Ç. Evreni Genişliyor: “Saygı – Bir Ercüment Çözer Dizisi” Geliyor