in

The Matrix 4 Filminde Yahya Abdul-Mateen, Genç Morpheus’u Canlandıracak

Oyuncu Yahya Abdul-Mateen II’nun The Matrix 4 filminde genç Morpheus rolüyle karşımıza çıkacağı doğrulandı.

The Matrix 4 Filminde Yahya Abdul-Mateen, Genç Morpheus'u Canlandıracak
- Reklam -
- Reklam -

Yıllardır beklenen The Matrix 4 filmi ile ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Filme dair önce Warner Bros.’un yeni bir yapım düşündüğüne dair söylentiler çıktı. Ardından geçtiğimiz aylarda gelen sürpriz haberle 4. film doğrulandı ve projenin, orijinal üçlemenin yaratıcılardan biri olan Lana Wachowski’ye teslim edildiği öğrenildi. Bununla birlikte filmin yıldız isimleri Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss’un da geri döndüğü açıklandı. Aynı zamanda filmde daha önce rol almış Jada Pinkett Smith ile birlikte Jessica Henwick, Neil Patrick Harris, Jonathan Groff, Toby Onwumere ve Yahya Abdul-Mateen II‘nun de filmde rol alacağı duyuruldu.

Kadroya dahil olan yeni oyuncuların rolleri henüz belli olmasa da, geçtiğimiz hafta ortaya atılan bir iddiada Yahya Abdul-Mateen II’nun Morpheus’un daha genç bir versiyonunu canlandıracağı söylenmişti. The Illuminerdi’nin yaptığı özel habere göre bu iddia kesinleşti.

The Matrix 4 Morpheus

- Reklam -

Hatırlayacağınız üzere orijinal üçlemede Neo’nun seçilmiş kişi olduğunu düşünen Nebuchadnezzar’ın kaptanı Morpheus, Laurence Fishburne tarafından canlandırılıyordu. Bu rol, hem hikâyeyle olan ilgisi hem de Fishburne’un diğer dünyevi karakter tasviri nedeniyle ikonik hale geldi. Haliyle Wachowski’nin rolü yeniden şekillendirmede seçici olmak istemesi mantıklı gözüküyor.

Abdul-Mateen kadroya dahil olmadan önce Wachowski’nin başrolde olmaları için birkaç aktörle görüşmeler yaptığı biliniyordu. Yahya Abdul-Mateen II de kadroya dahil olduktan ve orijinal üçlemede başrol olan sadece iki isim duyurulduktan sonra birçok kişi bu ismin genç bir Morpheus’u canlandıracağını tahmin ediyordu. The Illuminerdi’nin haberiyle de bu tahminler doğru çıktı.

Morpheus the matrix

The Matrix 4 Ne Zaman Çıkacak?

The Matrix 4 ile ilgili en merak edilen sorulardan biri de Fishburne’un bir şekilde geri dönüp dönmeyeceği. Keanu Reeves ve Carrie-Anne’nin her ikisi de, Matrix Devrimlerinin sonunda ölen Neo ve Trinity rollerine dönüyor olması zaten senaryo açısından önem teşkil eden bir konuydu. Şimdi genç bir Morpheus’la karşılaşacağımız da kesinleştiğine göre filmin zaman yolculuğu gibi bir kavramla geriye dönmesi olası gözüküyor. Fakat filmde genç bir Neo’nun yer alacağı da biliniyor. Haliyle tanıdığımız Morpehus’un olma şansı da yüksek gözüküyor. Ne yazık ki, Fishburne’un filme dahil olup olmayacağıyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

- Reklam -

Peki şu an üzerine çok az şey bildiğimiz film ne zaman gösterime girecek? Geçtiğimiz haftalarda cevap bulan bu soruyla birlikte The Matrix 4, 21 Mayıs 2021’de beyaz perdedeki yerini alacak. Bu tarihin önemi, bir başka Keanu Reeves filmi olan John Wick 4’ün de aynı gün gösterime girecek olmasıyla ilgili. Hatta şimdiden o gün Dünya Keanu Reeves Günü olarak anılmaya başladı bile.

the matrix 4 konsept tasarimi

Yeni film hakkında sizler ne düşünüyorsunuz? Oyuncunun kesinleşen rolüyle birlikte senaryo hakkında teorileriniz neler?

Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* The Matrix ve John Wick’i Bir Araya Getiren İlginç Hayran Teorisi

* Matrix 4’te Genç Neo da Olacak

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Tahmin etmiştim :slight_smile:
    Kişisel düşüncem, rolün altından kalkamayacağı yönünde. Ama tabi izleyip göreceğiz

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Babil Mitolojisi

Babil Mitolojisi Hayranlarını Sevindiren Kitap

Ragnarok netflix

Ragnarok: Netflix’in Norveç Dizisinden Fragman Geldi