in

Tenet Film Süresi Açıklandı, Tekrar Ertelenmesi Muhtemel

Tenet film süresi belli oldu. Christopher Nolan’ın uzun süredir merakla beklenen yeni macerası bir kez daha ertelenebilir.

tenet film
- Reklam -
- Reklam -

Tenet filminin süresi sonunda açıklandı. Yapım, Christopher Nolan’ın son on yılda çektiği en kısa ikinci film olacak.

Kore Medya sitesindeki bilgilere göre film 149 dakika 59 saniye sürüyor.

İki buçuk saatten sadece bir saniye az bir süre sinema için hiç de az sayılmaz, fakat Christopher Nolan’ın son yıllardaki standartları için gayet kısa bir süre. Ünlü yönetmenin 2014 yapımı filmi Interstellar 169 dakikalık süresiyle en uzun eseri ve Tenet’tan en az 20 dakika daha uzun. Tenet ayrıca hem 2008 yapımı The Dark Knight’tan (152 dakika) hem de 2012 yapımı The Dark Knight Rises’tan (165 dakika) daha kısa. Tenet Nolan’ın 2010 yapımı Inception’undan ise tam olarak bir dakika daha uzun.

- Reklam -

Yönetmenin en son eseri 2017 yapımı Dunkirk ise hâlâ 106 dakikalık süresiyle Nolan’ın en kısa filmi.

Tenet vizyon tarihi

Tam olarak konusunun ne olduğu çok inatçı bir şekilde gizlenen Tenet’ın başrollerinde John David Washington ve Robert Pattinson görev alıyor. Filmin yayın tarihi, şimdilik, 12 Ağustos 2020.

Robert Pattinson tarafından her sahnede başka filme dönüşen bir sihirbazlık gösterisine benzetilen yapım, kuantum soğuk savaşı hakkında olacak ve zaman yolculuğu içermeyecek.

Tenet Bir Kez Daha Erteleme Alabilir

Tenet Koronavirüs pandemisi yüzünden hâlihazırda iki kez ertelendi. İlk olarak 17 Temmuz’da vizyona girmesi planlanan film bu tarihten bir ay önce 31 Temmuz’a ertelenmişti. Haziranın son günlerinde de uzun süredir beklenen film 12 Ağustos 2020’ye ertelendi.

- Reklam -

MKM Partners’te gişe analisti olarak görev yapan Eric Handler’e göreyse Tenet’ı 12 Ağustos’ta izlememiz çok düşük bir ihtimal. Handler, ABD’de geçen haftalarda yeniden ve çok sert şekilde yükselen salgının belirtilen tarihte sinemalarda açılmasının zora soktuğunu belirtiyor. Özellikle ABD içi bilet satışlarının çoğunun Texas, Florida ve California’da gerçekleştiğinin altını çizen analist; bu eyaletlerde salgın durulmadıkça sinemaların açılmasının imkânsız olduğunu belirtiyor.

Tenet - Christopher Nolan

Handler’a göre ABD’de sinemaların eylül ayından önce açılması imkânsız. Eylülün de en iyimser tahmin olduğunu belirtelim. Salgının Amerika kıtaları dışında, özellikle Avrupa’da yavaş yavaş düşüşe geçişiyle birlikte ülkemiz dâhil pek çok ülkede sinemalar yeni şartlarla birlikte açılsa da, Hollywood yeniden işleyene kadar sinema salonlarının çok ihtiyaç duyduğu can suyuna kavuşması zor.

Tenet’ı sinemada yüzümüzde maskelerle izlemeyi mi tercih edersiniz yoksa her şey bitene kadar sabır gösterme taraftarı mısınız? Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı bekliyoruz.


* Yeni Scarface Filmi “Zamanın Ruhunu” Yakalayacak

Kaynak: Movie Web

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Uncharted Tom Holland

Uncharted Film Çekimleri Başladı: Tom Holland Duyurdu

Kallokain - Karin Boye

Kallokain: Karin Boye’nin Distopya Romanı Bilimkurgu Klasikleri’ne Katıldı