in

The Matrix 4 Filminde Ajan Smith Rolüyle Hugo Weaving’i Göremeyeceğiz

The Matrix üçlemesinde Ajan Smith rolüyle karşımıza çıkan Hugo Weaving, dördüncü filmde yer almayacağını açıkladı.

The Matrix 4 ajan smith
- Reklam -
- Reklam -

Matrix üçlemesinde Ajan Smith’i canlandıran Hugo Weaving, yaklaşan The Matrix 4 filminde rolünü tekrarlamayacağını açıkladı.

90’ların sonu ve 2000’li yılların başında beyaz perdeyi sarsan, Wachowski Kardeşler’in yönetmenliğini üstlendiği ve başrolünde Keanu Reeves’ın oynadığı Matrix serisi gerek izleyicileri gerekse eleştirmenleri her anlamda tatmin etmeyi başarmıştı. Yine aynı yıllarda fantastik türde oldukça ses getiren Yüzüklerin Efendisi gibi bilimkurgu türünde de Matrix konuşuluyordu.

Bilimkurgu ve distopya türlerinin yanında içerdiği felsefi derinlikle de her türden izleyicinin ilgisini çekmiş serinin birkaç yıl önce yeni film geleceği dedikoduları dolanmaya başladı. Ardından Warner Bros. da bu söylentileri yalanlamadı ve yeni bir film üzerinde çalıştığını açıkladı. Hatta başrol için oyuncu adayları bile haberleştirildi. Ancak birkaç ay önce gelen haberle birlikte herkesi mutlu edecek gelişmeler yaşandı.

- Reklam -

The Matrix

Serinin iki yönetmeninden biri olan Lana Wachowski, dördüncü filmin başına getirildi. Kendisi filmin hem senaristliğini üstlenecek isimlerden biri olacak hem de yönetmen koltuğunda oturacak. Üstelik gelen güzel haberler bununla da bitmedi. Neo rolüyle akıllara kazınmış ve son yıllarda bir başka kült karakteri doğurmuş John Wick’i canlandıran Keanu Reeves de yine aynı rolle filmde yerini alacak. Onunla birlikte Carrie Anne-Moss da bir başka önemli karakter olan Trinity’yi canlandırmak için geri dönecek.

Bu güzel haberler sonrasında yavaş yavaş yeni filmin oyuncu kadrosu hakkında haberler gelmeye başladı. Ancak filmin konusu hâlâ sır gibi saklanıyor. Örneğin genç Morpheus rolünü Yahya Abdul-Mateen II’nun canlandıracağı belli oldu. Ancak bildiğimiz Morpheus’un, yani Laurence Fishburne’ın filmde yer alıp almayacağı henüz bilinmiyor. Bununla birlikte bir başka merak edilen isim, ikonik Ajan Smith karakterini canlandırmış Hugo Weaving’in de filmde yer almayacağını bizzat kendi ağzından öğrenmiş olduk.

matrix makineler

- Reklam -

Hugo Weaving, Tarih Uyuşmazlığı Nedeniyle The Matrix 4 Filminde Yer Almayacak

Time Out dergisine konuşan Weaving, yeni filmde neden rol almayacağını açıkladı. Başarılı aktör aslında filmde yer almak istediğini, hatta Lana Wachowski ile temasa geçtiklerini ve tiyarto oyunu The Visit ile çakışan çekim tarihleri yüzünden filmde yer alamayacağını söyledi. Aslında ilk başta her iki projeyi de aynı anda devam ettireceğini düşünmüş fakat sonrasında yönetmen tarihlerin uyuşmadığına karar vermiş ve onsuz ilerleme kararı almışlar.

the matrix ajan smith

Görüldüğü gibi eğer böyle bir sorun olmasaydı Ajan Smith’i de yeni filmde bir şekilde görme ihtimalimiz olacaktı. Wachowski’nin Weaving ile görüşmesi bunun kanıtı niteliğinde. Belki Weaving değil ancak başka bir oyuncuyu bu rolde izleyebiliriz. Ya da adını daha önce duymadığımız yeni bir ajanla da karşılaşabiliriz. Siz ne dersiniz?

Merakla beklenen The Matrix 4 filmi 21 Mayıs 2021 tarihinde vizyonda olacak.

Yeni filmle ilgili gelen bu kırıntı sayılacak bilgiler dahi yapılacak teorileri güçlendiriyor. Peki ya sizlerin konuyla ilgili tahminleriniz var mı? Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz!


* The Batman Filminde The Penguin Belli Oldu

* The Matrix 4 Filmine Sense8 Takviyesi

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Hugo Weaving’in olmayışı büyük eksiklik

  2. Avatar for Fingolfin Fingolfin dedi ki:

    Zorla matrix çektiriyolar zaten. İyi olmuş.

  3. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Adam iki kez öldü. Tekrar gelmesin zaten. :smiley:

  4. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Umarım, o efsaneyi batırmazlar.

  5. Avatar for Gurlino Gurlino dedi ki:

    İster misin Matrix 4’te Neo ve Trinity, yeni Ajanlar olsunlar? İşte o senaryo izlenir bak.

    Daha öncenin kahramanlarının anti-kahraman olduğu, onların da hikaye ilerledikçe geçmişlerini hatırlayıp, yeni karakterlere yardımcı olduğu, makineleri hem içerden hem dışarıdan yıkmaya yöneldikleri bir senaryo bayağı iyi duruyor. Felsefi ve mitolojik olarak da güzel işlenebilir. Son dönemin popüler teması kimsenin siyah ya da beyaz diye ayrılmadığı gri karakterlere de güzel bir gönderme olur aslında. Böylece Matrix’in ünlü döngü kavramına da güzel bir atıf olur. Hatta bu durumda -sıkı durun- Ajan Smith, bir önceki döngünün Neo’su oluyor ki, ondan sonra al sana üzerine on film, beş dizi, dört oyun çekilecek yeni fikirler…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Orhan Kemal

Orhan Kemal’in Evi Yıkılmanın Eşiğinde

Ursula K. Le Guin

Ursula K. Le Guin’in Yıkıcı Hayal Gücü