in

The Changeling Yeniden Uyarlanıyor: Korku Klasiği Geri Dönecek

The Changeling yeniden beyaz perdeye geliyor. 1980 tarihli korku klasiği Finlandiyalı yönetmen Anders Engström’ün ellerinde sinemaya uyarlanıyor.

The Changeling Yeniden
- Reklam -
- Reklam -

The Changeling yeniden sinemaya uyarlanıyor. 1980 tarihli doğaüstü, korku ve gerilim türlerindeki kült film çeşitli dizilerin yönetmenliğinden tanıdığımız Anders Engström tarafından yeniden beyaz perdeye getirilecek.

Pek çok festivalden ödül ya da adaylıkla dönen 1980 tarihli The Changeling ülkemizde Dehşet adıyla yayınlanmıştı. Russell Hunter’ın hikâyesinden uyarlanan filmin yönetmenliğini ise Peter Medak üstlenmişti. Madek aynı zamanda Species II, The Krays ve The Ruling Class ile de tanınıyor.

Hollywood’da 80’li, 90’lı yılların popüler yapımlarının yeniden çevrilmesine ya da onlara devam bölümü çekilmesi artık alıştığımız gelişmelerden. Bu halkaya son eklenen film ise korku klasiği The Changeling oldu.

- Reklam -

The Changeling 1980

Kendisinden sonra pek çok filme ilham kaynağı olan yapım, bir malikânede gerçekleşen doğaüstü olayları konu alıyordu. Eşini ve kızı trafik kazasında kaybeden John Russell’ın hikâyesini anlatan yapım oyuncu kadrosu ile de dikkat çekmişti. Filmin başrolü George C. Scott’ı Stanley Kubrick’in meşhur filmi Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb yapımında da General ’Buck’ Turgidson rolünde görmüştük.

Yeni The Changeling Filmi See ve Taboo Dizilerinin Yönetmeni Anders Engström’e Emanet

Yeniden çevrime gelecek olursak filmin yönetmenliğini Finlandiyalı isim Anders Engström üstlenecek. Kendisini See adlı Amazon Prime dizisi ve HBO yapımı Taboo dizisinden hatırlıyoruz. Ayrıca Hanna, The Tunnel gibi başka uluslararası yapımlar ve Tjockare än vatten, Jordskott gibi yerel yapımlarda da görev aldı.

Yeni filmin senaryosu The Hunchback of Notre Dame, Atlantis: The Lost Empire, Tarzan ve Brother Bear gibi yapımlarda karşımıza çıkan Tab Murph tarafından kaleme alınacak. 1980 tarihli ilk filmin yapım ekibinde yer alan Joel B. Michaels ise yeniden çevrimde de yapımcı olarak görev alacak.

- Reklam -

The Changeling 1980 Yeniden Çevrim

İlk filmden daha modern bir anlatıyı işleyecek olan The Changeling yeniden çevrimi, bir müzisyenin evine musallat olan ölü bir çocuğu ve ardındaki gizemi beyaz perdeye taşıyacak.

Filmin oyuncu kadrosu ve vizyon tarihi gibi detaylar şimdilik belirsizliğini koruyor.

Peki siz ilk filmi izlemiş miydiniz? Dehşet’in yeni bir versiyonuna hazır mısınız? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Collider Açıkladı: En İyi 15 Zaman Yolculuğu Filmi

Kaynak: Deadline

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Scorpion Hava Aracı

Scorpion Adlı Uçan Motosikleti Andıran Araç Test Sırasında Yere Çakıldı

Lucia - Ülkü Tamer

Lucia: Ülkü Tamer’in Kitaplara Girmemiş Şiirleri Bir Araya Geldi