in

Tenet Filmi Süresiz Olarak Ertelendi

Tenet süresiz olarak ertelendi. Christopher Nolan’ın merakla beklenen yeni filminin geleceği şu an için belirsiz durumda.

tenet incelemesi
- Reklam -
- Reklam -

Ünlü yönetmen Christopher Nolan’ın yeni projesi Tenet bir kez daha ertelendi. Önceki üç ertelemenin aksine bu sefer yeni bir vzyon tarihi de duyurulmadı. Nolan’ın Dünya çapındaki sinemaseverlerin salonlara geri dönmesini sağlayacağını umduğu yapım Koronavirüs salgınına yenik düştü.

Warner Bros., yaptığı açıklamada son olarak belirtilen 12 Ağustos 2020 tarihinin de suya düştüğünü belirtti. Tenet filmi ilk olarak 17 Temmuz’da yayınlanacktı. Bu tarihe bir aydan fazla varken önce 31 Temmuz’a, sonra da 12 Ağustos’a kadar sarktı. Christopher Nolan filmlerin sinema salonlarında izlenmesi gerektiği düşüncesine sıkı sıkıya sarılan birisi olarak Tenet’in uzun süreler ertelenmesine hiç razı olmamıştı. Öyle görülüyor ki ABD’deki sert artışla birlikte hem Warner Bros. hem de Christopher Nolan nihayet pes etti. Geçen hafta California eyaletinin sinema salonlarını yeniden kapatması da son darbe olmuştu.

Warner Bros. Pictures Başkanı Toby Emmerich yakın zamanda “2020 içinde” bir yayın tarihi açıklayacaklarını duyurdu. Emmerich’in açıklamaları filmin ABD’den önce virüsün etkisinden kurtulan diğer bölgelerde yayınlanma ihtimalini ortaya çıkardı:

- Reklam -

Tenet’i yayınlamak için geleneksel bir yaklaşım sergilemeyeceğiz. Bütün dünyada aynı günde yayınlanmayacak. Gelecek pazarlama ve dağıtım stratejimizde bu yeni durumun etkisini fark edeceksiniz.”

Tenet vizyon tarihi

Salgın Warner Bros.’un diğer yapımlarını da etkiledi. Emmerich korku filmleri The Conjuring 3’ün de 11 Eylül 2020’den 4 Haziran 2021’e ertelendiğini duyurdu.

“Bu süreçteki hedeflerimiz filmlerimizin en yüksek başarıyı yakalayacaklarını garantileyebilmek ve sinema salonları güvenlice açıldıkları zaman onlara yeni içerik sağlayabilmek oldu. Salon sahiplerine bize gösterdikleri destek için müteşekkiriz ve dünya çapında sinema salonu tecrübesine sadık kalacağımız sözünün de arkasındayız.”

Sinema Salonları İflasın Eşiğinde

ABD kadar ülkemizdeki salonlar da bir arafta kalma durumu yaşıyor. Salonlar ve arabalı sinemalar yeni filmlerin eksikliği sırasında eski yapımları küçük izleyici gruplarına izleterek ayakta durmaya çalışıyorlar.

- Reklam -

Yeni şartlarla birlikte açılan salonlar %25-50 arası doluluk ve gösterimler arası temizlik gibi yenilikler getirse de izleyiciler salonlara dönmedi. Salgın hızını düşürmediği sürece de bu durum değişecek gibi durmuyor. Yeni filmler de gelmediği sürece salonların geleceği parlak durmuyor. Dünyanın en büyük sinema salonları zinciri AMC Theaters, geçtiğimiz aylarda yeni bir kredi çekerek durumu kurtarmaya çalıştı.

Tenet vizyon tarihi

Şu an için önümüzdeki altı hafta boyunca salonlara gelmesi planlanan tek büyük stüdyo yapımı Disney’in Mulan filmi. 21 Ağustos’ta yayınlanacağı duyurulan filmin diğer yapımlarla aynı kaderi paylaşmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Tenet’in süresiz ertelenişi hakkında ne düşünüyorsunuz? Gelirse salonda izler misiniz? Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı bekliyoruz.


* The New Mutants Fragmanı: Son X-Men Filmi Yaklaşıyor

Kaynak: ctvnews

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for AhmetUsay AhmetUsay dedi ki:

    İyi oldu sinemada izlenmesi gereken bir filmdi. Diğer türlü asla gitmezdim.

  2. Avatar for erdo erdo dedi ki:

    Kesinlikle katılıyorum. Bu film sinemada izlenir. Şu dönemde harcanırdı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Walking Dead Rick Grimes Filmi

The Walking Dead: Rick Grimes Filmi Koronavirüsü Fırsata Çevirdi

Netflix

Netflix, “Türkiye’den Çekiliyor” İddialarına Yanıt Verdi