in

Tarantino, Adam Driver’lı Bir Rambo Filmi Çekmek İstiyor

Tarantino, başrolünde Adam Driver’ın yer aldığı bir Rambo filmi çekmeyi düşlüyor. First Blood uyarlamasında şerif rolü için düşündüğü isim ise Kurt Russell.

rambo Quentin Tarantino
- Reklam -
- Reklam -

Quentin Tarantino yönetmenliğe veda etmeye hazırlanırken çekmek istediği filmlerin sayısı giderek artıyor. Ünlü sanatçı şimdi de başrolünde Adam Driver’ın yer alacağı bir Rambo filmi yapmanın iyi olabileceğinden bahsetti.

David Morrell tarafından kaleme alınan ve ilk defa 1972 yılında yayımlanan First Blood kitabından övgüyle bahseden Tarantino, bu kaynaktan ortaya yeni bir Rambo çıkartmanın “çok iyi bir film” olacağından bahsetti. Son yıllarda Marriage Story, Paterson ve BlacKkKlansman ile izleyicilerin karşısına çıkan Adam Driver, yıldızını parlatmaya devam ediyor. Tarantino, bu ikonik karakter için Adam Driver’ı hayal etmiş. Şerif rolü için düşündüğü isim ise Kurt Russell’ı düşünüyor. Elbette tüm bunlar, şu an için yalnızca bir “fantazi”den ibaret.

İlk film her ne kadar bir “aksiyon filmi” olarak adlandırılsa da, bir yandan travma geçirmiş bir savaş gazisini ele alan hikâyeye sahipti. Ancak devam filmleri daha fazla aksiyona eğildi ve orijinalin yıldız karakter çalışmasından uzaklaştı. 1985’te sinemalara gelen Rambo: First Blood Part II gişe açıdan başarılı olmasına rağmen, eleştirmenler karakterin gerileyen doğasına dikkat çekti. Bu gerileyiş devam filmlerinde de hiçbir zaman düzelmedi. 1988’de vizyona giren Rambo III, benzer eleştiriler alırken aynı zamanda gişede de çok daha az hasılat elde ederek, bir sonraki film için uzun bir süre ara verilmesine neden oldu.

- Reklam -

rambo Quentin Tarantino

Serinin sadece “Rambo” adıyla yayınlanan bir sonraki macerası için tarihler 2008’i gösteriyordu. Söz konusu yapım da eleştirmenler tarafından yine beğenilmemiş olsa da, artık sinemanın klasik karakterlerinden biri haline gelen Rambo’nun bir kez daha beyaz perdeye dönmüş olması hayranları sevindirdi. Yine de film beklenen başarıyı sağlayamadı.

Quentin Tarantino: “Rambo Filmini Kitaplardan Uyarlardım”

Serinin 2019 yılında çıkan son yapımı Last Blood, önceki filmle benzer bir gişe başarısı sağlarken yorumlar da karışıktı. Cansız gişe dönüşleri ve Sylvester Stallone’un yaşıyla, izleyicilerin de tahmin edeceği üzere Rambo serisi muhtemelen sona erdi. Ancak görünen o ki Tarantino, karakterin yeni bir oyuncu ile tekrar canlanabileceğini düşünüyor.

The Big Picture podcast’inde Once Upon A Time in Hollywood filminin romanlaştırılması üzerine konuşan Quentin Tarantino, çekmek istediği yapımlardan bahsetti. Kendi metinleri dışında da değerlendirmek istediği işlerden bahsetti ve bunların en başında Rambo vardı. Hatta başrol ve şerif karakterlerini oynayacak isimleri bile seçmiş durumda.

- Reklam -

“İyi olacağını bildiğim iyi bir film yapmak isteseydim, David Morrell’in First Blood romanını alır ve filme uyarlardım. First Blood’dan yapılan filmi değil. Romanı yapardım. Ve Kurt Russell şerifi, Adam Driver da Rambo’yu oynardı. Ne zaman okusam, David Morrell romanındaki diyalog o kadar harika ki, yüksek sesle okuyasınız geliyor. Çok iyi olurdu. Ancak şu an bundan fazlasını yapmak istiyorum. Fakat asıl mesele iyi film çekmekse, kitap orada.”

Adam Driver

Tarantino’nun roman hakkındaki yorumları, First Blood’un kaynak materyali uyarlarken yaptığı büyük değişikliklerden geliyor. Muhtemelen serinin sıfırlanması ile ortaya daha iyi bir şey çıkacağını düşünüyor.

Peki ya sizler Quentin Tarantino imzalı yeni bir Rambo filmi izlemek ister miydiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Boys 4. sezon

The Boys 4. Sezon Onayını Erken Kaptı: 3. Sezon Çekimleri Devam Ediyor

İslamiyet Öncesi Türk Sanatı

İslamiyet Öncesi Türk Sanatı Hakkında 9 Kitap Önerisi