in , ,

Taron Egerton’ın Başrolünde Oynadığı Gerçek Yaşam Öyküsünden Uyarlanan “Tetris” Filminden İlk Fragman

Tetris fragmanı paylaşıldı. Başrolünde Taron Egerton’ın yer aldığı film, oyunun tüm dünyaya nasıl yayıldığının gerçek hikâyesini anlatıyor.

Tetris Fragmanı: Taron Egerton Başrolde
- Reklam -
- Reklam -

Tetris fragmanı yayınlandı. Başrolünde Taron Egerton’ın yer aldığı film, Hollandalı video oyun tasarımcısı Henk Rogers’ın ikonik oyunu tüm dünyada oynanan bir oyuna nasıl dönüştürdüğünün gerçek hikâyesini anlatıyor.

Tetris, 80’lerin sonlarında herkes tarafından her yerde oynanan dünya çapında sansasyonel bir oyundu. Oyuncuların bugüne dek sayısız saat harcadılarkları Tetris, hâlen daha dünya çapında turnuvalar ile adından söz ettiriyor.

Peki herkesin oynadığı bu oyun en başında nasıl ortaya çıkmış veya nasıl böyle bir ün kazanmıştı? İşte bu konu hakkında bilgisi olmayanlar veya konuşulanların ne hakkında olduğunu bilemeyecek kadar mevzudan uzak olanlar için oyunun ortaya çıkış hikâyesini uyarlanan bir film Apple TV+ aracılığıyla geliyor.

- Reklam -

Tetris Fragman Taron Egerton

Kısa bir süre önce izleyicilere filmin ne hakkında olduğuna dair ilk bakışı sunan fragman da Apple TV+’ın YouTube kanalı üzerinden paylaşıldı. Hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Tetris Fragmanı | İZLE

YouTube video

(Fragmana YouTube üzerinden ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.)

Film, diğer oyun uyarlamalarından farklı olarak oyunun konusuna değil, ortaya çıkış hikâyesine ve 80’lerin sonunda bir anda nasıl sansayonel hale geldiğine odaklanıyor. Dahi bir mucidin, insanların ona inanmamasına rağmen hayalleri için savaşmasını konu alan film, KGB, Soğuk Savaş, kararlı bir adam ve çok daha fazlasını içeriyor.

Yapım, Hollandalı video oyun tasarımcısı Henk Rogers’ın ikonik oyunu tüm dünyada nasıl yaydığının gerçek hayat hikâyesini anlatacak. Oyunu 1988’de keşfeden Rogers, onu kitlelere ulaştırma umuduyla mucit Alexey Pajitnov’la tanışmak için Sovyetler Birliği’ne giderek hayatını riske attı. Filmin yapımcılarından biri olan Matthew Vaughn, yaklaşan filmi The Big Short ile Bridge of Spies’ın bir karışımı olarak tanımladı.

- Reklam -

Tetris Fragmanı Taron Egerton

Jon S. Braid’in yönettiği filmde Egerton’a Moyo Akande, Toby Jones, Sofya Lebedeva, Rick Yune, Igor Grabuzov, Ken Yamamura, Miles Barrow, Aaron Vodovoz ve Leva Andrejevaite gibi isimler eşlik ediyor. Biyografik filmin senaryosu Noah Pink tarafından yazıldı ve yapımcılığını Matthew Vaughn ile birlikte Claudia Vaughn, Gillian Berrie, Gregor Cameron ve Len Blavatnik üstlendi. Yürütücü yapımcılığını ise Lain MacKenzie yapıyor.

Tetris, 31 Mart 2023 tarihinde Apple TV+ kütüphanesindeki yerini alacak.

Filmin fragmanını nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ölümsüzler - Chloe Benjamin

Amerikalı Yazar Chloe Benjamin’in Tarihi Kurgu ve Fantazi Romanı “Ölümsüzler” Türkçe Raflarında

The Last of Us Köygöçüren Mantar

“The Last of Us”ı Hatırlatan İstila: Ölümcül Bir Mantar Türü Kaliforniya’yı ‘İşgal’ Ediyor