in

The Irishman Filmini DİZİ GİBİ İzleme Rehberi

Uzunluğuyla göz korkutan Martin Scorsese imzalı The Irishman filmini, 4 bölümlük mini dizi gibi izlemek için bir rehber hazırlandı.

The Irishman - Netflix Filmi
- Reklam -
- Reklam -

Birçok usta oyuncuyu bir araya getiren Martin Scorsese imzalı The Irishman filmi geçen günlerde Netflix kütüphanesindeki yerini aldı. Bu sene bol bol gündeme gelen Scorsese, sonunda artık sadece filmiyle konuşulabilecek.

3.5 saati aşan süresiyle (209 dakika) The Irishman dağıtımcı bulmakta zorlanmıştı. Scorsese ise çözümü Netflix’te görmüş, filmini genel dağıtıma sokmadan dünyanın en büyük dijital platformunda 27 Kasım’da izlemeye açmıştı.

Bu uzunlukta bir filmin dijital bir yayın servisine gelmesi ise kimi izleyicileri ise bazı ikilemlere düşürdü. Bir yanda, filminin telefonlardan izlenmemesi gerektiğini söyleyen Martin Scorsese varken diğer yanda da izlenme oranlarının mobilde de hatırı sayılır bir düzeyde olan Netflix vardı.

- Reklam -

Elbette değişen dünyayla birlikte bazı uzun filmleri -özellikle sinema salonunda da değilseniz- biraz zorlaşmış olabilir. Ancak, Netflix’in dijital yayıncılığa getirdiği yeni anlayıştan yolan çıkan bir hayran The Irishman filmini tıpkı dizi gibi izlemek için bölümlere böldüğünü duyurarak bu modern probleme kendince bir çözüm getirmiş.

The Irishman

Twitter üzerinden Alexander Dufenors adlı kullanıcının yaptığı paylaşım, filmi 4 bölümlük bir diziymiş gibi izleme fırsatı sunuyor.

The Irishman Filmini 4 Bölümlük Bir Mini Dizi Formatında İzleyin

Dufenors çözümü, filmi kritik noktalardan kesip bölerek bulmuş. İşte bu rehbere göre filmi tıpkı bir dizi gibi bölümlere göre ayırarak izleyebilirsiniz:

EPISODE 1: I Heard You Paint Houses – Başlangıçtan 49.00’a kadar. Jimmiy Hoffa’nın konuşmayı bitirmesiyle kapatın.
EPISODE 2: Hoffa – 49.00’dan 1.40.00’a kadar. Joey the Blond’un tanıtılmasından sonra kapatın.
EPISODE 3: What Kind of Fish? – 1.40.00 – 2.47.30’a kadar. Frank’ın evden çıkmasıyla kapatın.
EPISODE 4: It Is What It Is – 2.47.30’dan sonuna kadar.

Vakti olmayan kişiler için Dunerfors’un seçimleri oldukça yerinde gibi görünüyor. Ancak elbette bir film olarak tasarlanan yapımı, bir film gibi tek seferde izlemek her zaman en sağlıklısı olacaktır.

Kadrosundaki Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci ve Harvey Keitel gibi isimlerle parlayan yapım, Charles Brandt’ın gerçek olaylardan esinlenerek kaleme aldığı I Heard You Paint Houses adlı kitabından uyarlandı.

The Irishman

Peki ya siz The Irishman filmini izlediniz mi? Önerilen mini dizi gibi izleme rehberine ne diyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın.


* The Sopranos Efsanesinin Öncesini Anlatacak Filme Dair Her Şey

Bengü Akagül

1997'de Kadıköy'de doğdum. Yeditepe Üniversitesinde Sinema bölümünden mezun oldum. Sinemanın yanına edebiyatı da koyarak sevdiğim yazarlar ile kitaplarının ön okumalarında çalıştım. Bugünlerde bir prodüksiyon şirketinde çalışıyor, ukulele çalmayı öğreniyor ve deneyimlerime yenilerini katmaya çalışıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for galeme galeme dedi ki:

    En iyisi böyle izlemek. Bu saatten sonra hiçbir güç 3.5 saatlik bir film izletemez bana.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Milan Kundera

Milan Kundera, Yıllar Sonra Vatandaşlığını Geri Kazandı

Arkadaş Zekâi Özger

Arkadaş Zekâi Özger Belgeseli Geliyor: “Merhaba Canım”