in

The Matrix 22 Yıl Sonra Tekrar Sinemalarda

The Matrix, 22 yıl aradan sonra yeniden sinemalarda olacak. Maceranın ilk filmi, IMAX deneyimi ile gelmeye hazırlanıyor.

the matrix imax
- Reklam -
- Reklam -

The Matrix yeniden sinemalara geliyor. Macera, 22 yıl sonra IMAX deneyimi ile bir kez daha hayranlarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Wachowski Kardeşler tarafından yazılan ve yönetilen The Matrix, 1999 yılında ilk defa vizyona girdiğinde bilimkurgu ve aksiyon türlerinde teknoloji, stil ve yenilik açısından çığır açan ufuk açıcı bir filmdi. Başrollerini Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Laurence Fishburne, Hugo Weaving ve Joe Pantoliano gibi isimlerin paylaştığı macera, gişede de büyük bir başarı elde etti ve dünya çapında 466 milyon dolarlık bir hasılat elde etti.

Tüm dünyada fenomen hale gelen maceranın her ikisi de 2003 yılında beyaz perdeye gelen iki devam filmi çıktı. The Matrix Reloaded ve The Matrix Revolutions adlı yapımların yanı sıra, animasyon türünde bir antoloji filmi olan The Animatrix de gösterime girdi.

- Reklam -

The Matrix, 10 Aralık 2021’de IMAX’e Gelecek

the matrix imax

Wachowski Kardeşler, The Matrix’ten sonra birçok farklı proje için çalıştılar. Bunlar arasında Speed Racer, Cloud Atlas, Jupiter Ascending ve Sense8 gibi yapımlar bulunuyordu. Ancak sonunda, kardeşlerden biri olan Lana Wachowski, başrollerde Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss’un yer aldığı yeni bir Matrix bölümü için kolları sıvadı.

- Reklam -

Reeves ve Moss’un yanı sıra adı Resurrections olarak açıklanan yeni filmde Yahya Abdul-Mateen II, Jessica Henwick, Neil Patrick Harris, Christina Ricci, Jonathan Groff, Priyanka Chopra Jonas ve Jada Pinkett Smith gibi isimler de yer alacak. Hayranlar heyecanla filmin çıkacağı 24 Aralık tarihini beklerken, şimdi bir başka güzel sürpriz haber daha geldi.

Warner Bros. ve IMAX, serinin dördüncü filmi The Matrix Resurrections vizyona girmeden önce, 99’da çıkan ilk Matrix’i bir kez daha beyaz perdeye getirecekler. Böylece orijinal film ilk kez IMAX formatında gösterime girmiş olacak. Henüz bilet satışları başlamayan macera ile Thomas Anderson’ın seçilmiş kişi olma ve Neo’ya dönüşme yolundaki macerasını bir kez daha büyük ekranda izleme fırsatı bulacağız. Film 10 Aralık 2021 tarihinde vizyona girecek.

The Matrix’i nasıl bulmuştunuz? IMAX deneyimi ile yapımı tekrar izlemek ister misiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Bizde sinemalarda projektörlerin parlaklığını vb. kısıyorlar deniyor. Sahneleri görmek için perdeye yaklaşmak gerekebilir ya da ‘‘nasılsa önceden yüzlerce defa izledik karanlık kısımları hafızamızla tamamlarız.’’ deriz. :smiley:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Aylık Öykü Seçkisi 145. Sayısı "Zümrüdüanka Öyküleri"

Aylık Öykü Seçkisi’nin 145. Sayısı Yayında: “Zümrüdüanka Öyküleri”

Hellblazer John Constantine çizgi roman önerisi

Hellblazer: Okumanız Gereken 10 John Constantine Çizgi Romanı