in

The Lion King 2 Filmi Geliyor: Disney Seriye Devam Edecek

The Lion King 2 filmi gerçek oluyor! Disney, yeniden uyarladığı Aslan Kral’ın devam macerası için senaryonun hazır olduğunu açıkladı.

the lion king 2 disney
- Reklam -
- Reklam -

The Lion King 2 geliyor. Disney, Aslan Kral 2 ile maceralarına devam etme kararı aldı.

Koronavirüs salgınından önce “canlı aksiyon” modasına uyum sağlayıp hayranları hızlı bir şekilde kültleşmiş yapımlarla buluşturan Disney, yoluna aynı şekilde devam etmek istiyor gibi görünüyor. Disney’in bu tarzdaki projeleri arasından en son izleyiciyle buluşan Mulan, vizyona sokulmak için uzun süre bekletilmiş ancak stüdyo sonunda pes ederek filmi Disney+’a belli bir ücret karşılığında sunmuştu. Ayrıca, Mulan henüz stüdyonun yayın platformuna konmadan önce Mulan 2‘nin hazırlıklarına başlanacağı da söylenmişti.

Tüm bunların ardından Disney, yeni adımını The Lion King 2 yönünde attı. İlk film, Temmuz 2019’da vizyona girmiş ve dünya çapında 1.6 milyar dolarlık gişe hasılatı elde etmişti. Disney’in de bu sonuçtan oldukça memnun olduğunu görülüyor.

- Reklam -

Moonlight ve If Beale Street Could Talk yapımlarının yönetmeni Barry Jenkins, koltuğu ilk filmin yönetmeni Jon Favreau‘dan devraldığını da belirtti. Ayrıca ilk filmin senaristi Jeff Nathanson‘ın, Aslan Kral 2‘nin senaryosunu tamamladığı da söyleniyor.

Bazı kaynaklara göre ikinci film, alışık olduğumuzdan biraz farklı şekilde karşımıza çıkacak. Söylentiler, ikinci filmin Mufasa’nın hikâyesinin derinliklerine gireceği ve bizi yeni şarkılarla tanıştıracağı yönünde. Yeni yönetmen, film hakkında şu sözleri paylaştı:
“90’lı yıllarda kız kardeşimin iki çocuk yetiştirmesine yardımcı olurken bu karakterlerle büyümüştüm. Afrika ruhunu yaşatırken bir yandan da Disney’in bu muhteşem arkadaşlık ve aşk hikâyesinde çalışmak, hayalimin gerçekleşmesi demek.”
aslan kral 2

The Lion King 2 Çıkış Tarihi Henüz Belli Değil

İkinci filmin çizgi film versiyonundaki devam filminden farklılıklar içereceği söylentileri, yeni yapımda hangi karakterleri göreceğimiz konusunda hayranların kafasını karıştırmış durumda. Fakat Simba, Nala, Timon ve Pumbaa’sız bir filmi düşünmek pek de mümkün değil. Yine de sürprizlere açık olmak gerek.

- Reklam -

The Lion King‘in yeniden uyarlaması dünya çapında büyük bir gişe hasılatına erişmiş olsa da bazı yönlerden eleştirilmişti. Seyirci, özellikle son derece gerçek görünen animasyon karakterlerinin “mimiksizliğinden” şikayetçiydi. Bakalım Disney, ikinci filmde bu konuda bir değişiklik yapacak mı?

The Lion King‘in gerçek oyunculu filminin devamı gelmesi hakkında neler düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi bizimle Kayıp Rıhtım Forum‘da paylaşmayı unutmayın.


* The Lion King Dünyasına Dair Bilmediğiniz 10 Gerçek

Kaynak: Polygon

Peren Ercan

1995 Çanakkale doğumlu, hayali olan yazarlığın peşinden koşan bir üniversite mezunuyum. Üniversitede beş yılımı geçirdiğim Japonca Öğretmenliği bölümünün bana kattığı kültürel farkındalıkla beraber yeni diller öğrenmeye olan açlığım devam ediyor. Bazıları ödüllü olmak üzere kısa öykü ve roman çalışmalarım var. Büyülü gerçekçiliğin cazibesine yazdıkça kapıldım. O kadar kapıldım ki gerçek hayatta da büyüyü aramaya başladım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

the matrix 4 Ajan Johnson Daniel Benhaldt yeni

The Matrix 4 Kadrosuna Orijinal Üçlemeden Bir İsim Daha Katıldı

Kurtadamın Kutsal Kitabı - Viktor Pelevin

Kurtadamın Kutsal Kitabı: Viktor Pelevin, Çağdaş Rusya’nın Hiperaktif Yanını Ortaya Çıkartıyor