in

Taika Waititi, The Suicide Squad Filminde Oynayacak

Yönetmen Taika Waititi, James Gunn’lı The Suicide Squad filminin oyuncu kadrosuna katıldı. Waititi’nin oynadığı çizgi roman filmlerinin sayısı hızla artıyor.

Taika Waititi Suicide Squad Oyuncu
- Reklam -
- Reklam -

Bazen gündelik hayatlarındaki yüzlerini çok iyi bildiğimiz oyuncuları, filmlerde tanıyamayabiliyoruz. Ya da bazen oyuncu olmasa bile yönetmenler gizlice kendilerini filmlerinin bir sahnesine iliştiriveriyorlar. Hem iyi bir yönetmen, hem de başarılı bir oyuncu olan Taika Waititi de, çoğu kişinin oyunculuk yönünü bilmediği isimlerden. Hatta o bilinmese de, Marvel filmlerinde de DC filmlerindeki kadar çok rol kapmış bir isim. Waititi, birkaç Marvel filminde Korg karakteriyle rol almıştı. Kendisi, 2014’te senaryosunu yazdığı, yönetmenliğini yaptığı ve aynı zamanda oyuncusu olduğu What We Do in the Shadows filmiyle ünlenmişti.

Waititi 2017’de Thor: Ragnarok’un yönetmen koltuğuna oturduğu zaman MCU’nun bir parçası haline geldi. Hatta Ragnarok hem hayranlar, hem de eleştirmenler tarafından Thor üçlemesinin en iyi filmi olarak anılmaya başlandı. Taika bir film yapımcısı olarak gündeme gelmeden önce, Eagle vs Shark, Boy gibi pek çok projede aktör olarak yer aldı. Marvel Sinematik Evreni’ne katılmadan önceyse, Dc Comics’in süper kahraman dünyasının bir parçasıydı aslında.

Taika, Martin Campbell’in yönettiği ve başrolünde Ryan Reynolds’un oynadığı; 2011 yapımı Green Lantern filminde bir role sahipti. Kendisi Hal Jordan’ın en yakın arkadaşı olan, Thomas Kalmaku’yu canlandırmıştı. Bu rolünden sonra oynadığı diğer süper kahraman filmi de Thor: Ragnarok’tu. Kronan’lı bir gladyatör olan Korg karakterini canlandırdı. Hatta Avegners: Endgame’de çok kısa bir sahnede görülmüştü Korg. Asgard’lılarla birlikte dünyada kurulan Yeni Asgard’da yaşıyordu kendisi. Anlayacağınız, Avengers: Infinity War’da Waititi’nin karakteri Thanos’un şıklatmasını atlatarak hayatta kalmayı başarmış. Toplamda iki Marvel, bir DC filminde oynayan Taika’ya dair, geçtiğimiz gün yeni bir haber geldi.

- Reklam -

Waititi, Artık Suicide Squad Filmlerinin Bir Parçası Olacak

Taika Waititi, James Gunn’ın çekeceği ve yeni The Suicide Squad filminde, henüz açıklanmamış bir rol için onaylandı. Böylelikle iki Dc, iki de Marvel filminde oynayarak rakip firmaların ortak oyuncusu olacak. Ancak bu onayın yol açtığı üzücü kısmı, Waititi’nin bir süreliğine Marvel için yönetmenlik yapamayacağını resmileştirmesi. Kendisi sadece Ragnarok’u değil, Team Thor, Team Thor: Part 2, Team Darryl gibi Marvel kısa filmlerini; hatta Doctor Strange’in jenerik sonrası kısmını da yönetmişti.

- Reklam -

Bu tabii ki de Waititi’nin Marvel’ı tamamen bıraktığının bir göstergesi değil. Ne de olsa Thor: Love and Thunder’ın yönetmeni de bizzat kendisi. Waititi sadece 2021 yılında vizyona girecek The Suicide Squad filminin çekimleri bitene kadar Marvel yapımlarına ara veriyor. Başarılı yönetmen SS’deki rolünün ardından, yine 2021’in sonlarına doğru vizyona girmesi beklenen Thor’un çekimlerine başlayacak. Waititi, birbirinin ezeli rakibi olan iki dev firmanın da bir parçası olmaktan gayet kârlı çıkacak gibi gözüküyor.


* Joker 2 Filmi İçin Fazla Umut Yok

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Indiana Jones 5

Indiana Jones 5 Eski Senaristine Döndü

Bob Odenkirk

Bob Odenkirk, Nobody Adlı Gerilim Filmiyle Geliyor