in

Avengers: Infinity War’da Thanos Parmağını Şıklatırken 3 Karakteri Bilerek mi Öldürmedi?

Avengers: Infinity War ve Endgame filmlerindeki bazı ipuçları, Thanos’un 3 önemli karakteri bilerek öldürmediğine işaret ediyor.

Avengers Thanos
- Reklam -
- Reklam -

On sene boyunca, her biri birbirine bağlı onlarca MCU filminin ardından Avengers: Infinity War ile birlikte tüm Sonsuzluk Taşları’nı ele geçirmeyi başaran Thanos, yine bu filmdeki o ikonik parmak şıklatma sahnesiyle evrendeki nüfusun yarısını yok etmişti. Filmde verilen bilgilere göre bu parmak şıklamasının ardından bir kişinin ölme olasılığı %50’idi. Yani Thanos hiç kimseyi kasten öldürmüyordu, seçilen kişiler rastgeleydi. Uzunca bir süre fark edilmese de son iki filmi çok daha dikkatli izleyen Marvel hayranları, detaylara dikkat ettiklerinde bir şeyi fark ettiler; Thor, Nebula ve Tony’nin şıklatma sırasında ölmeme sebebi ecelin onları bulmaması değil, çok daha ötesinde bir sebepten dolayıydı.

Infinity War sırasında neredeyse bütün MCU karakterleri tüm güçlerini kullanarak Sonsuzluk Taşları’nın toplanmasına mâni olmayı denemiş, ancak başarısız olmuşlardı. Filmin sonunda evrende yaşayanların yarısı yok olmuş, evrenin kendisi ise büyük bir yıkıma uğramıştı. Kimsenin fark etmediği şey ise şuydu; film boyu bazı karakterlerin Thanos tarafından bağışlanmış olabileceğini gösteren bazı ipuçları vardı. Bu teorinin temelinde yatan şey; Thanos bir seri katil de olsa içinde onurlu bir insanın yatmasıydı. O her zaman sözünün eri bir adam olmuştu.

Avengers Infinity War Thor

- Reklam -

Teoriye göre ilk bağışlanan karakter Thor’du.

Avengers: Infinity War filminin başlangıcı sırasında Thanos Loki’ye iki seçenek vermişti: Ya Thanos’a Tesseract’ti verecek, ya da kardeşi Thor ölecekti. Kardeşinin işkence görmesine dayanamayan Loki Thanos’a Tesseract’i yani onunla beraber Uzay Taşı’nı vermişti. Anlaşma anlaşmadır kafasında olan Thanos, Loki onu birkaç saniye sonra öldürmeye çalışsa dahi, istediğini elde etmiş ve Thor’u bağışlamıştı. Bu yüzden de şıklatma sırasında da sözünü tutmuş ve Thor’u öldürmemişti.

Nebula

Bağışlanan diğer bir karakter Nebula’ydı.

Ancak Nebula’nın bağışlanma sebebi onun  Thanos’un kızı olması değil, diğer kızı Gamora’nın Ruh Taşı’nın yerini bilmesiydi. Thanos tıpkı Thor’a yaptığı gibi Nebula’ya işkence etmiş ve Gamora taşın yerini söylemediği takdirde Nebula’yı öldüreceğini belirtmişti. Aynı şekilde kardeşinin işkence görmesine dayanamayan Gamora taşın yerini söylemiş ve böylece şıklatma esnasında bile kardeşinin korunmasını sağlamıştı. Ne yazık ki Gamora’nın bu fedakarlığı Vormir’de kendisinin ölümüne sebep olmuştu.

Tony Stark Iron Man

Son olarak bağışlanan kişi Tony Stark’tı.

Titan gezegenindeki savaş sırasında Thanos’la dövüşen Tony ağır yaralanmıştı. Thanos onu öldürmek üzereyken, ileride olacak tüm olasılıkları bilen ve gelecekte Tony’nin Thanos’un bozguna uğratılmasında anahtar rol oynayacağını bilen Dr. Strange, Tony’nin canının bağışlanması karşılığında Zaman Taşı’nı Thanos’a vermişti. Böylece Strange de Tony’i şıklatma sırasında koruma altına almıştı.

- Reklam -

Thanos ile bu anlaşmaları yapan karakterlerin hepsi birbirinden farklı sonlarla karşılaştılar, bazıları çok daha kötüleriyle. Loki oracıkta Thanos tarafından öldürüldü ancak meraklanmayın, Endgame filmindeki zaman yolculuğu sağ olsun artık alternatif bir evrende hâlâ yaşıyor. Yakında yayına başlayacak Loki dizisi sayesinde bu evrene de kavuşacağız. Gamora, Infinity War filminde ölse de, yine zaman yolcuğu sayesinde geçmişteki Gamora günümüzdeki dünyaya geçmiş oldu. Dr. Strange ise Thanos’un şıklatması sırasında toza dönüşenlerden biriydi, o ise Endgame’de Hulk’un geri alma şıklatmasıyla birlikte tekrar Yenilmezler’e katılmış oldu.

