in

The Matrix 4 Aksiyon Sahneleri Patlamalarıyla Bölgeye Hasar Veriyor

The Matrix 4 filminin çekimleri, aksiyon sahnelerindeki patlamalarda ortaya çıkan yüksek ısı nedeniyle bölgeye hasar veriyor.

The Matrix
- Reklam -
- Reklam -

The Matrix 4 filmi çekimleri geçen haftalarda başladı. Bununla birlikte filme dair yeni oyuncu haberleri ve teknik detaylar da ortaya çıkıyor. Paylaşılan son bilgiler ise filmin aksiyon sahnelerindeki patlamaların, çekim bölgesinde tahribata neden olduğu yönünde.

Matrix serisi gibi aksiyonu yüksek prodüksiyonlarında bu tip patlama sahneleri için üst düzey güvenlik önlemleri alındığı biliniyor. Ancak alınan tüm önlemlere rağmen çekim bölgesinde bazı hasarlar meydana gelmiş.

Çekimleri Kaliforniya’nın San Francisco kentinde gerçekleştirilen The Matrix 4 filmi; yoğun aksiyon sahnelerinin bölgede yarattığı hasarlarla gündemde.

- Reklam -

The Matrix 4 Aksiyon

Alçaktan uçan helikopterler, ters dönmüş araçlar ve oyuncuların tam gaz aksiyon sahnelerinden oluşan çekimler; oldukça hareketli bir filmin bizleri beklediğinin işaretçisi gibi.

The Matrix 4 Filmindeki Patlama Sahneleri Çekim Bölgesinde Hasara Neden Oluyor

Geçen hafta sonu gerçekleştirilen çekimlerdeki patlama sahnesi ise bölgede sarsıcı bir etki yarattı. Patlama sonrası ortaya çıkan yüksek ısı, sokaktaki kimi reklam tabelalarında ve bazı bina lambalarının kapaklarında erimeye sebep oldu.

Sokaktaki lambaların plastiğinin erimesi sonrası bölge halkından Encar Orozco, ilk başta neler olduğunu anlamadıklarını ve yöneticilerine haber verdiklerini söylüyor. Orozco’nun aldığı yanıt ise şaşırtıcı olmuş, erimenin film seti kaynaklı bir patlama nedeniyle gerçekleştiği açıklanmış.

The Matrix 4 Aksiyon

Filmin bıraktığı hasar ise prodüksiyon tarafından karşılandı. Sokaktaki hasarın giderilme maliyeti ise yaklaşık 2 bin dolar tutmuş.

- Reklam -

Bölge halkı aksiyon sahnelerinin dozundan dolayı endişeli olsalar da, film için gerekli bütün önlemler ve izinler alınmış. Yine de kimi beklenmedik durumlar meydana gelebiliyor. Film çekimlerinden bazı aksiyon sahneleri geçen günlerde kamuoyu ile de paylaşılmıştı.

The Matrix 4 Filmi 2021 Yılında Vizyona Girecek

Serinin hayranlarının merakla beklediği film, önümüzdeki yıl vizyonda olacak. Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss’ın tekrar Matrix evrenine geri döndüğü filmin başında ise ilk üçlemenin yönetmenlerinden Lana Wachowski var.

Yeni Matrix filminin kadrosunda yer alan diğer isimlerden bazıları ise şu şekilde: Yahya Abdul-Mateen II, Neil Patrick Harris, Jessica Henwick, Jada Pinkett Smith ve Jonathan Groff.

The Matrix 4 - John Wick 4

The Matrix 4 filmi Keanu Reeves’in ikonlaştığı bir diğer film serisi olan John Wick’in 4. filmi ile aynı günde vizyona girecek. 21 Mayıs 2021 tarihi şimdiden Dünya Keanu Reeves Günü olarak anılmaya başladı bile.

Sizin yeni filmden beklentileriniz neler? Matrix evrenine geri dönmek sizi heyecanlandırıyor mu? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* Brad Pitt, The Matrix Filminde Yer Almayı Reddetmiş

Kaynak: Looper

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Lucifer 6. Sezon

Lucifer 6. Sezon İhtimalleri Artıyor

WandaVision Kalkan

WandaVision Setinde Yer Alan İlginç Captain America Kalkanı Detayı