in

Taika Waititi, Yöneteceği Star Wars Filmi Hakkında Yeni Açıklamalarda Bulundu

Taika Waititi yönetmenliğindeki yeni Star Wars filmi hakkında açıklama yaptı. Ödüllü yönetmen herkesin sevebileceği bir senaryo üzerinde çalışıyor.

Taika Waititi Yeni Star Wars Filmi
- Reklam -
- Reklam -

Taika Waititi, Star Wars filmi ile çok çok uzaktaki galaksiye geri dönmeye hazırlanıyor. The Mandalorian dizisinin 1. sezonunun final bölümünü de yöneten Oscar ödüllü isim, yeni bir Yıldız Savaşları filmine imza atacak. Waititi imzalı yeni yapımın 2023 yılının ilk aylarında çekime başlayacağı belirtildi.

Son olarak kısa süre önce vizyona giren Thor: Love and Thunder filmi ile izleyicilerin karşısına geçen Taika Waititi gözünü Star Wars evrenine çevirmiş durumda. İzleyiciler ve eleştirmenler tarafından karışık yorumlar alan yapım sonrası Rolling Stones’a verdiği röportajda gelecek projelerinden bahseden yönetmen Yıldız Savaşları için ipuçları da verdi:

“Natalie Portman bana ‘Bundan sonra ne yapacaksın?’ diye sordu ve ben de ‘Star Wars işiyle uğraşmaya çalışacağım. Bir Star Wars filminde oynamayı ister miydin?’ diye sordum. O da ‘Ben zaten Star Wars filmlerinde oynadım’ diye cevap verdi. Ben onları unutmuştum.”

- Reklam -

Çekimlerin ne zaman başlayacağı sorusuna da cevap veren Waititi oldukça yoğun bir programının olduğunu ve hayranların bu sene içinde kendisinden yeni bir proje beklememesi gerektiğini söylüyor:

Taika Waititi Star Wars

“Bu sene değil. Ağustos ayından bu yılın sonuna kadar Yeni Zelanda’da Our Flag Means Death ve Time Bandits yapımları ile uğraşacağım. Bu süre içinde de senaryoyu yazmaya çalışacağım. Hâlâ hikâyenin ne olduğunu kafamda şekillendirmeye çalışıyorum.

Yazıyorum. Gerçek bir Star Wars filmi için fikirler ve hikâyeler oluşturmaya çalışıyorum. Çünkü ‘Hadi uzayda geçen klasik bir şeyler yapalım ve onun önüne Star Wars logosu koyalım’ dediğinizde bu olmuyor. Star Wars bazı net elementleri ve net olayları içermek zorunda. Bu yüzden hikâyenin çarkın içine tam oturduğundan emin olmam gerekiyor.”

- Reklam -

Taika Waititi Star Wars Evrenini Tamamen Yansıtacak Bir Senaryo Üzerinde Çalışıyor

Tam anlamıyla Yıldız Savaşları evreninde geçen bir film yapmakla birlikte ünlü yönetmen çekeceği filmin kendisine ait tonu da içermesi gerektiğini söylüyor.

“İstemediğim bir şey varsa o da işin içine dalıp özel olmayan bir şey çıkarmaktır. Sonuçta bu benim filmim. Yani bu büyük bir felaket olurdu. Şu an senaryoyu yazıyorum ve herkesin seveceği bir hikâye ortaya çıkarmak için elimden gelenin en iyisini yapacağım.”

Taika Waititi’nin yönetmenliğini yapacağı Star Wars projesine dair henüz ayrıntılar netleşmedi. Lucasfilm resmi olarak yeni filmin yönetmen koltuğuna Waititi’nin oturacağını doğrularken senaryo konusunda Krysty Wilson-Cairns ünlü isme eşlik edecek.

Siz Taika Waititi imzalı bir Star Wars filmi hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Comic Book

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Natalie Portman’ın Star Wars’ta oynadığını unutmak :slight_smile:

  2. Avatar for Howl Howl dedi ki:

    Diyaloğun devamı şöyle:

    TW: Darth Vader diye bir karakter tasarladım, star wars evrenine koy bir gıdım sırıtmaz.
    NP: Darth Vader gerçek ismi değil sanırım.
    TW: Hayır değil. Nereden bildin?
    NP: Aklında bir sayı tut.
    TW: Tuttum.
    NP: 3 mü?
    TW: Ohaa nasıl?
    NP: Leon diye bir film çekersen beni arama yaşlandım iyice.

  3. Avatar for Epichan Epichan dedi ki:

    Sabah bende yazacaktım. Star wars adına çok üzülüyorum. ilk başta iyisi ve kötüsü ile yıllarca takip ettiğimiz evreni sıfırladılar. Daha sonra yerine saçma sapan hikayeler koyuyor. Hikaye örgüsünü bozuyorlar. Daha star warsın ne olduğunu bilmeyen adamların elline veriyorlar. Zaten en belalı star wars’a zarar veren Katlini hala bu işin başında tutuyorlar. Çok kötü gidiyor üzülüyorum.

  4. Avatar for Akuma_Blade Akuma_Blade dedi ki:

    Star Wars hayranıyım demeye utanır oldum. Tony Gilroy, Dave Filoni ve Jon Favreau olmasa ileri tutar yanı kalmadı. Taika Waititi’nin Star Wars’ından umutlu değilim ama en azından Rian Johnson veya D.B. Weiss & David Benioff gibilere üçleme yaptırmadıkları, Star Wars izlememiş/okumamış insanlara yazdıracakları The Acolyte çekilmeden suratlarına patladığı için kendimi yine de şanslı sayıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

George R.R. Martin yeni kitap game of thrones

George R.R. Martin: “Yeni Kitap, Game of Thrones Dizisinden Farklı İlerleyecek”

Billy Summers İncelemesi: Stephen King'in Sniper'ı

Billy Summers İncelemesi: Stephen King’in “Infinite Jest” Okuyan Kiralık Katili