in

Tenet Oyuncusu Kenneth Branagh: “Filmin Kötü Karakteri Olduğumdan Ben Bile Emin Değilim”

Tenet oyuncularından Kenneth Branagh, son fragmanla birlikte filmin kötüsü olarak öne çıkmıştı. Aktör, kendisinin bile bu konuda ikilemde kaldığını söyledi.

Tenet - Kenneth Branagh
- Reklam -
- Reklam -

Sıradaki Christopher Nolan filmi Tenet, sinema dünyasının en gizemli yapımlarından bir tanesi olmaya devam ediyor. Nolan yapımları genel anlamda vizyona girene dek çoğu şeyi sisler arasında bıraksalar da, Tenet çok daha başka bir şekilde gizemini korumaya devam ediyor. Son fragmanda görme şansı yakaladığımız Kenneth Branagh kötü karakter rolünde bir hava bırakmış olsa da, izleyici kitlesi tam olarak bundan emin olamamıştı. Total Film’e konuşan Branagh kendisinin dahi filmin kötü karakteri olup olmadığı konusunda emin olmadığını söyledi.

Kenneth Branagh’ın fragmandan anlaşılan amacı III. Dünya Savaşı’nı başlatmak gibi gözüküyordu. İzleyenlerin zaten fragmandan bir karaktere kötü damgası vurması imkansızken Branagh da karakterin dürtülerini tam olarak anlayamadığını belirtti. Başarılı oyuncu, hikâyenin belirli bir süresinde kendisi kötü karakter gibi gözükürken, takip eden süreçte farklı bir hale büründüğünü hissetmiş. Kenneth o süreci ise şu cümleleriyle özetliyor:
“Size şaka yapmıyorum bu filmin senaryosu elime geçtiğinde defalarca kez okudum; hatta şu ana kadar üzerinde çalıştığım bütün yapımların senaryolarından bile daha fazla kez. Senaryoyu okumak beni her gün Times gazetesindeki bulmacaları çözüyormuşum gibi hissettirdi. Başlarda rolümün kötü bir karakter olmasını bekliyorsunuz… ancak sonrasında hikâye tam olarak bu şekilde devam etmiyor.”

Tenet Filmi Boyunca Pek Çok Ters-Köşe Sahnesi İzleyeceğiz

Kenneth Branagh sonrasında Nolan ile olan diğer konuşmalarından bahsediyor; bu konuşmalar Tenet filminin içerisinde birden fazla beklenmedik gelişme yaşanacağını onaylar nitelikte. Salondaki bütün izleyiciler tüm fragmanlara hakim olsalar bile muhtemelen bir sonraki sahnede ne olacağını kestiremeyecekleri bir yapımla karşı karşıya gelecekler. Bu olay neredeyse bütün Christopher Nolan filmlerinde yaşandığından dolayı sinema dünyası için bir ilk değil. Yapımcının hayranları Tenet için sabırsızlıkla bekliyorlar.

- Reklam -

Tenet

Konusu için kuantum soğuk savaş filmi tanımlaması yapılan eserin, bir zaman yolcusu hakkında olmadığı da gelen bilgiler arasında.

Başrollerini Robert Pattinson ve John David Washington’ın paylaştığı filmin kadrosunda Branagh dışında Elizabeth Debicki, Aaron Taylor-Johnson, Michael Caine Clémence Poésy ve Dimple Kapadia gibi isimler yer alıyor.

Dijital dizi-film platformlarında yer alma ihtimali bulunan diğer yapımlara kıyasla Tenet’ın her ne olursa olsun sinemalara geleceği kesin. Warner Bros. tarafından geliştirilen film hakkında henüz bir ertelenme söz konusu değil. Her şey yolunda giderse Tenet 17 Temmuz 2020 tarihinde beyaz perdeye gelerek Koronavirüs pandemisi sonrasındaki ilk büyük vizyon filmi olacak.

- Reklam -

Türkiye’de ise sinemalar 1 Temmuz itibarıyla açılacak.

Tenet 2020 Christopher Nolan

Sizce Kenneth Branagh’ın yapımda nasıl bir karakteri canlandıracağını kestirebiliyor musunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’dan bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Tenet Filminde Gerçek Bir Boeing 747 Uçağı Patlatılmış

Kaynak: Screen Rant

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

ralph dibny hartley sawyer the flash

The Flash Oyuncusu Irkçı Paylaşımları Nedeniyle Diziden Kovuldu

Yedi Kartal Efsanesi - Saygın Ersin Yazarının Kaleminden

Yedi Kartal Efsanesi – Saygın Ersin | Masanın Öte Ucu