in , ,

Tesla Filmi Fragman: Nikola Tesla ve Thomas Edison’ın Mücadelesi Film Oldu

Tesla filminden ilk fragman! Nikola Tesla rolünde Ethan Hawke’ı gördüğümüz yapımda Thomas Edison’a Kyle MacLachlan hayat veriyor.

Tesla Filmi Fragmanı Nikola Tesla
- Reklam -
- Reklam -

Ünlü mucit Nikola Tesla’nın hayatı film oldu. “Tesla” adını taşıyan yapımın başrolünde Ethan Hawke var. Filmden ilk fragman izleyiciler ile paylaşıldı.

Yönetmenliğini ve senaristliğini Amerikalı Michael Almereyda’nın (Model Marjorie, Expreimenter, Nadja) yaptığı film ilk gösterimini 2020 Sundance Film Festivali’nde yapmış ve buradan ödülle dönmüştü.

Nikola Tesla bilime pek ilgi duymayan insanların bile sıkça karşılaştığı bir isim. Gerek çılgın buluşları ile gerek bir başka bilim insanı olan Thomas Edison’a karşı verdiği mücadelesi ile sıkça ismi anılıyor. Şimdi ise sinema dünyası bu hararetli sürecin hikâyesini beyaz perdeye taşıyor.

- Reklam -

Tesla Filmi Fragmanı Nikola Tesla

Dünya çapında ilk gösterimini Sundance’ta yapan ve ödül alan Tesla filmi, ABD’de vizyona girmek için gün sayıyor. Bununla birlikte yapımdan ilk fragman da sinemaseverlerin beğenisine sunuldu.

Nikola Tesla’nın Hayatı Film Oldu: “Tesla” Fragmanı Yayında

IFC Films tarafından geliştirilen yapımın tanıtım çalışmaları tüm hızıyla başladı. Başrolünde farklı kategorilerde 4 defa Oscar’a aday olmuş (Boyhood, Before Midnight, Before Sunset, Training Day) Ethan Hawke’ın yer aldığı film kadrosu ile de dikkat çekiyor.

Thomas Edison rolünde Twin Peaks, Dune ve Showgirls ile tanınan Kyle MacLachlan boy gösteriyor. Anne Morgan rolünde Eve Hewson, Mina Edison rolünde Hannah Gross izleyici ile buluşacak.

- Reklam -

Tesla (2020)

Tesla adını taşıyan film, vizyoner bir mucit olan Nikola Tesla’nın Thomas Edison ve J.P. Morgan’ın kızı Anna ile tanışması ve elektrik enerjisi – ışık iletimi konularındaki atılımlarını konu alıyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle filmin dünya genelinde bir vizyon takvimi açıklanmış değil. Eğer bir erteleme durumu olmazsa yapım Amerika Birleşik Devletleri’nde 21 Ağustos 2020 tarihinde vizyona girecek. Yapımın Türkiye’ye gelip gelmeyeceği ise şu an için belirsizliğini koruyor. Türkiye’de sinema salonları tedbirler eşliğinde 1 Temmuz itibarıyla kapılarını sinemaseverlere açmıştı.

Tesla – Fragman | İZLE

YouTube video

Peki siz böyle bir filmin yolda olmasına ne diyorsunuz? Tesla’nın hayatını bir de sinema perdesinde izlemek ilginizi çekiyor mu? Yapımdan beklentilerinizi ve fragmana dair düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* Dâhi Mucit Nikola Tesla ve Onun En Önemli 10 Buluşu

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Güzel bir film gibi duruyor ama Türkiye’ye gelse bile Corona sebebiyle sinemaya gitmem. Ancak diğer platformlara gelirse izlerim.

  2. Avatar for Galux Galux dedi ki:

    2017’de çıkan “Elektrik Savaşları (Current War)” adlı biyografik filmde Edison - Westinghouse mücadelesi anlatılıyordu. Ben filme Benedict Cumberbatch Edison’u canlandırdığı için gitmiştim ve çok sevmiştim. O filmde Tesla doğal olarak geri planda kalıyordu; çünkü fikirlerini hayata geçirecek güce sahip değildi. Bu film sanırım biraz da kurgu içeriyor. Yine de merak ettim. Uzun bir süre daha sinemaya gidemeyeceğiz ama umarım bir platformdan izleyebilirim.

  3. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Tesla Abimiz her zaman gönüllerin şampiyonudur. Nokta. Bitti. :smiley:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

İtirazım Var Onur Ünlü Hesabım Var

İtirazım Var Devam Ediyor: Onur Ünlü’den Hesabım Var Romanı

Neowise kuyruklu yıldızı

Neowise Dünya’nın Çok Yakınında: Çeyrek Yüzyılın En Parlak Kuyruklu Yıldızı Gökyüzünde