in

The Matrix 4’te Wachowski Kardeşler Neden Birlikte Çalışmıyor?

Kariyerlerinin önemli bir kısmında hep ikili olarak çalışan Wachowski Kardeşler, The Matrix 4 projesinde neden birlikte değiller?

matrix 4
- Reklam -
- Reklam -

Yıllardır konuşulan ve çekileceğine dair söylentilerin olduğu yeni The Matrix filminin duyurusu geçen ay yapılmıştı. Serinin 3 filminin finali nedeniyle Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss’u yeniden göreceğimizi düşünmüyorduk. Ancak ikilinin 4. filmde de yer alacağını öğrenmek sevindirici bir gelişme oldu. Filmin yönetmenliğini ise Lana Wachowski üstleniyor.

Matrix hayranları hem Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss’un dönmesine hem de böyle bir filme imza atan birinin bu devam filminde yer almasına sevindi diyebiliriz.

90’lı yılları düşündüğümüzde Wachowski Kardeşler gerçekten ileri görüşlü ve azimliydi. Günümüzde bile hâlâ geçerli diyebileceğimiz en detaylı bilimkurgu dünyalarından birini yarattılar. Yeni filmin yönetmeni olarak sadece Lana Wachowski’nin duyurulmasından sonra aklımıza şu soru takılıyor tabii:

- Reklam -
“Kariyerleri boyunca hep ikili olarak çalışan kardeşler, bu projede neden beraber değil?”

wachowski matrix

Bunun cevabı için ise Lilly Wachowski’nin 2016 yılından beri sektörden uzaklaşması diyebiliriz. Son olarak Sense8 dizisinin ilk sezonunda beraber çalıştıktan sonra Lana Wachowski, ikinci sezonu Michael Straczynski ile birlikte dizinin yönetmenliğini ve hikâyesini üstlendi. Lana’nın kardeşi olmadan üzerinde çalıştığı ilk televizyon projesi bu oldu.

Televizyon Eleştirmenleri Derneği’nin bu seneki yaz basın turunda Lilly Wachowski, bilimkurguyu tamamen bırakmak konusunda emin olamadığını ama şimdilik bu tarz yapımlardan uzak kalacağını söyledi. Lilly, bilimkurgunun alt metinler üzerine kurulu olduğunu belirtirken alt metinleri yoğun hikâyeler ile şu sıralar pek ilgilenmediğini de belirtti. Lilly Wachowski’nin yeni projesi, Work In Progress adlı komedi dizisi de bu görüşü destekliyor. Daha önce konuyla ilgili hazırladığımız habere buradan ulaşabilirsiniz.

Lilly Wachowski
Lilly Wachowski

Lilly’nin katkıları düşünüldüğünde The Matrix 4’da yer almayacak olması bazı hayranları üzmüş olabilir. Ancak yönetmenin isteksizliği göz önüne alınırsa kendisini yeni filmde görmek yapımda olumsuz bir etki oluşturabilirdi.

- Reklam -

Lilly Wachowski bu sektöre kapıları tamamen kapatmamış olsa da The Matrix 4 şu an için sadece Lana ile devam edecek. Bundan sonra The Matrix 4’un devam filmleri gelirse, Lilly’i de belki bu yapımlarda görebiliriz.

Lana Wachowski
Lana Wachowski

Şimdiye dek Matrix üçlemesinde Lilly ile beraber çalıştıktan sonra Lana Wachowski The Matrix 4’da neler yapacak bekleyip göreceğiz.

Siz ne dersiniz? Lilly’nin olmaması filmi önemli ölçüde etkileyecek mi dersiniz?

Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşmayı unutmayın!


* The Matrix Hayranlarının Mutlaka İzlemesi Gereken 10 Bilimkurgu Filmi

* The Matrix, Babil ve İncil: Wachowski Kardeşlerin Alegori Dünyası

* The Matrix 4 Filminin Yapım Ekibi Netleşti: Heyecan Dorukta!

* The Matrix’le ile İlgili En Delice ve En Mantıklı 10 Teori

 Kaynak: Screen Rant

Melin Arda

1990 doğumluyum ve İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunuyum.Mitoloji başta olmak üzere edebiyat, müzik ve yabancı diller ile ilgileniyorum. Çeviri yapmak ve dizi/film seyretmek bu alanları bir araya getirdiği için oldukça keyifli geliyor. Bunları yaparak ve seyahat ederek farklı hayatları ve bakış açılarını görmeyi seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Şeffaf - Stephen King

Stephen King İmzalı Bilimkurgu Romanı “Şeffaf” Tam Metin Olarak Bizlerle

Mortal Kombat 2021

Yeni Mortal Kombat Filminin Çekimleri Başladı