in ,

The Green Knight: Kral Arthur Bağlantılı Filmden İlk Fragman

The Green Knight filminden ilk fragman yayında. Orta Çağ fantazyası Kral Arthur anlatılarından birisine hazır olun!

The Green Knight
- Reklam -
- Reklam -

Yönetmen ve senarit koltuklarını David Lowery’nin üstlendiği The Green Knight filmi için ilk fragman yayında.

Kral Arthur efsanelerini yakından takip edenlerin aşina olacağı Yeşil Şövalye, Kelt mitolojisinin bilinen karakterlerinden birisi. Adı tam olarak Sir Gawain and the Green Knight hikâyesinde geçen Yeşil Şövalye; aynı zamanda Karl Arthur’un yeğeni olma özelliğini taşıyor.

The Lighthouse, Midsommar, Moonlight, A Ghost Story gibi filmlerin altında imzası bulunan A24 adlı yapım şirketinin hazırladığı film, oyuncu kadrosuyla da izleyicileri heyecanlandırıyor.

- Reklam -

The Green Knight

Dev Patel (Slumdog Millionaire, Lion), Alicia Vikander (The Danish Girl, Ex Machina), Joel Edgerton (The Gift, The Great Gatsby) ve Barry Keoghan (The Killing of a Sacred Deer, Dunkirk) gibi isimlerle dikkat çeken filmin post-prodüksiyon süreci devam ediyor.

David Lowery ve A24, The Green Knight ile Geri Dönüyor

A24 yapım şirketleri arasında son yıllarda çektiği ödüllü filmlerle dikkat çekmeyi başarıyor. Ain’t Them Bodies Saints ve Pete’s Dragon filmleriyle adından söz ettiren David Lowery, 2017 yılında A Ghost Story ile A24 ailesine adımını atmıştı. Yönetmen şimdi Yeşil Şövalye ile yine A24 etiketi altında heyecan verici bir filmle anılıyor.

Daha önce 1973 ve 1984 yıllarında Stephen Weeks imzasıyla beyaz perdeye uyarlanan Sir Gawain and the Green Kngiht filmi, şimdi yeni bir anlayışla sinemaya gelmeye hazırlanıyor.

- Reklam -

Bizleri fantastik bir Orta Çağ hikâyesine götürecek olan filmde, krallığa olan bağını göstermek için kendisine meydan okuyan düşmanı Yeşil Şövalye’yi alt etmek isteyen Sir Gawain’in destansı macerası konu alınıyor. Sir Gawain, aynı zamanda Kral Arthur’un yuvarlak masa şövalyelerinden birisi.

The Green Knight – Fragman

YouTube video

The Green Knight filminin Amerika Birleşik Devletleri için vizyon tarihi 29 Mayıs 2020 olarak duyuruldu. Yapımın Türkiye ve diğer ülkelerdeki beyaz perdeye geliş zamanı ise henüz netlik kazanmadı.

Bununla birlikte filmden yayınlanan ilk postere de hemen aşağıdan ulaşmanız mümkün.

The Green Knight Poster

Peki sizin yapımdan beklentileriniz neler? Orta Çağ’da geçen fantastik bir efsane sizleri de heyecanlandırıyor mu? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* İnsan, Doğası Gereği Kötü müdür?

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Asude Asude dedi ki:

    Poster tek kelimeyle efsane…çok çarpıcı

  2. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Güzel görünen bir fragman ancak Arthur’ dan da bıktık artık ya Hu! :smiley: :smiley: :smiley:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Sonic the Hedgehog İncelemesi

Sonic the Hedgehog İncelemesi: Hızlı ve Çok Şirin!

Yedi Büyücü Divanı

Yedi Büyücü Divanı: Yerli Fantastik Edebiyatın Yeni Üyesi