in ,

Steven Spielberg’ün “Terminal” Filmine İlham Veren Mehran Karimi Nasseri Hayatını Kaybetti

Mehran Karimi Nasseri yaşamını yitirdi. Steven Spielberg’ün “Terminal” filmine de ilham veren İranlı mülteci, yıllar boyunca yaşadığı havalimanında hayata veda etti.

Terminal Filmine İlham Veren Mehran Karimi Nasseri Öldü
- Reklam -
- Reklam -

Steven Spielberg’ün Terminal filmini çekerken ilham aldığı Mehran Karimi Nasseri, yıllar boyunca yaşadığı Fransa’nın Paris Charles de Gaulle Havalimanı’nda hayatını kaybetti.

Deadline’ın haberine göre İranlı mülteci Mehran Karimi Nasseri, Paris Charles de Gaulle Havalimanı’ndaki bir terminalde kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. 77 yaşındaki Nasseri, yaklaşık 34 yıllık bir süre boyunca havalimanında yaşadı. Tüm bu süre boyunca ne iş için oradaydı ne de bir uçuş bekliyordu. Nasseri’nin ya da daha doğrusu “Sir Alfred’in” hikâyesi, birden fazla belgesele, medyanın dikkatine ve dünyanın en tanınmış film yapımcılarından biri olan Steven Spielberg’e onu anlatma haklarına ulaşma konusunda ilham veren tuhaf bir hikâyeye sahip. Otuz yılı aşkın bir süredir devam eden kamu ilgisine rağmen, terminaldeki adam sonunda kaçmış ve pek çok kişinin kafasını karıştıran gizemi korumuş görünüyor.

Mehran Karimi Nasseri terminal steven spielberg

- Reklam -

Terminal Filmine İlham Veren Mehran Karimi Nasseri, Yıllarca Yaşadığı Havalimanına Tekrar Döndükten Sonra Öldü

Kimilerine göre annesini aramak için çıktığı yolculukta, kimlerine göre ise İngiltere’de öğrenciyken Muhammed Rızâ Pehlevî rejimini protesto ettiği için 1977’de anavatanı İran’dan sürgün edilen Mehran Karimi Nasseri, Avrupa’ya gelmiş ve birkaç yıl boyunca Belçika’da yaşamıştı. Ardından İngiltere, Hollanda ve Almanya’ya geçmeye çalıştı ancak geçici mülteci belgelelerine kaybettiği gerekçesiyle bu ülkelerden sınır dışı edildi.

Nasseri’nin evraklarının ve pasaportunun nasıl kaybolduğu, kaynağa göre değişse de sonuç hep aynıydı: Kendisi Fransa’nın başkenti Paris’e giderek 1988 yılından 2006’ya kadar tam 18 yıl boyunca Roissy – Charles de Gaulle Havalimanı’nın bir köşesini kendi evi haline getirdi. Aslında 1999 yılında Fransa tarafından mülteci statüsü ve oturum izni alsa da, dış dünyayla olan bağlantısı kendini korkuttuğu için 2006 yılına denk havalimanında yaşamayı sürdürdü.

- Reklam -

Terminal Filmine İlham Veren Mehran Karimi Nasseri, Yıllarca Yaşadığı Havalimanına Tekrar Döndükten Sonra Öldü

2006 yılında yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle hastaneye kaldırılan Nasseri, daha sonrasında bir otele yerleşmiş ancak ölümüne yakın bir kez daha havalimanına dönmüştü. İranlı mültecinin son yıllarda, filmden kazandığı parayla yaşadığı ortaya çıkmıştı. Yetkili isimler, Nasseri’nin ölümü sonrası üzerinde birkaç bin euro nakit para bulunduğunu da açıkladı.

The Terminal filmini izlemiş miydiniz? Tom Hanks’in canlandırdığı karakterin ilhamı olan ismin yaşamı hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz. Ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Gran Turismo Filmi Çekimleri Başladı

Orlando Bloom ve David Harbour’lı “Gran Turismo” Filminin Çekimleri Başladı

Şiirin Kısa Tarihi - John Carey

Gılgamış Destanı’ndan Günümüze Uzanan Bir Yolculuk: “Şiirin Kısa Tarihi” Çıktı