in

The Batman Finalindeki The Riddler Bilmecesi Çözüldü

The Batman finali ile akıllarda soru işaretleri bırakan after credits sahnesindeki The Riddler’ın web sitesi bilmecesi sonunda çözüldü.

The Batman Finali: After Credits Bilmecesi Çözüldü
- Reklam -
- Reklam -

The Batman final sahnesindeki The Riddler bilmecesi çözüldü. Kara Şövalye karakteri için hazırlanan son live-aciton filmin after credits sahnesindeki web sitesi hayranların dikkatinden kaçmadı.

Uzun bir süredir beklenen Robert Pattinson‘lı solo The Batman filmi nihayet geçen cuma günü vizyona girdi. Hayranların heyecanlı şekilde sinemalara koşmasına neden olan yapım, özellikle The Riddler karakterini ön plana çıkardı.

Diğer süper kahraman filmlerine nazaran The Batman yapımı devam yapımlarının geleceğini gösteren jenerik sonrası sahnelere sahip değil. Ancak tüm yazılar aktıktan sonra bir mesaj “güle güle” diyor ve ardından www.rataalada.com adresi gözüküyor. Yanıp sönen URL adresi, izleyicileri Riddler’ın dünyanın en büyük dedektifiyle yüzleşmek için kullandığı web sitesini ziyaret etmeye yönlendiriyor.

- Reklam -

Buradan sonra haber metninde yer alacak içerikler filmden SPOILER içerecektir.

Filmde Riddler’ın ipuçlarından biri, kanatlı farenin kim olduğunu bulmaya çalışırken Batman (Robert Pattinson) ve Dedektif Gordon’u (Jeffrey Wright) vahşi bir kovalamacaya gönderir. İkili bariz cevaptan (yarasa olan) ziyade, Riddler’ın onları Penguen’in (Colin Farrell) peşinden gönderdiğini varsayar ve onu sorgulamak için yakalarlar. Oradayken Penguin’in de yardımıyla sonunda kodu çözerler ve Riddler’ın onlara yanlış yazılmış bir İspanyolca kelime değil, bir URL verdiğini anlarlar.

Şubat ayının son haftasındaki basın gösterimlerinden bu yana, Rataalada sitesi hayranların Gotham City’nin yozlaşmış seçkinlerinin gizemini çözmeye başlaması için yayında. Bazı bilmeceler, filmi izlemeyi gerektirse de, diğerleri keskin bir zihin ve küçük bir tahminle çözülebilir. Riddler her gün çözülecek yeni sorularla geri dönüyor. Bunlardan bazıları lansman tarihinden itibaren siteyi ziyaret etmenizi gerektiren türden.

The Batman Finali

The Batman finali bilmece riddler

Site size çözülmesi kolay bazı bilmeceler soruyor. Doğru yanıtladığınızda ise Riddler sizi parola korumalı bir zip dosyasıyla ödüllendiriyor: What_Am_I adlı korumanın cevabı size “(promise) söz”.

Zip dosyası içinde Thomas Wayne’in 2001 seçim kampanyası videosu olan Thomas_Wayne_Lies başlıklı bir video var: “Geri vermenin sadece bir zorunluluk değil, bir tutku olduğu ikimize de aşılandı. Bu bizim ailemizin mirasıdır.”

- Reklam -

Video, Riddler tarafından düzenlenmiş şekilde geliyor ve iki klip, üzerlerine yerleştirilmiş şifreli kelimeler içeriyor: “HUSH!” ve “GOTHAM HAKKINDAKİ GERÇEK!”

the batman hush

Videoyu izledikten sonra Rataalada sitesini tekrar ziyaret ederseniz, Riddler size şu soruyu soruyor: “Thomas Wayne’in harika bir adam olduğunu düşünüyor musunuz?” “N”yi seçmek size başka bir ödül ve “Zengin ve güçlülere güvenmemekte haklısınız. Kendini büyük sanan herkes her zaman sır saklar” mesajı ile ödüllendiriyor.

Yeni ödül, oyunu başından beri oynamanızı gerektiren Riddler’s Zodiac Killer tarzı şifreyi içeren 06.jpg etiketli bir resimden oluşuyor. Dosya adlarında gizlenen bilmeceleri ve ipuçlarını tutarlı bir şekilde çözebilseydiniz, kodu Riddler’ın Rataalada’daki imzasında da gizlenmiş olan “BİR BİLMECECİ LABİRENTİ” olarak deşifre edebilirdiniz: “Bilmece labirentimi başarıyla çözdün. Dönüşüm için gözlerini dört aç.”

the batman finali bilmece

The Batman finalinde yer alan bilmece konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum‘da bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: Collider

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

e-kitabiı uygulama ücretsiz

Kültür Bakanlığı’ndan Ücretsiz e-Kitap Uygulaması: “e-kitabım”

Heardle wordle benzeri oyun

Müzik Odaklı Wordle Benzeri Bulmaca Oyunu “Heardle” Kullanıma Sunuldu