in ,

Dünyaca Ünlü Taxi Serisinin Başrolü İstanbul’da “Taksi Bulamadı”

Taxi film serisinin başrolü Samy Naceri bir sinema yapımının görüşmesi için geldiği İstanbul’da boş taksi bulamadı.

Taxi Başrolü Samy Naceri İstanbul taksici kriz
- Reklam -
- Reklam -

Taxi filmi serisinin ünlü oyuncusu Samy Naceri, sinema yapımı görüşmeleri için konuk olduğu İstanbul’da boş taksi bulamadı. 20 dakika uygun araç bekleyen Fransız aktör, sonrasında şehrin sokaklarında taksi kullandı.

Gérard Pirès’ın yönetmenliğini üstlendiği, Luc Besson’un ise senaryosunu kaleme aldığı 1998 yapımı Taxi (Taksi) filminde Taksici karakterini canlandıran Samy Naceri İstanbul’daydı. Sonrasında 5 filmlik bir aksiyon komedi serisine dönüşen yapım, dünya çapında üne ulaşmıştı.

Cağaloğlu’nda bir taksi durağına giden Naceri, durakta uzun süre taksi bulamadı. Yıldız oyuncu sürede hayranları ile fotoğraflar çektirdi. Nihayet uygun bir taksi bulduğunda ise Fransız aktör direksiyonun başına geçti ve İstanbul sokaklarında taksi kullandı.

- Reklam -

Bir film görüşmesi için şehre gelen oyuncu, Beyazıt’ta kaldığı otelden Cağaloğlu’ndaki bir taksi durağına yürüdü. Naceri’ye Fransız fenomen Parisa ve oyuncunun menajeri Dony Kerry eşlik etti.

Taxi Serisinin Yıldızı İstanbul’daki Taksi Probleminden Dert Yandı

Naceri, deneyimlerini DHA’ya anlattı. 60 yaşındaki oyuncu şu sözleri kullandı:

“Türkiye’ye 15 gün önce de tatil için gelmiştim. Bugün bir davet üzerine İstanbul’a geldim. Bana tarihi yerleri gezdirdiler. Osmanlı’dan Atatürk’e kadar olan tarihi eser ve olaylar hakkında bilgi verdiler.

“Tarihe ilgi duyan bir kişi olarak Türkiye’de olmak muazzamdı. Türkler beni sokakta gördüğünde beni tanıyor ama gelip konuşmak için utanıyorlar, ben de öyle olduğunu anlayınca selam veriyorum. Onlar da gelip benimle konuşuyor. Böyle büyük muazzam bir şehirde, turistlerin çokça ziyaret ettiği bir şehirde taksi sorunu olması çok üzücü.”

taxi başrol samy naceri istanbul taksi

Samy Naceri’den İstanbul, Moskova ve Paris Kıyası

Oyuncu İstanbul’daki trafik hakkında, diğer dünya şehirlerini de kapsayan bir kıyasta bulundu:

- Reklam -

“Gezdiğim ve film çektiğim şehirlerde araba kullanmayı seviyorum. Trafik yoğunluğu yüksek olan şehirlerde de araba kullandım, o yüzden İstanbul trafiğinde de zorlanmadım. Moskova veya Paris trafiğini görseniz saçlarınızı koparırsınız. Oraların trafiği daha da beter.”

Kendisine yöneltilen, “Eğer bir oyuncu olmasaydınız Türkiye’de taksici olur muydunuz?” sorusuna ise, “Burada taksici olmak istemezdim çünkü trafik çok karışık,” sözleriyle cevap verdi.

Oyuncunun yer aldığı Taxi serisinin ilk dört filmi dünya çapında yaklaşık 200 milyon dolar gişe hasılatı elde etti. Samy Naceri son olarak 2021 yılında Les méchants filminde izleyicilerin karşısına çıktı.

Naceri’nin Demirören Haber Ajansı’na verdiği söyleşiyi aşağıdan izleyebilirsiniz:

YouTube video

Bir dönem televizyonlarda da sıkça gösterilen bu Fransız komedi serisini izlemiş miydiniz? Bu trajikomik olay hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: DHA

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Masters of the Universe: Revelation 2. sezon fragman

Masters of the Universe: Revelation 2. Sezon Fragmanı: Vahşi Bir He-Man’e Hazır Olun!

Denis Villeneuve, Dune

Denis Villeneuve, Dune’un Yaratıcısına Filmden 3 Sahne İzletmek İstiyor