in

Tenet Yükselişini Sürdürüyor: Gişede 280 Milyon Doları Aştı

Tenet gişede yavaş adımlarla da olsa yükselişini sürdürmeye devam ediyor. Christopher Nolan imzalı film dünya çapında 280 milyon dolarlık gişe hasılatını aştı.

tenet gişe
- Reklam -
- Reklam -

Christopher Nolan imzalı Tenet gişede yavaş adımlarla da olsa yükselişini sürdürmeye devam ediyor. Dünya çapında 280 milyon dolarlık gişe hasılatını aşan yapım, yakın zamanda bünyesine fazladan 19 milyon dolar daha kattı.

Tenet Koronavirüs pandemisinden dolayı sekteye uğrayan sinema sektörüne rağmen yapımcısına kazandırmaya devam ediyor. Birçok sinema salonunun kapanmasına ve düşük katılım oranlarına rağmen vizyona girdiği tarihten bu yana ülkemiz de dahil olmak üzere gişe rakamları listenin başında liderliğini koruyor. Yapım, dördüncü haftasında Amerika içinde 41 milyon dolarlık gişe hasılatına ulaşmış durumda.

Filmin gişe performansı devam ederken seyircilerin pandemi nedeniyle sinemalara dönmeye gerçekten ne kadar hazır olduklarına dair soruları gündeme getiriyor. Warner Bros., yapımın böyle bir zamanda normale dönüşün simgesi olacağını düşünüyordu.

- Reklam -

tenet incelemesi

Salgına rağmen 280 milyon dolar kötü bir rakam olmasa da, filmin pandemi öncesinde daha yüksek rakamlara ulaşması bekleniyordu. Tenet’in piyasaya sürülmesinden bu yana Warner Bros.’un yaklaşan Wonder Woman 1984 fimi çıkış tarihi yıl içerisinde ertelendi. Bu örneğe 2021 yılında gelecek Marvel’s Black Widow da dahil edildi.

Tenet Sinemalarda Gösterime Devam Ediyor

Salgın sürecinin devam etmesi, büyük sektörlerdeki sinema salonlarının kapalı kalmaya devam etmesini sürdürüyor. New York ve Los Angeles’ta bazı sağlık önlemlerinin yetersizliği nedeniyle tiyatroların yeniden faaliyete geçtiği yerlerde bile sinemalar izleyiciye kapılarını açamadı. Bu süreç zarfında vizyona giren tüm filmleri etkileyen bir durum ancak 200 milyon dolar civarında bir bütçeye sahip olan Tenet gibi bir film için bu etki özellikle dikkate değer

Filmde John David Washington ve Robert Pattinson da başrolde yerini alırken onları Elizabeth Debickl, Dimple Kapadia, Micheal Caine ve Kenneth Branagh gibi önemli isimler takip ediyor.

- Reklam -

tenet film

Yapımcılığını Christopher Nolan ve Emma Thomas’ın yaptığı filmi Nolan yazdı ve yönetti. Thomas Hayslip yönetici yapımcı olarak görev yaptı. Nolan’ın kamera arkası yaratıcı ekibinde görüntü yönetmeni Hoyte Van Hoytema, yapım tasarımcısı Nathan Crowley gibi önemli isimler yer aldı.

Peki siz Tenet hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce bu rakamlar pandemiye rağmen beklentilerin altına mı gözüküyor? Düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Tenet İncelemesi: Sinemanın Altın Çocuğu Sizi Kuantum Soğuk Savaşına Çağırıyor

Kaynak: Comic Book

Ayça Aracıçam

Çocukluk yıllarından beri tam bir film aşığıyım. Sinema türünde yazıp çizmeye bayılırım.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Hilall Hilall dedi ki:

    :clap: Christopher nolan yine şaşırtmadı.

  2. Avatar for AeroKnight-sama AeroKnight-sama dedi ki:

    Sinemeda izlediğim en sıkıcı filmlerden birisiydi. Son yarım saat kala çıktım ben de.

  3. Avatar for OgulcanKara OgulcanKara dedi ki:

    Bu filmi çok merak ediyorum ama sinemaya gidemiyorum pandemiden dolayı. Bulur bulmaz izleyeceğim.

  4. Avatar for Aycaa Aycaa dedi ki:

    Biraz karmaşık gelmişti bana da

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Eddie Redmayne J.K. Rowling

Eddie Redmayne, J.K. Rowling’e Yöneltilen Eleştirilerin Dozundan Rahatsız

Joker David Fincher

The Joker: Put on a Happy Face Belgeseli Yayınlandı