in

The Crow Yeniden Sinemaya Uyarlanıyor

The Crow dünyasına geri dönüyoruz. Çizgi roman uyarlaması kült film, Sony imzasıyla yeniden beyaz perdeye taşınmaya hazırlanıyor.

the crow sony yeni yapim
- Reklam -
- Reklam -

Sinema tarihinin kült filmlerinden 1994 tarihli The Crow filmi yeniden beyaz perdeye taşınmak isteniyor. Aslında Sony, bu film için daha önce çeşitli girişimler başlatmıştı. Hatta başrolde Jason Momoa ve Corin Hardy gibi isimler söz konusuydu. Ancak projeden daha sonra haber alınamadı. Şimdiyse Sony The Crow için kolları yeniden sıvadı.

Momoa ve Hardy’nin The Crow’dan ayrılması sonrası film rafa kalkmıştı. Şimdiyse yapım ekibi bu kült filmi yeniden canlandırmak niyetinde.

James O’Barr’ın aynı adlı çizgi romanından uyarlanan film, sinema tarihine “lanetli film” olarak da geçmişti.

- Reklam -

The Crow Yeni Film

O’Barr’ın, sarhoş bir sürücü tarafından öldürülen sevgilisinin ölümüyle başa çıkmak için kaleme aldığı çizgi roman, uyarlama esnasında pek çok talihsizliğe şahit olur. Filmin çekimleri sırasında bir işçiye elektrik çarpar, bir marangoz eline tornavida saplar… Dahası Bruce Lee’nin oğlu olan ve filmde başrol Eric’i canlandıran Brandon Lee’nin trajik ölümüdür. Kuru sıkı olması gereken tabancanın gerçeği ile değiştirilmesi sonucu Lee sette hayatını kaybeder.

Neticede The Crow hem çizgi romanının çıkış noktası hem film seti itibarıyla dikkatleri üzerine toplayan bir iş. Sony, 26 yıl sonra projeye yeniden başlamak için harekete geçtiğini duyurdu.

Yeni The Crow Filminin Detayları Henüz Belli Değil

Filmin yapım ve dağıtım hakları Davis Films, Highland Film Group ve Electric Shadow’a ait. Gelen son bilgilere göre ise üç şirketin de The Crow için tutumu pozitif yönde. Film resmi olarak geliştirilme aşamasında.

Yeni The Crow filmi başrollerini kaybetmesi sonrası uzun sürede askıda kalmış, en sonunda da iptal edilmişti. Seriyi yeniden başlatacak filmde ise henüz vizyon tarihi, oyuncu kadrosu ve yönetmen gibi detaylar belli değil.

- Reklam -

the crow sony yeni film 2

The Crow’a daha önceden üç devam filmi gelmiş ancak seri pek de tutmamıştı. 1996’da City of Angels, 2000’de Salvation ve 2005’te Wicked Prayer; The Crow dünyasını genişletmeye çalışmıştı.

Görünüşe göre Sony bu evrene yeniden dönmeyi gerçekten istiyor. Sürece dair ortaya çıkan yeni detayları sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Siz bu kült filmin yeniden çevrimini görmeye nasıl bakıyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Bir Noel Şarkısı: Charles Dickens’ın Noel Kültürünü Şekillendiren Kitabı

Kaynak: We Got This Covered

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for DamlaGol DamlaGol dedi ki:

    Keşke artık rahat bıraksalar şu filmi. Benim için 1994 yapımı orijinal The Crow’un yeri o kadar ayrı ki devam filmlerini izlemeye bile yeltenmedim. :frowning:

  2. Avatar for Hly Hly dedi ki:

    Brandon Lee’nin oynadığı The Crow’u çok beğenmiştim.Benim için film Brandon Lee ile özdeşleşmişti.O yüzden umarım o güzel filmi hayal kırıklığına dönüştürecek oyuncular vb. şeyler olmaz.

  3. Avatar for Son.of.Yona Son.of.Yona dedi ki:

    Meraktayım :smirk:
    source

  4. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Yıllardır proje aşamasında. Ha oldu, olacak, olamadı… Kazasız belasız çeksinler; yapımcılar, “Çektik!” diye rahata ersin, izleyiciler de, “çektiler de The Crow Yeniden haberi almaktan kurtulduk!” diye huzura varsın. :sweat_smile:

  5. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Umarım çekmezler. Bu film Brandon Lee ile güzeldi. Onun yerine çok istiyorlarsa Spawn filmini çeksinler.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

transformers Bumblebee

Transformers Evreni 2 Yeni Film ile Genişliyor

Witcher

Witcher Evreni Sonunda Bizlerle Buluşuyor!