in

The Conjuring Filmindeki Ev Rekor Fiyattan Alıcı Bekliyor

The Conjuring filminde de kullanılan “perili ev”, 1.2 milyon dolar karşılığında satılığa çıkartıldı.

The Conjuring evi satılık
- Reklam -
- Reklam -

The Conjuring filmindeki ev satışa çıkartıldı. Ünlü korku yapımında kullanılan ve ABD’nin en ünlü “perili evlerinden” birisi olarak anılan yapı için belirlenen satış fiyatı ise 1.2 milyon dolar.

Bu yıl içerisinde 3. film The Conjuring: The Devil Made Me Do It ile izleyicinin karşısına çıkan korku serisinin başlangıcı olan yapım, 2013’te büyük ses getirmişti. Yönetmenliğini James Wan’ın üstlendiği yapımın oyuncu kadrosunda Patrick Wilson, Vera Farmiga ve Ron Livingston gibi isimler yer almıştı. Chad Hayes ve Carey W. Hayes ikilisinin kaleme aldığı film 20 milyon dolarlık bütçesine rağmen dünya çapında 100 milyon dolar hasılatı aşmayı başarmıştı.

Son dönemlerde yükselişe geçen korku sineması için önemli bir figür hâline gelen The Conjuring, şimdi emlak piyasalarını da hareketlendirmeye başladı. İlk filmin geçtiği ve şu sıralar bir çeşit müze olarak ziyaret edilebilen ev, 1.2 milyon dolar etiket fiyatı ile satışa çıkartıldı.

- Reklam -

The Conjuring Evi İki Yılda 3 Kat Değerlendi

ABD’nin New England bölgesinde yer alan Rhode Island eyaletindeki ev, iki yıl içerisinde ikinci defa satışa çıkartıldı. Şu an istenen fiyat ise öncekinden tam 3 kat daha fazla.

Harrisville köyünde bulunan ev 1736 yılında inşa edildi. 2019 senesinde ise paranormal meraklısı Cory Heinzen tarafından 440 bin dolar karşılığında satın alındı. Evin son sakinleri Cory ve Jennifer Heinzen, evde tuhaf sesler duyduklarını ve evin kapılarının kendi kendilerine açılıp kapandığına şahitlik ettiklerini aktarmıştı.

The Conjuring evi

Evin paranormal olaylarla bağlantısı yalnızca bir korku filminde kullanılmasıyla sınırlı değil. 1800’lü yıllarda ev hakkında yine bir “musallat olma” hikâyesi gündeme taşınmıştı. Yazar Andrea Perron ise 1970’de o evdeki hayalet deneyimini konu alan üç kitaplık bir seriye imza attı.

- Reklam -

8 bin dönümlük bir arazi üzerinde yer alan ve toplamda 3 bin metrekareye uzanan ev için kapsamlı bir restorasyon işlemi yapıldığı da biliniyor.

Hem tarihi yapısı hem paranormal olaylarla birlikte anılması hem de ikonik bir korku filmine ev sahipliği yapmasından ötürü, evin piyasadaki değeri ilgiyle takip ediliyor.

YouTube video

Siz böyle bir evde yaşamak ister miydiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: NBC News

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Florida - Lauren Groff

Florida: Lauren Groff’ın Ödüllü Kitabı Türkçede

the last of us dizisi ilk bakış görseli

The Last of Us Dizisi İlk Bakış Görseli: Joel ve Ellie Gözüktü