in

Terminator: Dark Fate Gişede Sınıfta Kaldı

James Cameron’ın geri döndüğü ve Linda Hamilton, Arnold Schwarzenegger ikilisini izlediğimiz Terminator: Dark Fate filmi yapımcılarını zarara uğratmak üzere.

Terminator
- Reklam -
- Reklam -

İlk defa 1984 yılında Terminator filmiyle izleyicinin karşısına çıkan ve kısa sürede bir fenomene dönüşen James Cameron’ın film serisi; şu günlerde 6. filmi Dark Fate ile izleyicinin karşısında. Ancak ilk hafta sonunda, yapımın gişe hasılatından gelen haberler beklentilerin yakınında bile değil.

Kimi eleştirmenlerden olumsuz not alan ve gişede de çarpıcı bir açılış yapamayan Terminator: Dark Fate, bu tempoda giderse yapımcılarını zarara uğratacak.

Özellikle serinin yaratıcısı James Cameron’ın yapıma yürütücü ve yazar olarak dahil olması; yönetmen Tim Miller’ın iddialı açıklamaları, başrollerdeki Arnold Schwarzenegger ve Linda Hamilton tercihi derken hayranlar serinin altıncı adımının daha farklı olabileceği düşünülüyordu.

- Reklam -

Ancak dünyanın birçok ülkesinde 23 Ekim’den itibaren, ülkemizde ise 1 Kasım’da vizyona giren Terminator: Dark Fate pek çok açıdan bekleneni veremedi.

Zarar 100 Milyon Doları Bulabilir

İlk hafta sonunda 131 milyon dolarlık hasılatıyla cılız bir başlangıç yapan filmin; yapımcı şirketleri 100 milyon dolarlık bir zarara uğratabileceği tahmin ediliyor.

Deadpool ile kendisini gösteren Tim Miller’ın yönetmenliğinde gerçekleştirilen yapım, Cameron tarafından da oldukça sahipleniliyordu. Çünkü ünlü yapımcı 2017 yılında serinin haklarını tekrar geri almış ve Terminator 2: Judgment Day’den sonraki üç filmi görmezden geldiğini; asıl 3. filmin bu olacağını vurgulamıştı.

- Reklam -

İlk haftasında Kuzey Amerika’da yirmi dokuz milyon dolarlık hasılatıyla moral bozan Terminator 6, Amerika Birleşik Devletleri dışında da yüz iki milyon dolarlık bir gelir elde etmişti.

Bununla birlikte yapımcıların oldukça büyük bir zarara uğrayabileceği yapılan tahminler arasında. Filmin yapım bütçesi, tahmini olarak 185 milyon dolar. Ancak yapım şirketlerinin, Dark Fate’in tanıtımı için de yaklaşık 100 milyon dolarlık bir miktar harcadığı söyleniyor. 285 milyon dolarlık toplam bütçeden kâr elde edebilmek için ise filmin en az 450 milyon dolar kazandırması gerekiyor.

Hal böyle olunca da filmin en az 100 milyon dolar ekside kalacağı bilgisini ortaya çıkarıyor. Oysa James Cameron, çoktan yeni filmler üzerine konuşmaya başlamış; onların nasıl bir anlayışa sahip olacağına kadar pek çok detay vermişti. İnsanla yapay zeka arasındaki ilişkiyi araştırmaya devam etmek istediğini söyleyen Cameron’ın bu ilgisi; serinin devam filmlerinin gelmesi için yeterli olacak mı, bunu zaman gösterecek.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    İyi oldu, bi daha çekmezler en azından :smile:

  2. Avatar for alper alper dedi ki:

    Terminator: Dark Fate henüz izlemedim ama ilk 2 filmden sonrası bana pek olmadı gibi geliyor. Dizi olan Sarah Connor günlükleri bile çok daha güzeldi.

  3. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Terminatörlerin gelişimi bile 2’ den sonra hiç olmadı ki zaten. İlk terminatör ilkti ve süperdi, ikincisi daha gelişmişti ve süperdi ancak sonrası gelmedi. Yeni terminatör ise fragmanlardan gördüğüm kadarıyla olmamıştı. N’ olcak bu Terminatörün hali? :smiley:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

NASA

NASA, Galaksinin En Korkutucu Noktalarını Tanıttı

Arrow

Quentin Lance, Arrow Finaliyle Geri Dönüyor