in

Tenet Konusu Belli Oldu: Bir Kuantum Soğuk Savaşı Filmi Geliyor

Tenet filminin konusu belli oldu. Christopher Nolan’ın merakla beklenen gizemli yapımı, Kuantum Soğuk Savaşı ile ilgili olacak.

tenet film konusu
- Reklam -
- Reklam -

Christopher Nolan’ın filmleri gizemlerle dolu olsa da, yapımları hakkındaki bilgiler normalde kısa sürede ortaya çıkmaktaydı. Nolan’ın çokça beklenen sıradaki filmi Tenet, hikâyesindeki belirsizliğiyle dahi oldukça heyecan yaratan bir yapım iken, kamera arkasını anlatan bir kitap birtakım detayları ortaya çıkarttı. Bu kitaptan edinilen bilgilerle birlikte sıradaki yapımın bir “Kuantum Soğuk Savaşı Filmi” olacağı anlaşıldı.

Tenet, normalde bir Marvel ya da Star Wars filmleri için yürütülen hiçbir bilginin dışarıya sızdırılmaması prensibiyle çekilmeye başlanmıştı. Hatta filmin hikâyesi öylesine gizemliydi ki, Tenet’ın bir parçası olan Michael Caine dahi çekimler süresince ne olduğunu anlayamamıştı. İzleyici kitlesinin öngörüleri yapımın uluslararası bir casusluk filmi olduğunu; Tenet’ın Üçüncü Dünya Savaşı gibi felakete yol açacak bir olayı engelleme öyküsünü anlatacağını söylüyordu. Ancak ortak söylenti filmde kesin olarak zaman yolculuğu elementinin bulunmasıydı.

Tenet Vizyon Tarihi

- Reklam -

Bu zaman yolculuğu teorileri birkaç gün önce filmin başrollerinden Robert Pattinson tarafından yalanlanmıştı. Sadece konunun bununla ilgili olmadığını belirtmiş fakat başka detay vermemişti.

Tenet’ın kamera arkası olaylarını anlatacak kitap geçen günlerde Amazon’da ön siparişe açıldı. Bu kitabın içerdiği tanıtım yazısında “Tenet’ın Sırları: Christopher Nolan’ın Kuantum Soğuk Savaş Filminin İç Yüzü” (The Secrets of Tenet: Inside Christopher Nolan’s Quantum Cold War) başlığı bulunmakta. Yazının kalan kısmı hikâye hakkında hiçbir detaylı bilgi vermezken filmin zaman-bükücü olduğunu ve uzun yıllar boyunca insanların aklında kalacağını garanti ediyor.

Tenet Nükleer Savaşı Engellemek Üzerine Bir Film Olacak

Bu bilgilere göre Screen Rant, yapımın bir nükleer savaşı engellemek üzerine olabileceğini belirtirken; bu nükleer savaşın çoktan yaşanmış olabileceğini ve karakterlerin olayların tekrar yaşanmasını engellemek adına zaman yolculuğuna çıkacaklarını iddia ediyor. Ancak olaylar çok daha kompleks bir hal alabilir. Ne de olsa Christopher Nolan’dan bahsediyoruz. Memento filminden Inception’a kadar Nolan her zaman orijinal senaryolarla ortaya çıkmış ve yapımlarının yüzeyde görünenden çok daha derin anlamlarla dolu olduğunu izleyenlere göstermişti.

- Reklam -

Tenet Robert Pattinson

Tenet’ın vizyon tarihi koronavirüs salgınından etkilenmeden halen 17 Temmuz 2020 olarak gözükmekte. Bazı söylentiler Warner Bros.’un filmi erteletmek adına tartışmalar yaptığını belirtiyor. Eğer tarih değişmezse Christopher Nolan’ın Tenet filmi takvimlerde yer alan 2020’nin pandemi sonrası ilk büyük bütçeli film olacak. Temmuz ayına kadar filmin hikâyesinin yeni detaylara kavuşması bekleniyor.

Türkiye’de sinema ve tiyatro salonlarının 1 Temmuz 2020 tarihinde açılacağını da hatırlatalım.

Sizler Tenet’ı bekliyor musunuz? Film hakkındaki düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden paylaşabilirsiniz.


* Christian Bale, Nolan’ın Batman Serisinin Neden Devam Etmediğini Açıkladı

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    İşin içinde Nolan ve zaman yolculuğu olduğunu duyunca doğal olarak dikkat kesilmiştik ama şimdi ‘‘acaba nasıl işleyecek bu konuyu?’’ diyerek bekleme moduna girdik. :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Haruki Murakami

Haruki Murakami Salgına Özel Radyo Programı Yapacak

The Matrix 4 Keanu Reeves

Matrix 4 Çekimlerinin Yeniden Başlama Tarihi Belirlenmiş Olabilir