in

The Matrix ve John Wick’i Bir Araya Getiren İlginç Hayran Teorisi

The Matrix ve John Wick serilerinin bağlantılı olduğunu iddia eden bu teori çok konuşuluyor! Neo, aslında John Wick’in ta kendisi mi?

the matrix neo john wick
- Reklam -
- Reklam -

Filmler arasında bağlantı kurmak adına ilginç ve garip fikirler üretilir sürekli. Bu sefer de The Matrix ve John Wick serilerini bir araya getiren bir teori karşımıza çıkıyor. Her iki filmde de Keanu Reeves yer alsa da Wachowski Kardeşlerin distopik dünyasını, The Continental’ın kanlı dünyası ile ilişkilendirmek kolay değil. Yine de ortaya atılan fikirleri bir inceleyelim.

Keanu Reeves’in dördüncü Matrix filminde yer alacağının duyurulması ile birlikte Neo’nun aslında John Wick serisindeki bir suikastçı olduğu teoriyi yeniden gözden geçirelim.

John Wick serisi aslında The Matrix üçlemesinin öncesini anlatıyor

matrix john wick ve neo

- Reklam -

Reddit’te yer alan teoriye göre John Wick serisi aslında The Matrix üçlemesinin öncesini anlatıyor. Bu teoride “John Wick”, Matrix’ten çıkamaması için Neo’ya verilmiş bir kimlik. Sürekli karşısına çıkan engeller Wick’i meşgul ederek makinelerin yarattığı bu gerçeklikten kaçmasına engel oluyor.

Başka bir teoriye göre ise Ian McShane’in canlandırdığı Winston, sadece The Continental Hotel’in sahibi değil ayrıca Matrix’in Mimarı. Bunun dayanağı ise Winston’ın bir meydan dolusu insana istediği gibi komut vermesi. Teoriye göre Wick’in dünyasındaki insanlar bilgisayar programından başka bir şey değil.

The Matrix Neo

Bazı başka teorilere göre John Wick, The Matrix’in devamını anlatıyor. Film, The Matrix’ten önce veya sonra olsa dahi mantık aynı aslında, olaylar yer değiştiriyor sadece. Ayrıca John Wick filmlerinin video oyunu gibi olan görüntüsü, insanların silah çatışmalarına veya etraflarında bulunan bunca suikastçıya hiç tepki vermemesi de bu teoriyi destekliyor diyebiliriz.

Bu bir tesadüf mü?

Bunun yanı sıra, John Wick: Chapter 3 – Parabellum’da geçen bir sahne de oldukça ilginç. Winston, Wick’e neye ihtiyacı olduğunu soruyor ve Wick, ”Silah. Bir sürü silah,” şeklinde cevap verir. Matrix hayranları bu repliği özellikle hatırlayacaktır. Neo, lobide geçen çatışma öncesinde tam da bu sözleri söyler. Bu bir tesadüf mü? Bizce kesinlikle değil. Peki bir göndermeden dahası olabilir mi?

- Reklam -

John Wick

Bunların dışında Lawrence Fishburne ve David Leitch’in iki yapımda da yer alması, John Wick Chapter 2 yönetmeninin The Matrix üçlemesinde Reeves’in dublörü olması gibi iki film arasında bağlantılar bulunuyor.

Bu teoriler pek inandırıcı gelmeyebilir ancak yine de olma ihtimali bile oldukça cazip.

Siz bu teoriler hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşmayı unutmayın!


* The Matrix Yıldızı Keanu Reeves’in Canlandırdığı 10 Unutulmaz Karakter

* The Matrix, Babil ve İncil: Wachowski Kardeşlerin Alegori Dünyası

Melin Arda

1990 doğumluyum ve İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunuyum.Mitoloji başta olmak üzere edebiyat, müzik ve yabancı diller ile ilgileniyorum. Çeviri yapmak ve dizi/film seyretmek bu alanları bir araya getirdiği için oldukça keyifli geliyor. Bunları yaparak ve seyahat ederek farklı hayatları ve bakış açılarını görmeyi seviyorum.

8 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for kaanaskin93 kaanaskin93 dedi ki:

    GoldenGoodnaturedDragonfly-size_restricted

  2. Avatar for Emrecan Emrecan dedi ki:

    Okuduktan sonra bu sahne geldi aklıma. :hushed::hushed:

  3. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Oba süper olur öyle olursa da, Matrix’in devamı gelmiyecekmiydi ?

  4. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Nutkum tutuldu. :smiley:

    tenor

  5. Avatar for Obumbrata Obumbrata dedi ki:

    Tamam filmler birbiriyle çok alakasızlar, doğru. Ama tekrar tekrar okudukça akla yatkın ve mümkün gelmesi bile “vauv” etkisi yarattı bende. :joy:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

3 cevap daha var.

ÇEKİLİŞ: Ruhşen Doğan Nar çimdeki Robot

ÇEKİLİŞ: Ruhşen Doğan Nar’dan İmzalı “İçimdeki Robot”

Game of Thrones

Game of Thrones Yan Dizilerinden Birisi Targaryen Ailesi Hakkında Olacak