in

Taika Waititi, Akira’nın Gecikme Nedenini Açıkladı

Kült anime Akira’nın sinema uyarlaması bir kez daha ertelendi. Taika Waititi, projenin gecikme nedenine dair açıklamalarda bulundu.

Taika Waititi
- Reklam -
- Reklam -

Thor: Ragnarok’u da yöneten Taika Waititi, dördüncü Thor filmini yönetmek üzere Marvel Sinematik Evreni’ne döneceğini açıklamıştı. Bu filmin adı Thor: Love and Thunder olarak duyurulmuştu.

Birçok hayranı sevindiren bu gelişme, yanında bir de üzücü haberi getirdi. Taika Waititi, Katsuhiro Ôtomo’nun ünlü anime serisi Akira’yı Warner Bros. çatısı altında filme dönüştürecekti. Fakat yapımın, belirsiz süreyle ertelendiği söylendi. En azından, yeni Thor filminden önce Akira’yı izlememiz pek de mümkün görünmüyor.

Akira’nın senaryosu üzerine çok çalıştıklarını, bu yüzden çekimlere başlama tarihinin sürekli ertelendiğini de belirtti. Buna bağlı olarak çekimler, Thor’un çekimleriyle çakışma noktasına gelmiş. Sonuç olarak Waititi, öncelikle Thor’un yeni filmini izleyiciyle buluşturmaya karar vermiş.

- Reklam -

Waititi, Akira İçin Çalışmaya 2021’de Geri Dönmek İstiyor

Senaryonun tamamlanmaması sebebiyle iki filmin programının çakışması birçokları tarafından talihsiz bir durum olarak nitelendirildi. Açıklamadan anlaşıldığı üzere, Taika Waititi’nin asıl amacının Akira’yı bitirdikten sonra Thor: Love and Thunder’a geçmek olduğu gözüküyor. Ancak ünlü yönetmen, Akira’dan tamamen vazgeçmiş değil. Waititi, IGN’e yaptığı açıklamada Akira için yeniden çalışmaya Thor: Love and Thunder’ın Kasım 2021’de vizyona girmesinden sonra başlayabileceğini de söyledi.

- Reklam -

Akira’nın gecikmesindeki asıl sebep, senaryonun yetişmemesi olarak gösteriliyor. Senaryosu tamamlanmadığı halde çekimlerine başlanan film örnekleri olsa da belli ki işin aceleye gelmesi istenmiyor. Bu yüzden, bazı hayranlar bu ertelemeyi olumlu karşıladı. En az iki yıllık gecikme haberinin ardından, Warner Bros.’un Taika Waititi’yi bekleyip beklemeyeceğini ise zaman gösterecek.

Peren Ercan

1995 Çanakkale doğumlu, hayali olan yazarlığın peşinden koşan bir üniversite mezunuyum. Üniversitede beş yılımı geçirdiğim Japonca Öğretmenliği bölümünün bana kattığı kültürel farkındalıkla beraber yeni diller öğrenmeye olan açlığım devam ediyor. Bazıları ödüllü olmak üzere kısa öykü ve roman çalışmalarım var. Büyülü gerçekçiliğin cazibesine yazdıkça kapıldım. O kadar kapıldım ki gerçek hayatta da büyüyü aramaya başladım.

7 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    Animelerin sinema uyarlamalarını seven var mı aranızda?

  2. Avatar for Aviendha Aviendha dedi ki:

    Japon ya da Hollywood uyarlaması farketmiyor. Uyarlanan animenin bütün ruhu gidiyor hiç sevmiyorum ben :frowning:

  3. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    Kesinlikle katılıyorum. Bence de olmuyor. Ne bileyim çok gereksiz gibi geliyor. Animenin ayrı bir tarzı var sonuçta.

  4. Avatar for rann rann dedi ki:

    Animasyon olsada Gantz:O harika bir uyarlamaydı. Oldboy’da, her ne kadar mangasını okumasamda çok etkileyiciydi. Joker’den sonra piyasa biraz klişilerden uzaklasıp bağımsız yöne kayabilir. Ayrıca japon kültürü kendine has bir yanı var hem hikayeyi kısaltıp, belli yaş grubuna indirip, üstüne başka kültüre dönüştürsen ortaya cacık çıkmaz.

  5. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    Animasyon yine bir noktada anlaşılır ama Death Note gibi çekilecekse hiç çekmesinler. Acayip iyi bir anime takipçisi değilim. Kendi çapımda izlerim beğendiklerimi çoğunun adını bile yazamam ama ete kemiğe bürünmesini sevmiyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2 cevap daha var.

Pelerin

Apartmanları Görünmez Kılabilecek Pelerin Tanıtıldı

SpaceShipTwo

SpaceShipTwo, Uzay Turizmine Hazırlanıyor