in ,

Steven Spielberg’ün Yarı Otobiyografik Filmi “The Fabelmans”ten Fragman

The Fabelmans fragmanı yayınlandı. Steven Spielberg’ün otobiyografik ögeler de taşıyan yeni filmi, prömiyerini Toronto Film Festivali’nde yaptı.

The Fabelmans fragmanı - steven spielberg
- Reklam -
- Reklam -

The Fabelmans fragmanı paylaşıldı. Usta yönetmen Steven Spielberg’ün hayatından parçalar da taşıyan yapımın dünya galası Toronto Film Festivali’nde gerçekleştirilirken hayranlar filme dair ilk fragmanı da izleme şansı buldu.

Saving Private Ryan ve Schindler’s List filmleri ile Oscar’a layık görülen; E.T., Indiana Jones, Jurassic Park ve Jaws gibi unutulmaz filmlerin yönetmeni Steven Spielberg’ün sıradaki projesi görücüye çıktı. Yönetmen son olarak bir dalda Oscar kazanan West Side Story filmini çekmişti.

Yeni film, Steven Spielberg’ü şekillendiren yıllara ve ailesiyle yakın ilişkisine dayanıyor. Bir tür “yetişkinliğe geçiş filmi” olarak tanımlanan yapım, hikâyeyi Sammy Fabelman adlı karakterin merceğinden anlatacak.

- Reklam -

The Fabelmans filminde Mitzi Fabelman rolünde Michelle Williams, Burt Fabelman rolünde Paul Dano, Bennie Loewy rolünde Seth Rogen, Reggie Fabelman rolünde Julia Butters, Chad Thomas rolünde Oakes Fegley ve Sammy Fabelman rolünde Gabriel LaBelle yer alıyor.

The Fabelmans Fragmanı | İZLE

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Fragmanda Sammy Fabelman karakterinin çocukluğundan yetişkinliğe geçişi, aşk hayatı, sanatsal arayışı ve cesaretinin kırılması gibi dönemler yer alıyor. Sammy’nin sinema sevgisinin perde arkasındaki itici güç de gözler önüne seriliyor.

The Fabelmans filmi, Spielberg’ün sinema yolculuğuna başlangıç anından sonuna dek kurgusal bir dünyada eşlik etmeyi hedefliyor.

The Fabelmans fragmanı

Yapımın resmi özeti şu şekilde:

- Reklam -

“II. Dünya Savaşı yıllarının ardından Arizona’da büyüyen Sammy Fabelman adlı genç bir adam, aileyi sarsan bir sırrı keşfeder ve filmlerin gücünün gerçeği görmesine nasıl yardımcı olabileceğini araştırır.”

Yapım, Spielberg’ün kariyerinin en iyi filmlerinden bazılarının yaratılışında yer alan tüm unsurları perdeye taşıyor. Ünlü sanatçı John Williams’ın (Star Wars, Minority Report, Saving Private Ryan) müziklerini bestelediği yapımın senaryosu, West Side Story filminde Spielberg ile birlikte çalışan Tony Kushner ortaklığında kaleme alınıyor.

The Fabelmans fragman

The Fabelmans filmi dünya çapında 23 Kasım 2022 tarihi itibarıyla gösterime girecek. Ancak 11 Kasım tarihinde, kısıtlı bir gösterim de planlanıyor.

Siz Steven Spielberg’ün hayatını yarı kurgusal olarak beyaz perdeye taşıyan bu filme dair neler bekliyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Daredevil: Born Again Detayları

Yeni Daredevil Dizisi “Daredevil: Born: Again”de Detaylar Belli Oldu

willow yeni fragman lucasfilm

Lucasfilm’in Fantastik Macera Dizisi “Willow” için Yeni Bir Fragman Yayınlandı