in

The Godfather’daki Meşhur Malikane 89 Milyon Dolara Alıcısını Arıyor

The Godfather filmindeki meşhur malikane, değerinin çok altı bir fiyata satılıyor. İkonik at kafası sahnesini ağırlayan ev, 89 milyon dolara alıcısını bekliyor.

The Godfather Malikane
- Reklam -
- Reklam -

Amerikalı romancı ve senarist Mario Puzo’nun The Godfather (Baba) adlı romanından uyarlanan filmde karşımıza çıkan görkemli malikane, kendisi için bir hayli ucuz sayılabilecek bir tutara satışa çıkartıldı. Mülk sahibinin içinde bulunduğu borç batağı nedeniyle ikonik yapı 89 milyon dolara alıcısını arıyor.

Francis Ford Coppola imzasıyla 1972 yılında vizyona giren The Godfather, sinema tarihinin unutulmaz filmleri arasındaki yerini almıştı. Marlon Brando ve Al Pacino’nun başrollerini paylaştığı mafya yapımı, sonrasında iki devam bölümüyle (1974 ve 1990) macerayı sürdürmüştü.

En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu (Marlon Brando) ve En İyi Uyarlama Senaryo (Francis Ford Coppola, Mario Puzo) dallarında Oscar Akademi Ödülü’ne layık görülen Baba, günümüzde hâlâ kült filmler arasında yer almayı sürdürüyor.

- Reklam -

Jack Woltz the godfather

İşte bu efsane serinin ilk bölümünde karşımıza çıkan görkemli malikane, şimdilerde satışa çıkmış durumda. Meşhur, “Ona reddedemeyeceği bir teklif yapacağım,” repliği sonrasında kesilmiş at kafası sahnesine ev sahipliği yapan bina, 89 milyon dolara alıcısını arıyor.

The Godfather Filmindeki Malikane, Sahibinin Borçları Nedeniyle Satışa Çıkmış Durumda

Baba filminde John Marley’nin canlandırdığı Jack Woltz karakterinin evi olarak karşımıza çıkan malikane, Amerika’nın en pahalı evleri arasında yer alıyor. Zamanında eski ABD Başkanı John F. Kennedy’nin de balayı tatilini yaptığı bina, şu sıralar “lanetli” olarak tanımlanıyor. Çünkü yapı uzun süredir alıcı bulmakta zorlanıyor.

1927 senesinde inşa edilen bina, 2016 yılında 195 milyon dolara el değiştirmişti. 5 senenin sonunda satışa çıkartılan malikane, fiyatında yüzde 50’den fazla indirime gitmiş olmasına rağmen hâlâ satılabilmiş değil.

- Reklam -

the godfather at kafası malikane

Jack Woltz’un yatağında kesilmiş bir at kafası bulduğu evin sahibi Leonard Ross, içinde bulunduğu borç batağı nedeniyle evi satışa çıkardığını açıkladı. Ross’a göre ev 2018 yılında 135 milyon dolara alıcı arıyordu. 2020’de ise bu fiyat 120 milyon dolara düştü. Bu sene ise 89 milyon dolara (yaklaşık 720 milyon Türk lirası) kadar inilmiş durumda.

Malikane arazisi içerisinde iki katlı bir kütüphane, spor salonu, tenis kortu ve pek çok yüzme havuzu yer alıyor.

Konu hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşarak sohbete dahil olabilirsiniz

Kaynak: Business Insider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for kitapkurduizmir kitapkurduizmir dedi ki:

    Her şeyi yazmışsınız da malikanenin hangi şehirde olduğunu yazmamışsınız. Muhtemelen Kaliforniya eyaletinde bir yerde olacak. Eksik habercilik.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Arthur Conan Doyle Dedektif

Arthur Conan Doyle’un Bizzat Dedektif Rolüne Bürünüp Bir Masumu Temize Çıkarttığı Olay

Joss Whedon Gal Gadot Justice League

Joss Whedon’ın Justice League Çekimleri Sırasında Gal Gadot’u Kariyeri ile Tehdit Ettiği Ortaya Çıktı