in

The Night of the Hunter Yeniden Sinemaya Uyarlanıyor

The Night of the Hunter yeniden beyaz perdeye uyarlanıyor. 1955 yapımı kara film klasiğinden sonra yeni yapım için kollar sıvandı.

The Night of the Hunter
- Reklam -
- Reklam -

The Night of the Hunter filmi 1950’li yıllarda oldukça yaygın olan kara film (film noir) furyasının dikkat çeken örneklerindendi. Davis Grubb’ın aynı isimli kitabından uyarlanan yapım, Charles Laughton’ın yönetmenliğiyle ülkemizde Canilerin Avcısı ismiyle beyaz perdeye gelmişti. Variety tarafından edinilen bilgilere göre Universal Pictures, The Night of the Hunter eserini günümüz teknolojisiyle yeniden sinemaya uyarlamak için hazırlıklara başladı.

Grubbs’ın 1953 yılında yazdığı kitaptan direkt olarak senaryoya dökülen film, emekli bir papazı baş role oturtmaktaydı. Robert Mitchum tarafından canlandırılan bu karakter filmin ilerleyen kısımlarında bir seri katile dönüşüyor, hatta kocasını öldürdüğü dul bir kadını dolandırarak ölen eşinin biriktirdiği paraların yerini söylemesini sağlıyordu. Yapımın oyuncu kadrosunda Mitchum’un yanı sıra Shelley Winters, Lillian Gish ve Billy Chapin gibi döneminin başarılı isimler bulunmaktaydı.

Zaten var olan versiyonun oldukça başarılı olduğunu ve yeniden çekimin gereksizliğini savunan büyük bir grup izleyici kitlesi olduğundan dolayı tartışmalar şimdiden başladı. Çünkü günümüzdeki çoğu yönetmen dahi Laughton’ın yönetmenliğinin o zamanlarda bile ne kadar başarılı olduğunu belirtmekte.

- Reklam -

Guillermo del Toro’nun Favorisi The Night of the Hunter Tekrar Geliyor

Guillermo del Toro bir keresinde 1955 uyarlaması için, “The Night of the Hunter’ın yönetmenliği öylesine karanlık ve güzel ki; beni kelimenin tam anlamıyla korkudan ağlattı diyebilirim,” sözlerini ifade etmişti.

Universal Pictures imzalı filmler arasında yer alan Halloween, Halloween Kills ve Halloween Ends gibi işlerin yönetmenliğini yapmış David Gordon Green ise favori korku filminin The Night of the Hunter olduğunu söylemişti.

The Night of the Hunter 1955

- Reklam -

Universal Pictures film hakkında henüz bir yönetmen veya oyuncu kadrosu duyurmamış olsa da Indie Wire yazarlarından Anne Thompson, Mitchum’un rolüne Tom Hardy’yi yakıştırmaktan geri durmuyor. Hardy, bu karakter için gerçekten dikkat çeken bir alternatif olabilir.

Yeni The Night of the Hunter’ın senaryosu Operation Final filmi sayesinde ünlenmiş Matt Orton tarafından kaleme alınacak. Peter Gethers ve Jay Polidoro gibi isimlerse yapımcı kadrosunda yer alıyor. Filmin vizyon tarihi hakkındaysa henüz bir paylaşım yapılmadı.

Siz bu haberi nasıl karşıladınız? Kaynak eseri okuma ya da önceki uyarlamayı izleme fırsatınız oldu mu? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Çingeneler Zamanı Replikleri: Emir Kusturica’nın Başka Kapıları

Kaynak: Indie Wire

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Guardians of the Galaxy 3 Rocket Raccoon

Guardians of the Galaxy 3 Filminden Yeni Detaylar

Güneş Yüksek Çözünürlük

Güneş’in En Yüksek Çözünürlüklü Görüntüleri Paylaşıldı