in

Tavuklar Firarda 2 Kesinleşti: “Chicken Run: Dawn of the Nugget” Geliyor

Tavuklar Firarda 2 geliyor. Sevilen animasyon filminin Chicken Run: Dawn of the Nugget olarak açıklanan resmi adıyla birlikte çıkış tarihi de duyuruldu.

Tavuklar Firarda 2 Chicken Run: Dawn of the Nugget
- Reklam -
- Reklam -

Tavuklar Firarda 2 kesinleşti. Chicken Run: Dawn of the Nugget adıyla gelecek olan macera, bu sefer Netflix için hazırlanacak. Yeni filmin çıkış tarihiyle birlikte Rocky ve Ginger’ın devam eden hikâyesini anlatan yeni bir görsel de yayınladı.

2000 yılında yayınlanan Tavuklar Firarda (orijinal adıyla Chicken Run), ikonik animasyon kısa filmleri Wallace and Gromit’i yaratan Aardman Animations tarafından üretilen ilk uzun metrajlı filmdi. Yapım, Ginger liderliğindeki bir grup tavuğun öldürülmeden önce umutsuzca tutuldukları kümesten kaçmaya çalıştıkları sırada yaşadıkları macerayı konu alıyordu. Rocky adlı bir sirk horozunun yanlarına gelmesi ve iki fareden aldıkları yardımla da olaylar farklı bir noktaya doğru evriliyordu.

İlk olarak Haziran 2000’de vizyona girmiş olan film, dönemi için oldukça iyi bir başarı elde etti ve tarihin en yüksek hasılat yapan stop-motion animasyon filmi oldu. Bu başarısına rağmen aradan geçen 20 yıllık süreçte filmin devam macerası hiçbir zaman gelmedi. DreamWorks’le çalışan Aardman Animations bunun yerine Flush Away ve Early Man gibi daha orijinal farklı içerikler hazırladı ve Wallace ve Gromit filmi Curse of the Were-Rabbit’i hazırladı. Nihayet aradan geçen 18 yılın ardından stüdyo, 2023 yılında Netflix üzerinden çıkacak olan yeni bir devam filmi geliştirdiklerini duyurdu.

- Reklam -

Netflix’in İngiltere ve İrlanda merkezli sosyal medya hesapları da yakın zamanda hem devam filminin adını hem de filme dair ilk bakış fotoğrafını paylaştı. Chicken Run: Dawn of the Nugget adıyla gelecek olan devam filmi Rocky ve Ginger’ın yanı sıra kümesten yeni bazı arkadaşlarının da geri döneceğini doğruladı. Filmden yayınlanan ilk görüntü ise Rocky ve Ginger’ın bir yumurtanın içinden çıkan minik bir tavuk ayağına şok içinde baktıklarını gösteriyor.

Tavuklar Firarda 2 Seslendirme Kadrosu Belli Oldu

Tavuklar Firarda

Şimdilik sadece 2023 yılı içerisinde yayınlanacağı belirtilen filme alakalı tam bir çıkış tarihi henüz paylaşılmış değil. Ancak filmin seslendirme kadrosu belli olmuş durumda. Başrollerde yer alan Ginger ve Rocky karakterlerini Thandiwe Newton ve Zachary Levi seslendirecek. Yeni hikâyede onlarla birlikte çekirdek aileyi tamamlayan ve onlara çok benzeyen inatçı kızları Molly’yi ise Bella Ramsey seslendirecek. İlk filmden Jane Horrocks (Babs), Imelda Staunton (Bunty) ve Lynn Ferguson (Mac) yine kadroda yer alırken yeni isimler Josie Sedgwick-Davies (Frizzle), David Bradley (Fowler), Romesh Ranganathan (Nick), Daniel Mays (Fetcher) ve Nick Mohammed (Dr. Fry) onlara eşlik edecek. Hâlen yapım aşamasında olan filmi Sam Fell (Fare Şehri ve Oscar adayı ParaNorman) yönetecek.

- Reklam -

Film için yayınlanan kısa özet ise şu şekilde:

Ölüme meydan okuyarak Tweedy’nin çiftliğinden kaçmayı başaran Ginger hayaline kavuşmuştur. Burası insanların dünyasının tehlikelerinden uzakta, tüm sürünün güvenle sığınabileceği huzurlu bir adadır. Rocky ile beraberliğinden Molly adında bir kızları da olunca Ginger’ın mutluluğu tamamlanmış gibi görünür. Ancak ana karadaki tüm tavuklar yeni ve korkunç bir tehditle karşı karşıyadır. Ginger ve ekibi, güçlükle elde ettikleri özgürlüklerini kaybetmek pahasına da olsa bu defa zorla içeri girecektir!

İlk Tavuklar Firarda filmini nasıl bulmuştunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Game of Thrones Drogon heykel

Bir Game of Thrones Hayranı, Gerçek Boyutlarda Drogon Heykeli Yaptı

Pinokyo fragman

Guillermo del Toro’nun Yönettiği “Pinokyo” Filminden İlk Fragman