in

The Crow İçin Son Aday Jason Momoa

Sinema tarihinin kült yapımlarından sayılan The Crow filminin başrolü için Jason Momoa ile görüşmelere resmen başlandı.

jason mamoa
- Reklam -
- Reklam -

James O’Barr’ın aynı adlı çizgi romanından uyarlanan ve ilk kez 1994’te beyazperdeye taşınan The Crow, sinemaseverler arasında “lanetli film” olarak da anılır.

Öyle ki O’Barr bu çizgi romanı sarhoş bir sürücünün elinde can veren kız arkadaşının ölümüyle başa çıkmak için yaratmıştır. Çıkış noktası ise gazetede gördüğü, nişan yüzükleri için öldürülen bir çiftin cinayet haberidir. Çekimler esnasında bir işçiye elektrik çarpmış, bir marangoz eline tornavida saplamıştır.

Ve tabii ki bu talihsizliklerin en meşhuru da başrol oyuncusu Brandon Lee’nin (Bruce Lee’nin oğlu) normalde kuru sıkı olması gereken bir tabancayla, çekimlerin bitmesine sekiz gün kala sette yanlışlıkla öldürülmesidir.

- Reklam -

Sadece bu olay bile The Crow’u sinema tarihinin unutulmazları arasına sokmaya yeter. Ama gelin görün ki onu daha da unutulmaz kılacak bir şey daha vardır: senaryosu. Çizgi romanda The Crow karakteri hem kendisinin hem de kız arkadaşının cinayetinin intikamını almak için ölümden dönen bir rock yıldızının başından geçenleri anlatır. İşte bu yüzden, film vizyona girdiğinde ölümden dönen bir karakteri canlandıran rahmetli aktörü beyazperdede seyretmek izleyicileri iki kat daha fazla etkilemiştir.

- Reklam -

The Crow daha sonra üç devam filmine daha kavuşsa da aynı başarıyı bir daha yakalayamamıştır. Seriyi başa sarma fikriyse 2008’den beri devam etmekte. O zamandan beri Stephen Norrington (Blade), Juan Carlos Fresnadillo (28 Hafta Sonra), Alex Tse (Watchmen), Mark Wahlberg (Maymunlar Gezegeni) gibi pek çok yönetmen ve Bradley Cooper (Yes Man), Channing Tatum (The Hateful Eight), Ryan Gosling (Goosebumps), James McAvoy (X-Men: First Class) ve Luke Ewans (Hobbit) gibi bir sürü ünlü aktörle anlaşıldı; ama her seferinde proje suya düştü. Bu durum “The Crow’un laneti devam ediyor,” söylentilerine yol açtı.

Dün yapılan bir açıklamayla ise başrol için bu kez de Jason Momoa (Aquaman, Game of Thrones) ile görüşmelere başlandığı duyuruldu. Filmin çekimlerine başlanması için şimdilik tek engel Justice League ve Aquaman filmleri arasında bir tarih bulmak gibi görünüyor. Tabii eğer Kuzgun yine kanatlarını çırpmazsa…

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

m4y4 ust

M4Y4: İhtiyacın Olan Güç Senin İçinde

buyucunun ilk kurali ust

Geliyor! Doğruluk Kılıcı Serisi’nin İlk İki Kitabı Ön Siparişte!