in ,

Uzayda Çekilen İlk Uzun Metraj Filmden Fragman Yayınlandı: İşte Rusya’nın Uzay Yarışındaki Son Adımı

Uzayda çekilen ilk uzun metrajlı “The Challenge” filminden fragman yayınlandı. Rus ekibi tarafından hazırlanan film beyaz perdeye geliyor.

The Challenge fragman uzayda cekilen ilk uzun metraj
- Reklam -
- Reklam -

Uzayda çekilen ilk uzun metrajlı film The Challenge için ilk fragman yayınlandı. Rus ekibi tarafından uzun süredir hazırlık aşamasında olan film gelecek ay sinema salonlarındaki yerini almaya hazırlanıyor.

Rusya’nın yeni uzay filmi The Challenge (Вызов) ilk defa 2020’nin sonlarında duyuruldu ve 2021 yılının ekim ayında çekimleri tamamlandı. Uzay yarışının sinema sektörüne de sıçradığı yapım, özellikle 30 saatlik görüntü kayıtları ile çekimleri tamamlandığı sıralarda gündem olmayı başarmıştı.

Filmin konusu ise kısaca şöyle: Rus aktris Yulia Peresild’in canlandırdığı cerrah Zhenya, Uluslararası Uzay İstasyonu’nu ziyaret ederek, Dünya’ya dönemediği için uzayda kalan hasta bir kozmonotun yaşamını kurtarmasını anlatıyor. Hasta, gerçek hayattaki kozmonot Oleg Novitskiy tarafından canlandırıldı. İkili dışında filmde yer alan isimler arasında Milos Bikovich, Vladimir Mashkov, Anton Shkaplerov, Pyotr Dubrov, Elena Valyushkina, Varvara Volodina, Andrey Shchepochkin ve Alexander Baluev bulunuyor.

- Reklam -

The Challenge fragman

Filmin yapımcıları The Challenge’ın büyük bütçeli bir yapımdan oluştuğunu ve tamamen Rusya’da çekildiğini açıkladı. Filmde ayrıca uzaya çıkan ilk insan Yuri Gagarin’in de bir şekilde yer alacağı belirtilmişti. Ancak hayatını canlandıran aktörün kimliği henüz açıklanmadı.

Rusya, Sovyetler Birliği’nin uzay programının başarılarına atıfta bulunarak, uzay yarışındaki liderliğini yeniden kazanmaya çalışıyor. 20 Nisan’da Rusya’da gösterime girecek filmin ülkemizde ya da başka bir yerde gösterme girip girmeyeceği ise henüz bilinmiyor. Yellow, Black and White stüdyosu ve ülkenin uzay ajansı Roscomos ile birlikte devlet kontrolündeki bir TV kanalı olan Channel One Russia tarafından üretilen filmin, Rusya’nın uzay programına olan ilginin yeniden canlanmasına katkıda bulunacağı düşünülüyor.

Yayınlanan fragmana hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz:

- Reklam -

The Challenge Fragmanı – Uzayda Çekilen İlk Uzun Metrajlı Film | İZLE

YouTube video

(Fragmana YouTube üzerinden ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.)

Bu film uzun metraj anlamında sinema tarihi için bir ilk, ancak sırada birçok yeni proje izleyicileri bekliyor. Özellikle geçen yılın başında yapılan duyuruyla Space Entertainment Enterprise’ın uzayda ilk film stüdyosunu kurduğu da duyurulmuştu. Tom Cruise’un uzayda çekeceği filmin ortak yapımcısı böylece ileride sinema severlere gerçek uzay ortamında geçen birçok yeni yapım sunabilir.

Uzayda çekilen ilk uzun metrajlı filmin fragmanını sizler nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: CNN

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Lord of the Rings: Gollum Hikaye Fragmanı

Yeni Yüzüklerin Efendisi Oyunu “Gollum”dan Hikâye Fragmanı Paylaşıldı

Tarsus Gizemli Ev Satılıyor

Komplo Teorilerinin Odağı Olmuştu: Tarsus’taki ‘Gizemli Ev’ Satışa Çıkarıldı