in

The Invisible Man Yeniden Sinemaya Geliyor!

H.G. Wells’in kült eseri The Invisible Man bir kez daha sinemaları ziyaret edecek. Filmin yapımı için çekimler başladı bile.

The Invisible Man film
- Reklam -
- Reklam -

H.G. Wells’in aynı isimli kitabından uyarlanan The Invisible Man (Görünmez Adam) adlı filmin çekimlerine Avustralya, Sidney’de başlandı. Yönetmen koltuğunda Leigh Whannell’ın yer aldığı film, Universal Pictures’ın görünmeyen bir bilim adamını anlatan filminin yeniden yapımı olacak. Whannell bu olayı setten paylaştığı bir fotoğrafla kutladı ve ayrıca, Upgrade filminde de beraber çalıştığı görüntü yönetmeni Stefan Duscio ile çalışacak ve filmin başrolünde ise Oliver Jackson-Cohen yer alacak.

Filmin senaryosuna dair detaylar henüz belli değil. Bununla birlikte senaryoyu Whannell’in yazdığı biliniyor. Jason Blum, Whannell’ın yazdığı düşük bütçeli senaryo hakkında daha önce şunları söylemişti:
Senaryo The Invisible Man (Görünmez Adam)’in Blumhouse -düşük bütçeli filmler yapan bir film yapım şirketi- versiyonu gibiydi, bu düşük bütçeli bir film. Özel efektlere, CGI ve tehlikeli gösterilere ihtiyaç duymuyor. Senaryo, karaktere çok fazla odaklanıyor, çok zorlu, heyecan verici ve keskin kenarlı, yeni gibi hissettiriyor. Tüm bunlar bizim şirketimizin yaptığı işlere uyuyor. Ayrıca bu bir Invisible Man (Görünmez Adam) filmi olacak ve bu bizim için artı üzerine artı eder. Bu filme geri dönüş yaptık çünkü Leigh’in A+ bir yönetmen olduğunu düşünüyorum.
Whannell’ın Invisible Man (Görünmez Adam)’i Unversal’ın Dark Universe adlı evreninin dağılan küllerinden doğdu. Dark Universe evreni stüdyonun eski canavar filmlerini yeniden hayata döndürmeyi hedefliyordu. Fakat Tom Cruise’un mumyayı canlandırdığı ve Russell Crowe gibi isimlerin de yer aldığı Mumya filmi pek de iyi yorumlar almayınca Dark Universe projesi doğar doğmaz çöpe atılmış oldu.

Daha sonra Whannell Invisible Man (Görünmez Adam) ile bu işe el attı ve çok geçmeden Elisabeth Moss ve Storm Reid gibi oyuncuları da filmin kadrosuna katmayı başardı.

- Reklam -

Aşağıda Whannell’ın setten yolladığı fotoğrafı görebilirsiniz:

https://twitter.com/LWhannell/status/1150956432226803712?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1150956432226803712&ref_url=http%3A%2F%2Fcollider.com%2Finvisible-man-remake-filming-begins%2F

The Invisible Man (Görünmez Adam) 13 Mart 2020’de Godzilla vs. Kong’un hemen ardından vizyona gircek.

- Reklam -

Peki sizler ne düşünüyorsunuz? Ortaya Mumya gibi bir film mi çıkacak yoksa çok seveceğimiz yeni bir yapım mı olacak? Fikirlerinizi forumlarımız üzerinden bizlere yazabilirsiniz.

* * *

Haftanın Kitabı #73 – Görünmez Adam

Jules Verne Hakkında Bilmiyor Olabileceğiniz 15 İlginç Bilgi

Kaynak: collider

Halil Oğulcan Karamağara

Bir sürpriz yumurtanın içinde, 1994 yılında, İstanbul'da düşmüşüm annemin karnına. Mesela ağlamamışım doğduktan sonra. Tabii sonradan arayı kapattım. Şu anda Tekirdağ, Namık Kemal Üniversitesinde İngiliz Dili ve Edebiyatı okuyor, kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Anime, dizi ve film izlemeyi çok severim. Okumayı da. Arada kendimi oyun oynamaya kaptırdığım da olmuyor değil. En çok da büyünce yazar olmak istiyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for ohyespatates ohyespatates dedi ki:

    Bu film kesinlikle tutmaz, günümüz sinema ve edebiyat dünyası için sıradan bir konu. Kitabını dönemine göre incelersek eğer bir başyapıt ama bu dönemde olmaz. Kitabı çok sevmeme rağmen hiç heyecanlanmadım. H. G. Wells’in çoğu eseri günümüze hitap etmiyor. B Movie tarzında bir şey olur.

  2. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Hollow Man adındaki filmi izlemiştim(2000 yılındaki) pek iyi değildi. Arkadaşın da dediği gibi tutmaz gibi geliyor bana da. :slight_smile:

  3. Avatar for Muhammed_Deger Muhammed_Deger dedi ki:

    Dark unuversal projesi hayata geçseydi keşke.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Avengers: Endgame vs Avatar

Taht El Değiştirdi – Avengers: Endgame, Avatar’ın Gişe Rekorunu Kırdı!

Dede Korkut Salur Kazan

Salur Kazan’ın Yedi Başlı Ejderhayı Öldürmesi: Kayıp Dede Korkut Nüshasına İlk Bakış