in

Modern Drakula Filmi “The Invitation” ABD Gişesinde Hızlı Başladı

The Invitation gişe rakamları ile adından söz ettirdi. Bram Stoker’ın Drakula romanından ilham alan yapım, ABD’deki açılış haftasında zirveye oturdu.

The Invitation gişe rakamları
- Reklam -
- Reklam -

The Invitation gişe başarısıyla dikkatleri üzerine çekti. Modern bir Drakula uyarlaması olarak tanımlanan yapım, açılış haftasında ABD’de zirvede yer aldı. Öte yandan, yaz aylarının en düşük hasılatlı açılış haftası da geride kalmış oldu.

Yönetmenliğini The Light of the Moon ve The End yapımlarıyla adından söz ettiren Jessica M. Thompson’ın üstlendiği yapım geçen cuma ABD’de vizyona girdi. Gotik korku ve gerilim türündeki The Invitation (Davet) filmi, izleyicilerle buluştuğu ilk hafta sonunda ülkesinde 2,6 milyon dolarlık hasılat topladı.

Vampir filmleri sinemada yeni rüzgârlar estirmeye devam ediyor. Çağdaş bir Drakula anlatısı olan yapım, Sony imzasıyla izleyicilerin karşısına çıktı.

- Reklam -

Korku filmi, George Miller’ın Three Thousand Years of Longing ve John Boyega’nın Breaking filmlerini gerisinde bırakmayı başardı. Bununla birlikte bu açılış, yazın son açılış haftası aynı zamanda mevsimin en sönük başlangıcı olarak da kayıtlara geçti. Bu yalnızca yaz aylarının değil, şubat ayından beri yılın en düşük seviyedeki açılış haftasıydı.

The Invitation davet gişe

Vampir Temalı “The Invitation” Filmi Mütevazı Bir Bütçeye Sahip

İzleyici ve eleştirmenlerden ortalama puanlar alan The Invitation, İngiliz kırsalındaki uzak kuzenini ziyareti sırasında ailenin karanlık ve uğursuz taraflarını keşfeden genç bir Amerikalı kadın olan Evie’nin hikâyesini konu alıyor.

Yapımın başrolünde Game of Thrones, Maze Runner: The Scorch Trials ve Fast & Furious gibi yapımlarda oynayan Nathalie Emmanuel yer alıyor.

Emmanuel’e Thomas Doherty (Descendants 2), Stephanie Corneliussen (Mr.Robot) ve Alana Boden (I Am Elizabeth Smart) eşlik ediyor.

Yapımın senaryosunda daha önce Helstrom, Hell Fest, Polaroid ve The Whole Ten Yards gibi işleri kaleme alan Blair Butler imzası bulunuyor.

- Reklam -

The Invitation vampir filmi davet

10 milyon dolarlık mütevazı bir bütçeyle izleyicilerin karşısına çıkan The Invitation’ın bu hafta sonu 6 ila 7 milyon dolar arasında bir hasılat yapması bekleniyor.

Gişe hasılatında Davet’in gerisinde kalan Idris Elba ve Tilda Swinton’lı Three Thousand Years of Longing filmi, prömiyerini Cannes Film Festivali’nde yapmıştı. Yapım A.S. Byatt’ın The Djinn in the Nightingale’s Eye adlı öyküsünden uyarlanmıştı.

The Invitation filmi Türkiye’de 2 Eylül 2022 tarihinde vizyona girecek.

Sizin bu yapımdan beklentileriniz neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ash Joseph Gordon-Levitt ve Tessa Thompson Neill Blomkamp yeni bilimkurgu filmi

Joseph Gordon-Levitt ve Tessa Thompson, Neill Blomkamp’in de Dahil Olduğu Yeni Bilimkurgu Filminde Oynayacaklar

mafia 4 geliyor

Yeni Mafia Oyunundan Resmi Açıklama: Mafia 4 Geliyor