in

The Matrix 4’un Tam Adı “Resurrections” Olabilir

The Matrix 4: Resurrections için hazır olun! Yeni Matrix filminin tam adı sonunda ortaya çıkmış olabilir.

The Matrix 4: Resurrections
- Reklam -
- Reklam -

Yeni Matrix filminin tam adı belli olmuş olabilir. Gelen haberlere göre yapımın resmi adı The Matrix 4: Resurrections olarak karşımıza çıkacak.

GÜNCELLEME (25.08.2021) Bilgi doğrulandı. Filmin tam adı The Matrix 4: Resurrections oldu.

The Matrix 4 filminin resmi adı sonunda açıklanmış olabilir. Wachowski Kardeşler’in Matrix üçlemesi, yıllar sonra yeni bir devam filmine kavuşuyor.

- Reklam -

İlk Matrix filmi 1999 yılında vizyona girdikten sonra Mayıs 2003’te Matrix Reloaded ve Kasım 2003’te Matrix Revolutions yayınlanmış; macera da böylece noktalanmıştı.

Son yıllarda eskinin sevilen yapımlarının “yeniden çevrim” ya da “devam filmlerinin” hızlı bir şekilde piyasaya sürülmesiyle Matrix serisi de bu rüzgârdan payını almıştı. Dördüncü yapım ilk duyurulduğunda, yine de benzer devam filmlerinden biraz daha umut vermeyi de başarmıştı. Çünkü yapımın başında, orijinal serinin yönetmenlerinden birisi olan Lana Wachowski yer alıyordu. Aynı zamanda üçlemenin ana kadrosu da korunmaya çalışılmıştı. Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss’un Neo ve Trinity rollerine döneceği haberleri izleyicilerin filme olan yaklaşımını olumlu etkilemişti.

Carrie-Anne Moss matrix

Koronavirüs pandemisi nedeniyle çekimleri ve vizyon tarihi ertelenen The Matrix 4 için sonunda yeni haberler gelmeye başladı.

The Matrix 4: Resurrections Adı ile Karşımıza Çıkacak

Yahoo Finance’ın aktardığına göre yeni yapımın tam adı belli olmuş durumda. Reloaded ve Revolutions sonrasında dördüncü adımda karşımıza Diriliş olarak Türkçeleştirebileceğimiz “Resurrections” geliyor.

Filmin makyaj sanatçılarından Shunika Terry, Instagram hesabında paylaştığı bir görselle yapımın adını yanlışlıkla sızdırmış oldu. Bir hediye paketinin üzerinde yeni filmin adı açık bir şekilde yazmakta.

Birkaç kaynak da filmin adının Matrix Resurrections olduğunu doğrulamış durumda. Ancak şimdilik Warner Bros. cephesinden resmi bir açıklama gelmediğini de hatırlatmakta fayda var.

Yeni filmde Reeves ve Moss’a eşlik edecek oyunculardan bazıları şöyle: Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman)Neil Patrick Harris (How I Met Your Mother), Jessica Henwick (Game of Thrones), Jada Pinkett Smith (The Matrix), Jonathan Groff (Mindhunter), Max Riemelt (Sense8) ve Toby Onwumere (Sense8).

the matrix 4 filmi

The Matrix 4: Resurrections filminin güncellenen son vizyon tarihi ise 1 Nisan 2022 olacak. Yapımın sinemalarla aynı anda HBO Max’e gelme durumu da ihtimaller dahilinde.

Peki siz yeni Matrix filminin adını nasıl buldunuz? Resurrections kelimesinden türetebileceğiniz teoriler var mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Aklıma hemen Alien: Resurrection geldi. Bilmiyorum karışık duygular içindeyim. Bir Matrixsever olarak ‘‘film güzel olsun da adı madı önemli değil artık’’ ruh halindeyim. :smiley:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Cloverfield 2

Cloverfield Devam Filmi Çalışmaları Sürüyor

TRT 2 Filmleri

TRT 2 Şubat Filmleri: 28 Günde 28 Yapım Yayınlanacak