in

The New Mutants Filminin Kötü Karakteri Psche’nin Kendisi Olabilir

Yeni fragmanı geçtiğimiz günlerde yayınlanan The New Mutants hakkında yeni iddialar ortaya atıldı. Filmin asıl kötüsü Psyche karakteri olabilir.

the new mutants Danielle Moonstar
- Reklam -
- Reklam -

İlk tanıtım fragmanı iki sene önce yayınlanan ancak talihsizlikler sebebiyle ertelenen ve X-Men evreninde geçen The New Mutants filminin yeni fragmanı geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Fragmanda baş kötü her ne kadar Demon Bear gibi gözükse de üstü kapalı olan bazı olaylar fark edildi ve bunun aracılığıyla ortaya yeni teoriler atıldı. Bu teorilere göre Yeni Mutantlar ekibinin bir parçası olan Danielle Moonstar, yani diğer adıyla Psyche, filmin fragmanlara yansıtılmayan asıl kötüsü olacak.

Disney, geçtiğimiz aylarda X-Men filmlerinin yapımcısı 20th Century Fox’u satın almıştı. Bu yüzden The New Mutants filmi, Fox tarafından yapılan son X-Men filmi olma unvanını taşıyor. 13 yaş ve üzeri uyarısıyla vizyona girecek film, karanlık dünyasının içerisinde birçok korku ögesi içermekte.

the new mutants

- Reklam -

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan fragman ise yapımın baş kötüsünü Dani Moonstar’ın peşinde olan Demon Bear olarak gösterdi. Ancak Josh Boone’ın 2017’de yaptığı şaşırtan açıklamalar yeniden gündeme geldi:
“Filmin devasa bir kısmını kapsayacak olan asıl şeyleri fragmanlarda asla görmeyeceksiniz. Ana kötünün Demon Bear olup olmadığını söylemek konusunda fazla ileri gidemem. Ancak şunu söyleyebilirim ki film çizgi romanlardan epey ilham alınarak geliştirildi.”
Boone’un bu açıklamaları arka planda farklı şeylerin döndüğünün işaretçisi. Çizgi romanda Moonstar, Kızıl Derili bir ailenin kökeninden gelen bir Mutanttı. Psişik güçlere sahip olduğundan dolayı bir kişinin zihnindeki korkuları yüzeye çıkararak, o kişinin korkularıyla yüzleşmesini sağlıyordu. Ancak Dani bir süre sonra o kadar güçlendi ki, yarattığı illüzyonlar gerçekten fiziksel bir hale bürünmeye başladılar. Bu noktadan sonra kendisi önce Psyche, sonra da Mirage ismini aldı.

Fox’un Son X-Men Filmi The New Mutants Ne Zaman Çıkacak?

Çizgi romanları okuyanların fragmandan kolayca fark edebilecekleri şey, her bir Mutant’ın kendi korkularıyla yüzleşiyor olması. Cannonball’un güçleri onun zihinsel bir çöküşüyle kontrolden çıkıyor. Wolfsbane bir rahip olan babası tarafından tacize uğramıştı ve fragmanda onun kendisini bir kilisenin günah çıkarma kabininde Demon Bear tarafından saldırıya uğradığını görüyoruz. Magik ise gördüğü korkunç yaratıklar yüzünden çığlık çığlığa bir halde.

the new mutants fragman

Söylenenlere göre herkesin kendi korkusunun içine hapsolması, Dani’nin yeni yeni artan güçlerinin kontrolden çıkmasından dolayı gerçekleşiyor. Yani kendisi aslında istemsizce bir baş düşman haline geliyor. Bu teorinin devamına göre Demon Bear Moonstar’ın ta kendisinin en büyük korkusu. Güçlerini kontrol edemediğinden dolayı da Demon Bear’ı sürekli olarak fiziksel bir kimliğe büründürüyor. Çünkü çizgi romanda Demon Bear denilen Dani ile benzer güçlere sahip ayı, onun ailesini öldüren yaratık.

- Reklam -

The New Mutants filmi 3 Nisan 2020’de Josh Boone’un yönetmenliğiyle vizyona girecek.

Sizler de filmle ilgili teorilerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden paylaşabilirsiniz.


* Birds of Prey Filminden Yeni Fragman Yayında

Kaynak: Screen Rant

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Psyche ne zaman kötü karakter oldu diye düşünüyorum. Sanırım, Magneto’nun ekibine katılmıştı bir ara. Ama kötü biri olmadı diye biliyorum ben. Gerçi bu film gençliklerini ele alacak ve ana evrenden farklı olması muhtemel.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Peter Pan ve Wendy

Peter Pan Karakterinin Karanlık Yönü İlk Defa Ortaya Çıktı

Star Trek: Picard Dizisini İzlemeden Önce Bilmeniz Gereken Her Şey

Star Trek: Picard Dizisini İzlemeden Önce Bilmeniz Gereken Her Şey