Thanos nadiren duygusal bir adam olsa da sözünden hiçbir zaman dönmediği apaçık ortada. Böyle bir adamın elinden kurtulmanın tek yolu da bir anlaşma yapmak, aksi takdirde kim olduğunu gözetmeksizin istediği şeyi elde edene kadar katliam yapacağını biliyoruz.

Nebula ve Thor’un hayatta kalmaları şans eseri olsa da, Tony konusunda Strange bastıra bastıra onu öldürmemesini söylemişti. Ne de olsa ileride MCU’yu eski haline getirebilecek tek kişi Tony’di. Endgame’in ardından bile teoriler aralıksız devam ederken, kimi teori yönetmenler tarafından onaylanıyor, kimi ise reddediliyor. Bakalım Russo Kardeşler’den bu konu hakkında bir açıklama gelecek mi?

Sizce bu teori gerçek olabilir mi? Yoksa tüm bunlar sadece rastlantı mıydı?

Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* Avengers: Endgame Filminde Vazgeçilen Sahne Korku Filmlerine Taş Çıkartacak Cinsten

* Avengers: Endgame Senaristi Yaşlı Captain America Teorisini Onayladı

* Captain America, Avengers: Endgame’de Thanos’u Neredeyse Tek Başına Yenecekmiş!

Kaynak: Screen Rant

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Mrt Mrt dedi ki:

    Herhalde bilerek öldürmedi. Hayatını bağışla taşı vereyim diyosun şimdi değil 5dk sonra adam yine ölüyor.

  2. Avatar for magicalbronze magicalbronze dedi ki:

    İlk teoriye pek katılmıyorum. Thor’un gemisini parçaladılar, zaten öldü diye uzay boşluğunda kendi halinde bıraktılar adamı. Guardians of the Galaxy ekibiyle karşılaşacağını tahmin etmiyordu pek tabii.

    Nebula konusunda ise zaten onu hiçbir zaman tehdit olarak görmedi ki öldürsün? Volmir’e gitmeden önce de kızını feda etmesi gerektiğibi bilmiyordu. Haliyle Gamora’yı tehdit etmek için hâlâ Nebula’ya ihtiyacı olduğunu düşünüyordu. Niye öldürsün?

    Tony Stark konusunda da, Nebula’nın Endgame’in başlangıcında söylediği cümleyi hatırlayalım: “Babam birçok şey olabilir. Ama yalancı değildir.” Orada, taş karşılığında Doctor Strange’e bir söz verdi ve sözünü de yerine getirdi. Sanmıyorum ki şıklatma sonrasında “ya dur, bi söz vermiştim bari o kalsın” diye düşünsün.

  3. Avatar for _restlessness _restlessness dedi ki:

    Thanos’u adil bir villian olarak yansıttılar taşlara gerek olmadan da tüm dünyadaki, belki de evrendeki, yaşamın yarısını yok edecek kadar güçlü bir karakter normalde. Taşları kullanmak istemesinin sebebi filmde de üstüne basa basa tekrar ettikleri gibi, adil bir şekilde zengin fakir demeden, rastgele %50’yi ortadan kaldırmak. Şimdi düşündüğüm zaman da thanos sadece taşları elde etmesine engel olan tehditleri ortadan kaldırdı. O noktada zaten taşı teslim etmişti doctor strange, adil bir şekilde %50’nin ortadan kalkması için o noktada birini öldürmesine gerek kalmadan taşı alıp sıradakine yöneldi hemen. Zaten onların titan’da hapis kalacağının farkındaydı dünyaya diğer taşı almaya gittiğinde ona zorluk çıkaramazlardı. Kendini hakim jüri ve cellat yerine olabildiğince az durumda koyarak hedefine ulaştığı takdirde %50’deki mutlak adaleti sağlamak önemliydi thanos için. Tony’nin ölmemesi adil bir zar atışıyla hayatta kalan yüzde %50 içinde kalmasıydı bence.

  4. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Thor için Loki’nin öldürülmesi, Nebula için Gamora’nın öldürülmesi ve Tony için ise Peter’ın ölmesi sebebi ile hayatlarının bağışlanması mantıklı geliyor bana da. Belki de vicdan azabı çeksinler diye hayatta kalmışlardır.

  5. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Mantıklı bir hipotez, neden olmasın ?

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

dev penguen 1

İnsan Boyutunda Penguen Fosilleri Bulundu!

The Dark Crystal fragman

The Dark Crystal: Age of Resistance’tan Yeni Fragman: Direniş Ateşi Yansın!