in

Wes Anderson Filmi The French Dispatch’in Yeni Vizyon Tarihi Netleşti

The French Dispatch vizyon tarihi netleşti. Koronavirüs ertelemelerine takılan Wes Anderson imzalı film ufukta gözüktü.

The French Dispatch Vizyon Tarihi - Wes Anderson
- Reklam -
- Reklam -

The French Dispatch vizyon tarihi belli oldu. Yeni Wes Anderson filmi bu sonbahar vizyona giriyor. Timothée Chalamet, Benicio Del Toro, Tilda Swinton, Bill Murray ve Adrien Brodygibi yıldızları bünyesinde barındıran yapım senenin merakla beklenen işleri arasında gösteriliyor.

We Anderson, artık alışkın olduğumuz yıldızlar geçidi kadrosu ile bir kez daha sinemaseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Yapımın vizyon tarihi daha önce 24 Temmuz 2020 olarak açıklanmıştı. Ancak bütün dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs pandemisi, filmin yayın zamanının bir yıldan fazla bir süre aksamasına neden oldu.

1996 senesinde ilk uzun metrajı Bottle Rocket ile dikkatleri üzerine çeken Wes Anderson, parlak bir sinema kariyerine sahip. Rushmore (1998), The Royal Tenenbaums (2001), The Life Aquatic with Steve Zissou (2004), The Darjeeling Limited (2007), Fantastic Mr. Fox (2009), Moonrise Kingdom (2012) The Grand Budapest Hotel (2014) ve Isle of Dogs (2018) yapımlarını filmografisinde bulunduran Anderson; yeni projesinde de iddialı olmayı başarıyor.

- Reklam -

The French Dispatch Vizyon Tarihi Belli Oldu: Filmin Konusu Hakkında Detaylar

20. yüzyılın Fransası’nda, kurmaca bir kasabada geçecek olan film, Amerikalı gazetecilere yazılmış bir aşk mektubu olacak.

Son olarak Isle of Dogs ile animasyon türünde bir filme imza atan Anderson, 18+ olarak yayınlanacak yeni projesinde izleyiciyi 1925’ten 1975’e kadar geçen bir zaman dilimine davet edecek. The French Dispatch adındaki dergide yaşananları işleyecek yapım, Fransa’da kendi dergisini kuran ABD’li bir gazetecinin hayatını konu alacak. Yapım, derginin genel yayın yönetmeninin ölmesi ile başlıyor. Dergiyi çıkartan ekip ise bir anma etkinliği hazırlamaya karar veriyor. Etkinlikte dergide yayımlanan üç yazıya yer verilmesi planlanıyor.

The French Dispatch Vizyon Tarihi - Wes Anderson

Yazılar cinayet nedeniyle hapis cezası alan bir sanatçıyı, öğrenci protestoları ve bir aşçı şef tarafından gizemi aralanan kayıp vakasını anlatıyor. Film de bu üç olayı zaman geçişleri eşliğinde izleyici ile buluşturmayı hedefliyor.

The French Dispatch Fragmanı | İZLE – Oyuncu Kadrosu

Filmden ilk fragman geçen sene yayınlanmıştı.

YouTube video

Dünya galasını 2021 Cannes Film Festivali’nde yapacak olan yapımın oyuncu kadrosunda bulunan isimler ise şu şekilde: Timothée Chalamet, Benicio Del Toro, Tilda Swinton, Bill Murray, Frances McDormand, Willem Dafoe, Saoirse Ronan, Léa Seydoux, Adrien Brody ve Owen Wilson.

Oscar Yarışını İşaret Eden Tarih

Searchlight Pictures tarafından geliştirilen filmin vizyon tarihi 22 Ekim 2021 olarak açıklandı. Seçilen bu tarih, yapımın Oscar Akademi Ödülleri’nde de yarışmak üzere bir kampanya yürüteceğini işaret ediyor.

- Reklam -

Filmin yayın tarihi ve festival programı, yapımın resmi Twitter hesabı üzerinden paylaşılan hareketli bir poster eşliğinde duyuruldu:

Buna karşın yapımın Türkiye vizyon tarihi 3 Aralık 2021 olacağı da duyuruldu.

Öte yandan Wes Anderson’ın sıradaki filmi için bu yaz sete gireceğini de hatırlatalım.

Sizin The French Dispatch filminden beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Superman vs Omni-Man

Omni-Man vs. Superman: Hangi Süper Kahraman Daha Güçlü?

Barbaroslar dizi

Barbaros Hayrettin Paşa ve Oruç Reis’e Odaklanan Dönem Dizisi “Barbaroslar” Geliyor