in

The Matrix 4 Filminin Yapım Ekibi Netleşti: Heyecan Dorukta!

The Matrix 4 filminin konsept tasarımı orijinal seriden tanıdığımız sanatçılara emanet. Görüntü yönetmeni koltuğunda ise Oscar Ödüllü bir isim var!

The Matrix 4
- Reklam -
- Reklam -

Son iki yıldır Warner Bros’un The Matrix serisine bir şekilde bir devam etmek istediğine dair haberler artmaya başlamıştı. İlk kulağa gelen söylenti “Ready Player One”ın senaryosuna imza atan Zak Penn’in Matrix evreninde geçen ama eski karakterlerden bağımsız bir senaryo üstüne çalıştığıydı. Başrol için de Michael Jordan’ın düşünüldüğü yönündeydi. Geçtiğimiz aylarda ise John Wick serisinin yönetmeni, aynı zamanda filmlerin dublör koordinatörü olan Chad Stahelski; Wachowski kardeşlerin yeni bir Matrix filmi üzerine çalıştıklarını açıklamış, daha sonra da iddiasını geri çekmek durumunda kalmıştı.

Warner Bros. geçtiğimiz hafta içinde bu karışıklığa bir son vererek Lana Wachowski’nin “The Matrix 4”ün yönetmenliğini üstleneceğini duyurdu. Filmin senaryo ekibinde Wachowski’nin yanı sıra Aleksander Hemon (The Lazarus Project) ve David Mitchell (Cloud Atlas) da yer alacak. Oyuncu kadrosunda Keanu Reeves ve Carrie Anne-Moss’un da yer alacağı yeni film için diğer kast duyurularının yakın zamanda gelmesi beklenirken; filmin yapım ekibi de yavaş yavaş netleşmeye başladı.

matrix neo

- Reklam -

Konsept Tasarımcıları ve Görüntü Yönetmeni Belli Oldu

Geoff Darrow, Twitter hesabından yaptığı açıklamayla; Steve Skroce ile birlikte yeni filmde yer alacaklar. Ayrıca daha önce “Cloud Atlas” ve “Jupiter Ascending”te Lana Wachowski ile çalışmış, “Braveheart” ve “Legends of The Fall” ile iki Oscar sahibi olmuş John Toll da yeni filmin görüntü yönetmenliğini üstlenecek.

Frank Miller’ın kaleminden çıkan ve türünün klasiklerinden kabul edilen “Hard Boiled”ın çizeri Geoff Darrow, Steve Skroce ile birlikte ilk üçlemenin konsept tasarımını ve storyboard çizimlerini yapmış, karabasanları andıran distopik dünya tasarımından tutun da Neo’nun vücuduna yerleştirilen bug gibi “The Matrix”in akıllara kazınan stilize görsel dünyasının oluşumunda büyük katkıları olmuştu. Dolayısıyla Matrix evrenine katkısı yadsınamaz bu ikilinin yeni film için özgün tasarımlar üzerinde çalıştıklarını bilmek projeye dair umutları arttıran bir faktör.

- Reklam -

Matrix Neo ve Trinity

“Matrix 4″ün Çekimleri Önümüzdeki Yıl Başlıyor

Her ne kadar aynı başarı düzeyine ulaşamamış olsalar da Wachowski’lerin Matrix sonrası filmografisinin tuhaf ve kafa bulandırıcı olduğu kadar ilgi çekici; görsel açıdan her daim güçlü bilimkurgulardan oluştuğu genel kabul gören bir fikir. Bu görsel gücün oluşmasında en büyük pay sahiplerinden olan John Toll; yeni filmin hem orijinal üçlemenin devamı hissiyatını uyandırması hem de öncüllerinin bir kopyası gibi görünmesinin önüne geçecek yeni ögelere sahip olması açısından ideal bir isim. Neyse ki filmin çekimlerine önümüzdeki yıl içinde başlanacak. Matrix hayranları filme dair detayların netleşmesi için çok da beklemek zorunda kalmayacaklar.

Devam filmlerine şüpheyle yaklaşıldığı şu dönemde, bir de Matrix 4 haberi size nasıl geldi? Orijinal ekiple Matrix evrenine yapılacak yeni bir yolculuk heyecanlı olabilir mi?

Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Matrix’te Keanu Reeves’li “Neo” Nasıl Geri Dönecek?

* Bir Neslin Algılarıyla Oynayan The Matrix 20 Yaşında!

Kaynak: Screen Rant

Mazlum Sarı

1983 Uşak doğumluyum. Yıldız Teknik Üniversitesi İşletme bölümü mezunuyum. Çocukluğumda Pazar akşamları Parliament sinema kulübünde Se7en, Shawshank Redemption, Leon gibi klasikleri izleyerek başlayan sinema aşkım 1996 sonbaharında Twister filmini sinema salonunda izlememle simbiyotik bir ilişkiye dönüştü. Sıklıkla çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla kaçamak yapıyor olsam da sinemayla yollarımız hiç ayrılmadı o gün bugündür.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Man of Medan Oyun inceleme

Man of Medan: Defalarca Oynamak İsteyebileceğiniz Bir Gerilim

UNESCO

Türkiye’nin UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi’nde Yer Alan 19 Eseri