in

The Girl Who Loved Tom Film Oluyor: Stephen King Uyarlaması Yönetmenini Buldu

The Girl Who Loved Tom film oluyor. Stephen King imzalı gerilim romanı, We Need to Talk About Kevin’ın yönetmeniyle sinemaya geliyor.

The Girl Who Loved Tom Film Stephen King
- Reklam -
- Reklam -

Stephen King imzalı The Girl Who Loved (Tom Gordon’a Aşık Olan Kız) eseri bir kez daha beyaz perdeye taşınıyor. Yeni uyarlamanın yönetmeni ise Lynne Ramsay olarak açıklandı.

Sinema ve televizyonda Stephen King uyarlaması eserler görmek bizim için artık bir sürpriz değil. Yazarın, ilk olarak 1999 yılında yayımlanan kitabı; dilimize de 2000’de İnkılap Kitabevi tarafından Tom Gordon’a Âşık Olan Kız adı ile kazandırılmıştı.

Ratcatcher, We Need to Talk About Kevin ve You Were Never Really Here filmleriyle adından söz ettiren, son olarak ise Brigitte adlı kısa belgeseli çeken Lynne Ramsay, yeni King uyarlamasının başına geçen isim oldu. Ramsay, aynı zamanda geçen aylarda Margaret Atwood’un bir öyküsünü de beyaz perdeye taşımaya hazırlanıyor.

- Reklam -

Lynne Ramsay, şimdi yeni bir projeye daha adını yazdırmayı başardı. 1969 doğumlu İskoç yönetmenin 1 adet BAFTA Film Ödülü de bulunuyor. (2013 yılında Swimmer adlı kısa filmi ile aldı.)

Stephen King Romanı The Girl Who Loved Tom Gordon Uyarlaması İçin Çekimler 2021 Yılında Başlayacak

Tom Gordon’a Âşık Olan Kız film uyarlamasında, Lynne Ramsay yapımın senaristlerinden birisi olarak da yer alıyor. Ona, senaryo konusunda eşlik edece isim ise Netflix dizisi I Am Not Okay with This’in yazarı Christy Hall olacak.

Lynne Ramsay The Girl Who Loved Tom

- Reklam -

Korku ve gerilim türlerinde olan bu roman, Stephen King’in bilinmeyene karşı hissedilen korkuyu ve inancı yaşattığı bir başka eseri olma özelliğini taşıyor. Eserde, Trisha McFarland adında 9 yaşındaki bir kızın pazar günü ailesiyle ormanda yaptığı bir gezi sırasında kaybolduktan sonra yaşadıklarını konu alıyor. McFarland, yalnızlığına çare olarak radyosundan bir beyzbol maçı bulur. Yayın sırasında, cesur atışlarıyla adından söz ettiren oyuncu Tom Gordon ile konuşmaya başlayan McFarland; korkularıyla da yüzleşmesine yardımcı olur.

Lynne Ramsay imzalı The Girl Who Loved Tom filminin çekimleri önümüzdeki yıl başlayacak. Yapımın oyuncu kadrosu ve vizyon tarihi gibi detaylar ise henüz açıklanmadı.

Peki siz King’in bu romanını okumuş muydunuz? Yeni uyarlama haberini nasıl karşıladınız? Görüşlerinizi ve beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

David Fincher Joker

David Fincher, Joker’ı Akıl Hastalarına İhanet Olarak Tanımladı

Ready Player Zero

Ready Player Zero Yolda Olabilir: Ernest Cline Yeni Fikirlerini Açıkladı