in ,

Jodorowsky’nin Kült Çizgi Romanı “The Incal”, Taika Waititi İmzasıyla Sinemaya Uyarlanıyor

The Incal film uyarlaması yolda. Alejandro Jodorowsky ve Mœbius’un kült çizgi romanı, Taika Waititi tarafından beyaz perdeye aktarılıyor.

The Incal, Taika Waititi film
- Reklam -
- Reklam -

The Incal film uyarlaması için hazırlıklar başladı. Alejandro Jodorowsky’nin yazdığı ve Mœbius’un (Jean Giraud) çizimlerini gerçekleştirdiği kült bilimkurgu çizgi romanı, son dönemlerin popüler yönetmeni Taika Waititi tarafından beyaz perdeye aktarılıyor.

Çizgi roman sanatına ilgi duyan hemen herkesin adını duyduğu The Incal, sinema filmi oluyor. Yapımın başında Yeni Zelandalı yönetmen Taika Waititi var.

Ünlü Fransız çizgi roman serisi ilk olarak 1980 yılında yayımlanmaya başladı. Devam hikâyeleri 2014 yılına kadar sürdü. Evrenin kaderini belirleyeceği söylenen Incal adlı gizemli bir taşın keşfedilmesiyle John Difool’un farklı gezegenler, uzaylılar, iktidar mücadeleleri ve mutantlarla dolu maceralarını konu alan çizgi roman; bugün çoktan kült statüsüne ulaşmış durumda.

- Reklam -

Incal, Alejandro Jodorowsky’nin bir türlü hayata geçiremediği Frank Herbert uyarlaması Dune’un küllerinden doğmuş ve sonrasında The Fifth Element, Blade Runner ve Alien gibi kült filmlere ilham vermiş bir çizgi roman serisi.

The Incal Film Uyarlaması için Hazırlıklar Başladı

Filmin yönetmenliğini son olarak Scarlett Johannson’lı Disney filmi Tower of Terror’ün başına geçtiğini öğrendiğimiz Taika Waititi üstlenecek. Waititi, Boy, What We Do in the Shadows, Hunt for the Wilderpeople, Thor: Ragnarok ve Oscarlı Jojo Rabbit filmleri ile biliniyor.

Jemaine Clement ve Peter Warren ikilisi ise Waititi’ye senarist koltuğunda eşlik edecek. İlk defa bir sinema uyarlamasına kavuşacak The Incal için Waititi heyecanını gizleyemiyor:

“Alejandro Jodorowsky filmleri ve çizgi romanları beni ve benimle beraber pek çok insanı derinden etkilemeyi başardı. İkonik karakterlerini hayata geçirme şansı yakaladığım için çok heyecanlıyım.”

The Incal film Taika Waititi

- Reklam -

Jodorowsky ise Waititi’ye güvendiğini şu sözlerle aktardı:

“The Incal’a çarpıcı, samimi ve aynı zamanda kozmik bir görünüm kazandırması için Taika’nın yaratıcılığına tamamen güveniyorum.”

Yapımcılığı Primer Entertainment tarafından gerçekleştirilecek filmin oyuncu kadrosu ve olası çıkış tarihi hakkında ise şu an için yapılmış bir açıklama yok.

Incal hakkında sitemizde yayınlanan inceleme yazısı için buraya, Moebius’un çizerlere verdiği tavsiyelere göz atmak için ise buraya tıklayabilirsiniz.

Siz bu uyarlama haberi hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Variety

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for elhacGani elhacGani dedi ki:

    Haber dediğin böyle olmalı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

sinema salonları düşük parlaklık film gösterimi

Sinema Salonlarının ‘Tasarruf’ için Filmleri Düşük Parlaklıkta Oynattığı İddia Edildi

Çocuk Bilimkurgu Nebula Ödülleri çin

Tarihin İlk Çocuk Bilimkurgu Edebiyatı Ödülleri Çin’de Düzenlendi